burrrr, Norge är kallt.

Det var iskallt att somna igår. Trots att det är slutet av juli, snart augusti, så låg jag nerbäddad med pyjamas och två tjocka täcken haha. Det är inte som i Sverige, det vill jag lova..
Sov länge idag gjorde jag också men det var nog bara för den långa resan igår.
Nu har jag precis varit på en såkallad kafeteria och träffat en liten del av släkten som är här. Ikväll ska vi hem till.. vad dom nu heter.. och få lite information om de kommande dagarna.
Jag fick höra att man ska ha sån där sele på sig i morgon på bergsklättringen.. då blev jag lite tveksam till att följa med haha. Så vi kanske åker och kollar uppe i fjällen i stället på något uppträdande :)

Det är superfint här och älva rinner precis intill. Jag har tagit kort men glömde överladdningssladden hemma så dom får ni vänta med att se. Bergen är otroligt fina också, idag är det mindre dimma så man ser dom bättre. Men det är ingen i min ålder här så det är lite tråkigt..
Och jag har redan hemlängtan till alla kompisar, Roxane och katterna..  Hoppas ni har det bra.


En liten cambild haha.. inte så fin efter 12 h i bil men man ser faktiskt lite av bergen i bakgrunden.. de små bergen alltså ;)


landat i norge..

Anton kom till mig igår eftersom han och hans familj är ute med båten & då åkte dom till asund :)
Vi kollade film, käka pizza och sen hjälpte han mig att packa. Blev uppgång kl 07.00 idag vilket var lite segt.
Vi skjutsade ner Anton till båten igen & sen åkte vi iväg mot vårt grannland i väster ;p
12 timmar i bilen och boj vad man upplever mycket på det kan jag säga! Åkte mesta delen i dalar och bergen runt omkring är skyhöga! Man får nästan höjdskräck bara av att titta på dom men det är himla fint med vattenfall och små hus utspridda också! Även om jag satt 90% av tiden o funderade på hur djuren fixar att gå i de sluttande hagarna.. för det lutade inte lite!
Det är stor skillnad på vägarna här också. Man tar mer hänsyn till naturen här och har byggt vägarna så de går runt om bergen ist för att göra tunnlar rakt igenom och det var ju en bonus att det kom skyltar lite då och då där det stod "varning för lösa kor och får", då skrattade jag väldigt mycket och tänkte på Linnea som fullständigt hatar kor! Fåren hade jättelånga svansar också förresten..
När vi kom fram till slut så hade jag paxat duschen haha. Synd bara att varmvattnet tog slut när jag hade balsam kvar i håret.. det var INTE skönt att skölja ur det med iskallt vatten kan jag säga, brrr. Sen gick jag och letade efter internet & jag tycker jag lyckades ganska bra ;) Iaf med tanke på att jag är ansluten..
Ikväll ska vi bara ta det lugnt, äta god mat och så. I morgon ska vi äta ute med tjocka släkten och på lördag är det fjällvandring för den som vill - jag vill!
Förstå vad häftigt att gå upp på Norges högsta berg :D:D En himla tur att jag packa ner mössa & vantar för det är snö där :)
Men nej.. Nu ska jag kolla runt lite på olika internetsajter en stund innan maten är klar ;)


ellen lina


Tältning :)

Tänkte ta mig lite tid att skriva nu..
Gårdagen var nice. Åkte ut till stallet för att rida mitt brunstiga fuxsto.. behöver jag säga mer? Hon är väldigt jobbig att rida den här tiden och man får ha massor av tålamod på henne. Blir jag sur så blir hon sur och då brukar det inte sluta bra. Men jag ska inte klaga på henne, jag vet ju själv hur jag är när jag inte har "de bra dagarna" haha.. Det går över snart :)
Sanna ville rymma också, till Hjo skulle hon. Hon försökte övertala mig att följa med men jag hade ingen som helst lust att sätta mig på moppen och åka till Hjo så det slutade med att vi tältade mitt i skogen hon och jag.
Ingen trodde att vi skulle våga men jovisst!
Vi somnade tidigt också, Sanna somnade nog innan tolv och jag somnade lite senare. När jag precis hade somnat så kom någon och skrapade på tältet. Sanna vaknade av det och sa:
- Ellen, vi har fått sällskap.
Då vaknade jag också och sa (väldigt irriterat):
- Men Niklas vi vet att det är du!
Till svar fick man:
- Men vafan...
Sen bröt han sig in i tältet, ganska besviken över att han inte lyckades skrämma oss, och började retas ist. Väldigt typiskt Niklas ;) Sanna blev lite pigg och dom började prata.. själv ville jag sova vidare men nej för då började Niklas att kittla mig. Han gick så småningom och då somnade vi om och sov till nio.
Idag red vi ut en sväng barbacka, supermysigt var det :)
Nu ska jag försöka få upp lite hyllor i mitt rum.


