men ska jag falla, då ska det finnas tid att falla fritt

Mitt uppe i ljudet av vackra röster. Kan inte bestämma mig för om Falla fritt med Melissa Horn är bäst när hon sjunger ensam, eller när söta Maria Mena bidrar med norska i verserna. Fint 
 
 
Jag har bestämt mig för att tacka nej till antagningen på universitetet. Jag har klickat i "ändra ditt svar" och kryssat för rutan med ett NEJ över. Jag ångrade mig. Jag vill inte studera nu, jag vet inte vad jag vill bli. Är inte säker. Vill vänta. Istället ska jag jobba, tjäna pengar, spara pengar, resa och umgås så mycket jag bara kan med dom jag älskar. Mm en bra sysselsättning tills jag har klurat ut vad jag verkligen vill bli. 
 
Idag var jag dessutom tillbaka på jobbet igen, efter två lediga veckor. Nu väntas två jobbveckor och sedan ledighet i typ sex veckor innan mordgåtan på Lerbäcks Teater drar igång i september. Ska ta vara på dom veckorna, ohja. 

pick yourself up, don't blame the world

Twisted. 

På svensk mark igen!

Nu är vi på svensk mark igen, i Hoting, västerbotten, närmare bestämt. Det har varit en otroligt fin resa och jag har fått med mig så många vackra minnen hem. Allting förutom vädret levde upp till mina förväntningar haha. Naturen (herremingud) så underbart fin, vart du än är så är det precis som att gå i en tavla. Kontrasterna mellan snötäckta fjäll och blommande trädgårdar, turkosfärgat hav och grå klippväggar, blå himmel i väst samtidigt som regnmoln hänger över dalen i öst eller tvärtom.. Som en fantasivärld. Så fantastisk 
 
Förutom att bara njuta har vi dessutom rest lite i historien också. Min syssling Lise gav oss en jättebra rundtur på Blodveimuséet, ett muséum fullt med samlade ting och bilder från andra världskriget! Samma historier som min mormor har berättat fick vi nu höra ännu mer detaljerade av duktiga Lise. Rognan var ju under andra världskriget ockuperat av tyska soldater eftersom det ligger så bra till strategiskt. Min mormors hus, som är ett av de äldsta på Rognan, blev ockuperat och min mormor och hennes familj fick flytta in till ett skolhem under tiden. Varje dag gick hon blodveien (en väg byggd av jugoslaviska och ryska krigsfångar) och såg hur dom arbetade med endast tidningspapper kring fötterna i den iskalla nordvintern. Som 14 åring fick hon även se hur lik flöt förbi i älven. Så jäkla spännande det där, och jag kan babbla på huuur mycket som helst.. men fasen vilken tid det skulle ta. Jag är dock tacksam över att jag har fått höra så många spännande historier, och nu även sett så mycket av det också. Stått på flygfältet där tyska plan kom in, sett fjällväggen där nazisterna målade ett stort hakkors, sett massgravarna där tyska soldater och jugoslaviska krigsfångar ligger begravna, stått på marken där det en gång i tiden låg fångläger.. and so on. Det är sjukt. 
 
En liten parantes. Men nu ska vi i alla fall stanna här under natten för att fortsätta resan hem imorgon igen. Jag saknar redan Norge och släkten, men det ska bli himla skönt att krypa ner i sin egen säng (eller ja, Julius) imorgonkväll igen. Love 
 
Igår var det förresten ett år sedan bombdådet i Oslo och massmordet på Utöya, det var en speciell känsla att befinna sig i Norge då. Hemska hemska människa.
 

Äntligen framme!!

Nu mina vänner skriver jag 130 mil hemifrån! Jag är nästan så långt upp man kan komma i Nordnorge, och det är fantastiskt fint! PRECIS så fint och underbart som jag föreställt mig i 19 år nu. Det känns så konstigt att se huset som min mormor växte upp i, som min mamma har spenderat somrarna i. Huset som min moster bodde i innan hon dog. Flygfältet som de tyska soldaterna använde under andra världskriget, föreställande märken efter ett gigantiskt hakkors på en av fjällväggarna, som ristades bort efter kriget. Så mycket historia att det är helt galet. 
 
Jag har träffat min fina syssling Amanda också, och massa kusiner till mammsen (måste erkänna att jag inte har koll på all släkt än). Hur som helst stormtrivs jag här på Rognan och jag vill stanna föralltid, det är så vackert!
 
 

På vägen igen!

Då var vi på vägen igen, efter en skön natt i en skön säng efter 14 timmar i minibuss. Det är verkligen kall sommar här uppe, luften kan jämföras med tidig vår hemma ungefär och vi har gått med vinterjackor på oss allihopa haha, känns konstigt. Och ännu kallare blir det, men förhoppningsvis får vi soliga dagar i alla fall. 
 
Idag har vi ungefär 5 timmar att åka, så det kommer gå snabbt. Ska bli så himla kul när vi äntligen kommer fram! Dessutom håller min sjuka på att gå över, eller åtminstone bli bättre. Efter tre dagar på kortisontabletter (jäkla mirakelpiller), astmasprayer och hostmedicin så börjar andningen sakta men säkert att återgå till det normala. Dock är jag fortfarande lika kraxig som en kråka på rösten men det kan jag leva med så länge jag mår bra i övrigt! 
 
