mera update från liten tjej i stor stad

Nu har jag lite mer update att bjuda på för nu har jag fått en liten inblick i vad dessa dagar kommer att bjuda på!!
Imorgon börjar jag skolan klockan åtta. Jag har nyss fått veta att Blenda (som jag bor hos och som är lärare på Etterstad) endast undervisar killar.. hm. Nejmen, det blir säkert jättebra! Får leta på lite tjejer att intervjua också bara ;)
Imorgon kväll ska jag hämta upp Lina vid åtta som har varit på "öppen skola" eller vad det nu kallades, eftersom det endast är jag hemma då! Ska förmodligen inte vara några problem :)
På onsdag är Blenda ledig men vi tänkte ändå svänga förbi skolan en liten sväng så att jag kan researcha lite. På onsdag kväll har Lina konsert som vi ska gå och kolla på, ska bli jättemysigt!
På torsdag är det skoldags igen och sen ska vi förmodligen gå omkring i Oslo och kolla! Sen på fredag är det lite skola igen och sen är det dags för mig att sätta mig på tåget tillbaka till Sverige.

Känns som att dagarna kommer flyga förbi, nu när jag har allt planerat framför mig! Känner att jag skulle kunna stanna hur länge som helst här i Norge!
Jaja. Nu ska jag gå och vara lite social och njuta av utsikten över ett upplyst Oslo i kvällsmörkret! Puss

Framme i Oslo!

Så mina vänner, har jag äntligen kommit fram till Oslo och sitter nu hemma hos familjen Waadeland i Linas lilla flickrum som jag får låna under dagarna jag är här :)
Det är svårt att säga mycket mer om läget just nu, men jag känner mig faktiskt rätt så hemma här trots att det bara har gått ett par timmar. Oslo är så fint och utsikten från huset är otrolig! (ska ta bild på den innan jag åker hem, jag lovar). Dessutom är det en rolig mix av människor och allting är så stort haha. För en småstadsbo som mig - jag som till och med går vilse i Örebro - så är det lite skillnad. Men ändå skulle jag garanterat kunna bosätta mig här i framtiden.
Nu ska jag göra lite nytta och plugga svenskauppsats om Selma Lagerlöf! Ska försöka komma i säng tidigt ikväll också, för imorgon ska jag ju till skolan ;)

packning och pizza - check!

Allt är packat och klart, och jag och Linnea har hunnit med en pizzadejt + film och godisfrossande! Vi har dessutom skrattat något otroligt åt massa random roliga klipp på youtube i brist på annat ;)
Imorgon går tåget 10.20 från Hallsberg! Jag är lite nervös, men samtidigt ska det bli hur spännande som helst att få vara med på ett norskt gymnasium i några dagar. Hur många får chansen att göra det liksom? wiii

packning på g!

Jag är igång och packar för fullt inför resan imorgon!
Dock ska jag ta en paus snart för att hämta upp Linnea som kommer med bussen :) Vi ska äta oss tjocka på pizza och prata om precis allting som vi missat i varandras liv dom senaste veckorna!!

det blir alltid så tokigt, när det har med mig att göra

Hur sjutton ska jag förklara kvällen igår? Förutom att jag emellanåt levde livet som aldrig förr och mådde helt galet bra, samtidigt som jag vissa stunder kände mig som världens dåligaste människa.
Jag, Julia, Jonathan och Josefina började kvällen tillsammans med att laga middag! Kyckling, potatisklyftor och beasås stod på menyn och trots att brandlarmet gick igång och det faktum att ingen av oss är någon vidare kock när det kommer till kyckling så blev maten väldigt god ändå!

Efter maten kom Johan, Anton och Rasmus för att förfesta med oss! Vi pratade runt en massa, drack lite, lyssnade på musik och sen gick vi ner till tåget som gick 21.20.
Här ångrar vi oss att vi inte tog ett tidigare tåg, för kön in till strömpis var kilometerlång. Vi missade deadline för fria inträdet och fick dessutom vänta utomhus i en evighet. Dock gjorde vi det bästa av kvällen i alla fall och dansade länge tillsammans med killarna och Linnea som vi träffade där inne!
Dumt dock, att strömpan fick strömavbrott på nedervåningen vid ett. Då avslutade vi våran kväll, splittrade på oss och gick åt olika håll.