Saknar min Anton ;/ <3

awesome day :)

Åh va kul jag har haft idag haha! Hade ridlektion för de tyska sommargästerna :D Väldigt duktiga har dom blivit sen förra året måste jag säga, och Kerstin är otrolig på engelska.. fick skämmas lite där när man blev ägd av en 11 åring :$
På kvällen var det min tur att bli bossad över ;) Linnea och jag drajja på träning för Anna Emanuelsson i ösregnet, värt!
Trots det dåliga underlaget och att man var genomblöt, samt det där lilla negativa att jag har ett fuxsto som är i brunst just nu så gick det skitbra :) Jag är supernöjd, verkligen.
Fick förresten lektionen gratis också, klubben sponsra. Ett plus i kanten sådär :)
Och som en liten parantes kan jag även tillägga att Askersunds ridklubb ligger totalt 4 en så länge i laget! Sjukt kul ju haha :D Nu satsar vi på att komma iaf 2a eller 3a.
Men nä, nu är jag fett trött så ska nog gå och lägga mig. Saknar Anton gör jag också :/ Väldigt mycket.. men fick ett supergulligt sms av honom förut så får väl nöja mig med det så länge ;p

förresten.. det här är 100% ella&mysan humor ;) sånt där man kan ha kul åt kl tolv på natten när man är trött :p


norge

Sitter och kollar på denna sida..
http://www.nordalturistsenter.no/
För här ska vi bo i fyra nätter om ca 10 dagar. Ska ju nämligen på släktträff om jag inte nämnt det tidigare. Och eftersom mesta delen av min släkt bor i just Norge så blir det att åka dit. Tio timmar i bil tar det till Lom, kill me?
Ska övertala mamma och pappa om att Anton ska få följa me :) Vore sjukt kul i så fall!
Kommer sakna Roxane och alla i stallet som sjutton också :/ Hoppas tiden går fort i väst.

häärligt regnig dag :)

Har varit ute i regnet hela dagen! Sitter man inne och kollar ut så ser det kanske inte så lockande ut va? Men det var inte så farligt :) Regn är skönt.. men det sabbar dock ridbanan så det fick bli till att rida en sväng i skogen ist.
Inatt ska jag sova hemma, utan kompis eller pojkvän. Har faktiskt inte sovit själv på 3 nätter så jag har jättetråkigt nu :S Man är så van av att ha någon nära dygnet runt när man sover borta hos folk att man nästan blir beroende av det.
Nu i veckan ska jag nog sova ut om dagarna (får la se hur det blir med de) för i helgen ska jag gå upp tidigt tidigt och kolla på Ebba när hon tävlar SM :D Ska bli superkul att se, verkligen. Hoppas många kommer dit och kollar/stöttar/peppar osv. Blir nog värt det :)
Nu ska jag gå in och ta mig något att äta och sen ska jag sova.

på bild: Jag och min älskade pälsboll Nisse <3


Anton :)<3

Nu har jag & Linnea varit och hälsat på Anton i ingenstans :D
När vi kom dit så pratade vi en del först och gick ut med limporna! Sen hjälpte jag & Linnea hans mamma att duka o lite sånt medans Anton hjälpte sin pappa med något.
Efter maten åkte vi fyrhjuling ner till sjön och tog båten och körde, skitkul var det!
Vi kom hem någon gång på kvällen (höll inte koll på tiden) och då kollade vi på film, twilight.
Efter filmen var jag helt död så jag gick och la mig för att sova men nej.. för en viss Anton och en viss Linnea tyckte att det skulle vara kul att reta mej så dom satte på ashög musik så de dunka i kudden :( Lätt att sova då? Nej inte ett dugg.
Dom stängde iaf av efter en stund och gick och la sig dom också som tur va :)

Förresten så låg jag och försökte ta vara på varenda minut av tiden hos Anton, för jag visste att jag skulle sakna honom när jag åkte hem :/
Jag känner nog mig själv ganska bra för jag saknar honom som sjutton nu :o <3

Nu ska jag och Linnea snart till stallet och sen sover jag hos henne så slipper jag vara ensam hemma :D
PUSS & tax / promenadslimporna (ett internskämt)

bildbomb :)

Jag och tjejerna tog kort med hästarna idag :) Så vad sägs om en fotobomb?
obs. Vi rider aldrig utan säkerhetsväst och hjälm annars om någon undrar :)











sitter hos linnea :)

Just nu sitter jag hemma hos Linnea med henne och Sanna! Ensamma hemma är vi och vi har supertrevligt. På bordet står just nu datan, dricka, godis mm. Kan det bli bättre? :)
I morgon ska vi sova i stallet.. får se vilken dag man kommer hem? Har iaf laddat med en hel del mat och kläder haha.
Nu ska vi grilla marsmallows över ljusen.. byebye ;p


en kväll med Eric :)