Hoppas ni har det bra hemma, och att ni klarar er från regndagar! Klem fra Elli 

Nu är vi på väg!

 
Äntligen är vi på väg. Jag, Julius, mamma, pappa, johan och Nelson inpackade i en minibuss, perfekt! Har dock en lång resa framför oss, så tack och lov iphone för internetdelning! Och tack och lov att vi hyrde den här lilla bussen som vi till och med har plats att ligga ner i och sova lite! 
 
Det ska bli så himla roligt när vi så småningom är framme, men innan dess ska vi övernatta på Storuma camping i Lappland! Spännande. Uppdaterar så länge vi är i Sverige, alltså idag ikväll inatt och imorgon en stund! Puss 

astmaskit och elände.

Imorse vaknade jag upp i mitt skräckscenarium, nämligen mitt i en astmaattack! Så klockan halv 6 letade jag förtvivlat omkring efter mina bortsprungna astmamediciner. Nowhere to be found, förutom en, som förmodligen räddade min morgon. Istället hittade jag en halv alvedon som jag tryckte i mig och sen ringde jag till vårdcentralen så fort dom öppnat och fick en tid direkt. 
 
Säga vad man vill men fy vad jag har tröttnat på den eviga vänttiden (jag satt 50 minuter över min tid innan jag fick komma in) i ett illaluktande väntrum med gamla tanter som verkar ha bättre fungerande lungor än jag själv. Fick dock bra hjälp sen, när jag väl kommit in, med inhalation och massa receptutskrivningar. Så nu har jag blivit 1000 kr fattigare och två astmamediciner, kortisontabletter och bisolvon rikare. Att det ska vara så dyrt..
 
I alla fall så har jag spenderat mesta tiden av dagen i soffan förutom timmarna på vårdcentralen, men alldeles för en stund sen orkade jag sätta mig i solstolen med en tjocktröja och varma koppen och känner mig därför lite bättre nu. Rösten börjar komma tillbaka också, hallelujah! Nu ska jag packa lite inför resan, puss

skruttig och sjuk, usch och fy.

Åh skruttiga dag. Vaknade upp med världens halsont och har under dagen dessutom utvecklat en förskräcklig snuva, hosta och huvudvärk. Hela jag känns som en geléklump och det är pinsamt att säga att jag, under en av sommarens så få soliga dagar, har legat inne hela dagen. Och så opassande eftersom jag åker till Norge på onsdag också :( Som sagt, skruttigt. 
 
Nu är jag i alla fall hemma och hälsar på i Askersund en sväng igen, men ska stanna här till onsdagmorgon då vi packar bilen full och åker dom långa 130 milen till Nordnorge och släkten! Ser fram emot det, riktigt mycket. Men längtan efter höga berg, fjorder och mammas familjehem blir bara mindre i samband med att jag blir sjukare. Snälla låt det försvinna tills dess! 
 
Det bästa av allt är i alla fall att Julius följer med också, för det ska bli så himla roligt att visa honom den delen av mig. Underbart ♥
 
 

one hell of a night!

Hallå världen, och nu är jag vaken. 
Nej men jo, det känns lite som att jag missat hela dagen genom att ligga i sängen och äta chips samt ha svensson svensson maraton med mig själv. Julius jobbar, och tack gode gud att det är han och inte jag. För idag är jag waaay too tired. 
 
Men så brukar det väl vara också, att allt roligt och härligt kvällen innan får sin payback dagen efter. Och ju bättre kvällen är, desto sämre blir också dagen därpå. Med andra ord hade jag en grymt bra kväll igår som helt oväntat inte bara bjöd på en fin utgång med Julius, Viktor och Emma, utan också massor av mina andra vänner som jag inte träffat sen studenten!! SÅ KUL. SÅ BRA. Vi drack, pratade, skrattade, grubblade över framtiden and so on. Så himla roligt att springa på så många glada och välbekanta ansikten!! Gud vad jag har saknat allt det där, att bara gå ut och låta mig själv ha jäkligt kul och glömma alla måsten, allt ansvar, bara för en kväll. För att inte tala om hur underskattat det är att träffa så fina vänner när man helt plötsligt, utan att tänka på det, har tagit ett big step in i vuxenlivet (studenten, bil, pojkvän, jobb, universitet.. shit en hel lista) Hur som helst - fler sånna här kvällar!
 
Så ska jag heller inte glömma att berätta vilken gentleman till pojkvän jag har, som igår när vi skulle gå långpromenaden hem tog av sig sina skor och satte på mina ömma fötter för att sen gå i bara strumplästen hem, bärandes på mina klackar. Jag har aldrig haft en så bra promenad hem efter krogen och hädanefter ska jag alltid bära med mig ett par storlekar förstora skor i väskan när jag går ut! Tack min älskade Julius, för att du gör min tillvaro så bra på alla sätt och vis ♥
 
 
Söta människa. Älskade du, du har hela mitt hjärta

underbart!