Några gick till McDonalds och några stannade kvar. Jag sov kvar i Örebro under natten och hu så dumt det blev idag när jag skulle ta mig hem!!
Jag hoppade på bussen som (jag trodde) skulle ta mig till centralen. Men såklart inte.. Utan jag satt där och tänkte att "snart är den nog där" medans vi var på väg bort från Örebro! Så när jag fått klart för mig att bussen inte skulle åka till centralen så hoppade jag av någonstans där jag inte hade någon som helst koll på vart jag var :(

Hur som helst så gjorde jag en chansning i att hitta tillbaka på egen hand och började en promenad som tog mig dryga timman haha. Kom i alla fall fram till slut och hoppade på tåget mot Hallsberg och tittade förbi hos Jonte, Julia och Josefina en sväng innan pappa kom och hämtade mig :)

Tänk så dumt det kan gå, men nu är jag i alla fall hemma och alldeles trött i fossingen efter att ha gått så långt! Ikväll ska jag dippa grönsaker och äta god mat med familjen! Mysigt ♥
Jag och Julia på hennes födelsedag i maj!

Nelson 1 år!!

För ett år sedan fick jag ett sms där det stod att en liten vovsing fått valpar, och lilla Nelson var född ♥
Idag är det hans födelsedag och det har vi firat med köttbullemackor så det heter duga ;)
världens bästa hund ♥

jag är precis där jag ska vara

Igår slängde jag undan mina kryckor och dansade hela natten. Lite dumt med bruten fot kanske? Men alkoholen bedövade smärtan och jag kände mig nästan inte handikappad över huvud taget!
Dessutom kände jag inget imorse när jag vaknade heller, vilket jag trodde att jag skulle göra, så det är lugnt ;) Är ju faktiskt bara en liten skitspricka.
Men hu så trötta vi var när vi vaknade 7.30 och insåg att första lektionen började 7.50! Ingen höjdare att släpa sig upp ur sängen då efter endast tre timmar sömn.

Hur som helst så krigade vi oss igenom skolan i vilket fall, och när jag kom hem gick jag och la mig bums på soffan och poff, så var klockan 21.00 och jag hade sovit fyra timmar. Jag som hade tänkt planera en massa inför morgondagen, men så blev det ju inte nu. Dumt!

Idag kom iaf Julia till hallsberg så imorgon ska vi träffas och gå ut på krogen med alla kompisar!! Resten av helgen ska jag plugga och packa på, för på måndag åker ju jag till Norge och går i skolan där istället :)

Julia, Daniel och jag!

Jonathan var ursnygg som jokern!

anton helade folk hela natten lång!

olgyfolket!

hanna och linnea var dösängel och ängel :)

maida var gladiator och julia var romersk gudinna eller något sånt ;)

ellen och tove!!

Danne måste ha haft den absolut sötaste outfiten under kvällen haha!

och johan var gammal tant ;)

här är några slumpmässigt utplockade bilder från gårdagens festligheter!! alla var snygga och roligt utklädda och det var sjukt kul att se att så många gick in för det! :)

en till fraktur till min samling.

Sådärja. Nu är jag hemma efter en dag späckad med sjukhus och allt vad det heter!
Resultatet: Spricka längst fram på foten (en bit precis över tårna). Behövde dock inte gipsa som tur var, men jag måste gå med kryckor imorgon och torsdag samt ha foten lindad. Det kommer ta ca sex veckor att läka helt och under tiden ska jag undvika långa promenader, sport osv.

Och vad säger Ellen om det här då? Jo hon säger att hon kommer hålla sig lugn högst två dagar för sen ska hon fira halloween med sina vänner på krogen... Kommer väl få sitta i ett hörn och hänga eller något. Efter det ska jag försöka hålla mig i styr ett par veckor iaf, sen vill jag nog inte vara stilla längre.