Nu halvligger jag i min säng med halvöppna ögon och halvsover..
Eric kom förut och det blev en hel del prat och skratt först i mitt (såstädaderumförattjagmålarom). Sen gick vi promenad och träffade David och några andra och sa hej till dom, sen träffade vi Jesper och sa hej till honom också hehe.
När vi kom hem vart vi lite datanördar och om Eric läser min blogg så måste jag bara påminna honom om den sexiga killen höhö ;)
Vid 00.30 åkte vi till Johanna och sa hej till henne.. egentligen åkte vi inte dit bara för att säga hej, men jag fick inte säga anledningen för Eric.. han tycker det är pinsamt ;)
När vi kom hem till mig pratade vi lite till och sen skulle Eric åka hem. Så nu har jag precis varit ute och sagt hejdå till honom! Får hoppas att vi träffas fler gånger i sommar :)
Nu ska jag sova, godnatt.


överskrift.

Sanna sov hos mig igår, vi kollade film och tjocka godis (a). Idag vaknade vi vid 12 och hon åkte till örebro drygt en timma senare och då åkte jag till stallet.
Nya tränset har ju kommit också och det passade skitbra! När jag hade ridit och skulle åka hem så fick jag ett sms av Eric som var i stan och tyckte att vi kunde ses :) Så jag sitter och väntar på honom nu.. även om han är 2 hus ifrån mej men han skulle fika först ;)
När han åker hem måste jag gå skallgång i min garderob efter nånting att ha på mej i morgon då jag och Sanna planerar att göra nånting kul :)
svejs..

SNYGGINGBILD PÅ MIG OCH ERIC!! ...naat

igår/idag

igår
Jag åkte till stallet & hämtade Linnea för att sedan dra vidare till jordens outsidersställe.. nämligen svinnersta där Nils, även känd som Linneas pojkvän, Falkenström bor.
Hemma hos Nils befann sig även Micke :D:D åh vad jag blev glad.. har ju inte sett honom sen sista natten med gänget! Vi kollade scrubs och prata endel och sen åkte Micke hem för han skulle repa med bandet. Vi som blev kvar tog en promenad när det för en gångs skull var lite solsken ute.
Efter besöket hos Nils åkte vi tillbaka till stallet och hämtade Sanna för att åka till rönne och köpa godis (a
Åkte tillbaka till stallet igen och hämtade My och sen åkte vi till åsbro och käka pizza & skoja inte att pizzagubbarna där är helsköna ? :o Skrattade sönder haha!
Niklas var med oss hela kvällen sen och vi kollade film (when a stranger calls & hannibal).

idag
Red dressyr med Roxane och hon gick superbra. Sen åkte jag och Sanna hem för vi var hur trötta som helst.. vädret var ju inte det bästa heller.
Pappa kom iaf hem förut och överraskade mig med massa färgburkar haha. Sannas pappa har ju fixat bommar & plankor till oss som vi ska ha till hinder och dom måste ju målas lite fint hihi.. så min kära pappa fick äran att ta hem limegrön, röd, vit, gul och blå färg till oss. Fick även färg till mitt rum så nu är det bara att dra på sej jobbarkläder och börja stänka färg antar jag.
Passar på att skriva ett litet tack till pappa här också. Bäst är han som alltid ställer upp och skjutsar mig till tävlingar, träningar mm. och som fixar hem saker om jag ber om det (y)



will he ever wake up from this nightmare? for him, it's reality..
don't forget that he needs us more then ever
i love you my friend <3

kaxig? ;)

Det är när allt går bra som man inte får bli kaxig & arrogant. Det går bra för mig och Roxane nu och det är jag mycket glad över. Ganska stolt över både mig och henne :) Men när man då får komplimanger från olika håll så är det lätt att bli FÖR stolt, den där överlägsna känslan tar liksom över och nu kämpar jag för att inte bli för katig haha! Som sagt, det går bra och det är jag glad över men det kan lika gärna vända för jag är inget helgon ;p


tävling @viby 6/6 -09 <3

regn..

Vaknade i stallet som vanligt hehe, hade en supernice kväll/natt igår vid sjön med grillning & nakenbad (a).
Hur som helst så har jag gått omkring hela morgonen och väntat på den där bussen som skulle komma 12.39. När jag kom hem åkte vi ner till båten på dirr med gummiringen och hela köret, gaaah va sugen ja va på att åka den :D:D:D men nä.. för när vi hade kommit utanför hamnen så börja de ösregna, åska & blixtra. Inge vidare att vara på sjön då :/ Om inte annat så äre ju inte helt säkert heller.. Så jag antar att vädret inte ville unna mig att köra omkring som en galning idag :(:(
Hur som helst.. blir det uppehåll ikv så åker vi ut en sväng då :') Vattnet är ju trots allt inte kallt.


bild från förra sommaren

RSS 2.0