Åh nervositeten släppte runt två nån gång, när jag efter en timmas kämpande för att komma in på antagningssidan ÄNTLIGEN fick det här underbart roliga beskedet - antagen. På mitt förstahandsval dessutom, så jäkla skönt! :D Nu håller jag alla tummar för att min bästa hamnar rätt också!!
 

Laddar för sista jobbdagen innan ledighet!!

 
 
Herregud. Jag är så nervös att jag nästan spricker, det här är som att vänta på jultomten när man var fem..

Sitter och irriterar mig på att marmeladen jag hade på mackan har klibbat lite på händerna, mellan fingrarna sådär obehagligt. HU. Vilket ilandsproblem? Och jag ska alldeles snart sätta mig i bilen mot lilla Lerbäck för dom här veckornas sista jobbpass. Sen tar jag semester. Sen åker jag till Norge. Mmm underbara fina älskade Norge som gömmer den största delen av min släkt. Långt upp. Lång resa. See you soon! 
 
Julius åkte tidigare än mig, han ska också jobba idag nämligen - men med att måla hus. Kan inte minnas att jag fick hejdå-pussen i vanlig ordning, kanske sov? Kanske struntade han i det just för att jag sov. Hm, ska allt ta upp det med grabben sen! Nu måste jag iaf kila iväg, klockan 19.00 ikväll är jag ledig i några veckor, skönt! Puss

fina sommarhelg!

Hejsan!! 
Har precis slängt i mig fläskfilé med kantarellsås och färskpotatis - åh jäklar så gott - efter ett dubbelpass på jobbet. Dessutom håller jag på att skicka efter en mängd bilder från studenten och balen bland annat som jag ska sätta in i mitt fotoalbum ♥ (stör mig dock på det där portot på 53 kr som tillkommer på extrafilm.se.) 
 
Hur som helst så har jag haft en jättefin helg tillsammans med Julius, Ina och Gustav. Vi började fredagen med lite shopping, jag och Julius, för att sen möta upp Gustav och Ina och tillsammans åka till Noramarken. Där mumsade vi den kända noraglassen, åkte trampsvan och gick om kring i ett par timmar innan vi åkte till Gustavs sommarstuga för en kväll med grillning nere vid sjön, bastu och bad. Hur fint som helst. På lördagen hade jag dock lovat att hoppa in några extratimmar på jobbet så vid 10 åkte jag och Ina från grabbarna, eftersom hon också hade jobbpass att beta av. 
 
På lördagkvällen satt alla fyra hundvakt åt lille Nelson och vi tog med honom ner till hamnen för lite glass och snäck-och-korall-båts-besök! Efter det åkte vi till Harge för att bada en sväng och spela lite minigolf innan vi framåt senare timmarna åkte hem och grillade samt spela lite kort. Kort sagt en riktigt fin sommarhelg. 
 

via iphone.

Hello vänner! 
Sitter som vanligt hemma i Örebro och njuter av att torsdagens dubbelpass på jobbet gick strålande och att jag nu är ledig hela fredagen imorgon (hoppas verkligen att vi får lika fint väder då som idag). Julius och jag har nämligen planerat dagen med lite shopping på stan först samt lite mat på någon mysig restaurang och efter det ska vi hänga med Gustav och Ina till Noramarken för att kika lite, jättefint. 
 
Trodde att jag skulle få en jobbfri lördag också men blev tillfrågad att jobba några timmar på lerbäcksmarken också från ca 12-16 på dagen, inte så ansträngande alltså och det blir säkert mysigt. Dessutom tjänar jag in lite extra pengar till min julilön också! 
 
Här är förresten lite bilder från dom senaste dagarna, fångade av min iphone! 
 
#sol #bad #hamnen #nelson #underbart 

Grattis Julia, 20 år! ♥

 
Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller Julia, en av mina härligaste, spralligaste och bästa vänner 20 år!! Det ska firas ikväll såklart, men först: besöka banken, handla present, jobba och SEN fira jullan. Så STORT grattis till dig min underbara vän på din bara din dag!! ♥♥

efterlängtade söndagskväll

 
22 timmars jobb är äntligen avklarade under den här kämpiga helgen, varav 10 av dom spenderades på ett 70 års kalas från kl 16.00-02-00 igår. Och så upp idag för att jobba på teatern.. nu är jag trött, men känner mig duktig som har kämpat på ändå. Nu består veckan av tre 4timmarspass & ett långt pass på torsdag, sen ska jag njuta av en ledig helg! Imorgon ska jag dessutom iväg till Jullis efter jobbet och fira henne eftersom hon fyller hela 20 år!! 
 
Annars då? Jo dagarna rullar på. Sköldis blev såld samma dag, samma kväll flyttade hon och nu har jag ett tomrum lämnat i ena hörnet av mitt rum.. känns lite sorgligt faktiskt, men hon kom till värsta entusiasten så det är bra, riktigt bra! Nu får hon bo i ett rum med massor av akvarium tillsammans med fiskar, malhajar och giftålar. Jupp. 
 

RSS 2.0