Inte min fot på bilden, men ungefär här är den fula lilla sprickan.

mongotår hejhå

Hu.
Sitter här med en högerfot som har bigmomasize av högsta grad!! Jag lyckades nämligen krocka in med en kille idag på vår idrott och han fick till en spark rakt framifrån på mina små tår :( Så jag har med smärta tagit mig fram i korridorerna idag, och inte fick jag på mig skon heller så Jonathan fick plocka fram sin gentlemansida och bära mig till och från matsalen!
Nu är dom alldeles blå och svullna så imorgon ska jag kila ner till vårdcentralen och kika upp vad det kan vara för fel! En sak är dock säker - Jag tänker inte avstå från allt jag har planerat den här veckan pga handikappade tår.

en dag spenderad på sjön!


Ännu en helg som bara sprang förbi! Fy att dom ska gå så fort, jag behöver minst tre dagar till för att hinna med allt jag vill göra när jag är ledig.
Igår tog jag iaf tiden att träffa Emma som var riktigt saknad efter flera veckor på olika håll. Vi beställde kinamat och satt och pratade till sena timmarna i hennes säng, delade alla möjliga känslor och det var skönt att få snacka av sig med henne och få lite update om hennes liv :)
Jag stannade där över natten och pappsen kom och hämtade mig idag vid halv 12. Då var det raka vägen hem, in i duschen & fixa iorning mig inför avslutningstur med Wettervik.
Det var jättetrevligt att träffa alla igen efter sommaren, grilla god mat och prata ikapp lite och dessutom hade vi en jättetur med vädret som bjöd på strålande sol i höstkylan!
Nu är jag dock jättetrött. Hade tänkt sätta mig med kemin men hu, jag orkar inte det ikväll så jag får rekordplugga införprovet på tisdag imorgon istället ;)

friday update

Såhär snygg kommer jag att vara på halloweenfesten nästa vecka!! Jag har absolut ingen som helst aning om vad jag har på mig och vart plagget kommer ifrån. Däremot har jag haft den undangömd i nån gammal låda sen många år tillbaka - Jag har nämligen minnen från hur jag sprang omkring och larvade mig i den när jag var fem eller något.
Hur som helst, tänker toppa detta med en hemmagjord krona av guldpapper och BAM, perfekta maskeradoutfiten ;)
Dessutom fick jag och mamma ett paket från Oslo idag! Jag ville öppna på en gång men mamma insisterade..
- Vi öppnar det på min födelsedag på måndag eftersom mitt namn står först! 
Inte lätt när jag praktiskt taget är dubbelgångare till Nicke Nyfiken..
Och såhär mysigt har jag haft det ikväll, på hallgolvet med min älskade hund. Vad sjutton skulle jag göra utan honom?

"jag växer så det knakar"

Nästa vecka fyller världens gosigaste och finaste lilla filur ett helt år ♥
Han har hunnit bli så stor, min lilla Nelson.
Nelson 23 februari och Nelson för fem minuter sen! mitt allra bästa

Matte c, check!

bilden här nedan är relaterad till ett så underbart skämt som jag snappade upp i en film! 
Vad får man om man korsar en bulldog med en shihtzu? - En bullshit terrier! ;)
Det kanske inte låter så roligt nu, men oj ni skulle verkligen ha sett mig då.. Jag var tvungen att pausa filmen och skratta (först för mig själv i fem minuter) innan jag ringde upp Jonte & Jullan och skrattade ikapp i telefonen med dom i tio minuter.
Dessutom berättade jag mitt stjärnskämt för Daniel som ville ha en bild på en bullshit terrier. Resultatet är det ni ser här haha. Gud så vi fulade oss över den här sen..
Jag gick hem med en klump i magen igår efter att ha skrivit mitt första prov i matte c! En klump som idag visade sig vara helt onödig, för jag klarade provet galant :) Känns riktigt skönt måste jag säga, med tanke på att jag åtaliga gånger har grubblat över vad fasen jag har gett mig in på vad gäller matte c (jag är ju verkligen inget geni i det ämnet).. Men jag är envis, vill jag så ska jag osv..
Firar i alla fall mitt lyckade resultat med nybakat bröd, ägg, äppeljuice och en mandarin :)
Nu ska jag slänga mig i soffan och sova en stund och sen ska jag läsa på inför svenska NP imorgon.. men nu är det fasen inte långt kvar till höstlovet och Norge!

I don't think anything hurts more than the feeling of being forgotten and replaced

Right now I feel just like the guy to the right.
However, under different circumstances.

glöm inte att uppskatta de vänner du har, om du verkligen vill ha dom kvar

fina Josefina på espresso house
våra söta cupcakes med smak av karamell och blåbär!
Efter ett par timmar med näsan i matteböckerna imorse belönade jag mig själv med att åka till kumla och hämta upp Josefina! Efter det åkte vi vidare mot marieberg och gick omkring lite (båda dock med köpförbud i brist på money) men det var mysigt ändå.
Vi hamnade på espresso house och blev sittandes länge med varsin vanilla latte och cupcake! Hur skönt som helst att få snacka av sig om allt mellan himmel och jord och dela det som är både jobbigt och det som är så himla bra i våra liv just nu.
Vi planerade även massor inför vårt sista år på gymnasiet - fester, resor, hemmakvällar, ja allting! Och så kom vi fram till att med vårat härliga kompisgäng så kan inte resten av året bli annat än grymt! En helt perfekt söndag och jag är så glad att jag har vänner som Josefina, du är så bra tjejen!
Nu ska jag spendera ytterligare några timmar i matteboken. Ska ringa Martin och höra om han har tid att hjälpa mig en stund!! Sen ska jag slå på en riktigt bra film och mysa resten av kvällen :) Måste tipsa alla om a little bit of heaven som jag såg igår, jag både skrattade och grät - en jättefin film verkligen. Puss

viva la fiesta









Jag hade en jättebra kväll igår!
Vi startade kvällen hos Alvina, jag, Julia, Lisa, Na-Ná, My, Carro, Linnea och två andra tjejer (som jag skäms att jag inte kommer ihåg namnet på :()
Det blev hur lyckat som helst med tacogratäng, svartvinbärsvin, prat och skvaller och många glada ansikten! En riktigt bra start på en fortsatt bra kväll helt enkelt.
Efter några timmar hos Alvina fortsatte tog vi med vårat förfestande (dock utan stackars Na-Ná som inte är 18 än, och Linnea) in till Örebro och Linnea där vi även träffade killarna. En stund där och sen vidare mot strömpis, och med vip slapp vi den urlånga kön i kylan också (ett riktigt plus i kanten).
Sen blev det som vanligt, alla försvann åt olika håll och man träffade massor av kända ansikten därinne som man ville träffa och dansa med. Dock sprang vi på varandra flera gånger under kvällen iaf, så det gjorde ingenting :) Jag slutade dricka vid midnatt och fick perfekta fyllan, hur skönt som helst! Och Julia och jag följdes åt hela kvällen lång och dansade med alla möjliga härliga människor där inne!
Dock, strax innan vi skulle bege oss mot bussen hem så smsar Daniel och berättar att han och Alvina har gått i förväg eftersom hon inte mådde så bra stackarn. Det var hennes första krogenrunda.. och ja, vi har väl alla lite minnen från hur krogendebuten var, visst? ;)
Men annars var det en jättefin kväll och jag träffade inte en enda sur min under festtimmarna. Kanon, helt enkelt.
Idag har jag spenderat flera timmar i matteboken.. hujedamej. Har prov på tisdag och just nu känns det som det kommer gå rakt åt skogen! Så imorgon ska jag kila ner till Martin en sväng så han får hjälpa mig lite, och efter det kommer förhoppningsvis min fina Josefina och hälsar på - bakning, tjejsnack och mys står på schemat i sådana fall! Puss

syskonmysdag!


Hejhallå i höstkylan!
Jag gjorde en liten fulgrej och tog ledigt från skolan idag! Mest för att vi hade dum föreläsning mitt på dagen som man har hört tuuusen gånger förr.
I stället åkte jag in till Kumla och träffade upp min syster där. Först åkte vi omkring lite med bilen bara för att hon ville godkänna min körning haha, och tro det eller ej men vi överlevde alldeles galant ;)
Efter det gick vi till Sveas och fikade köttbullemacka och kaffelatte, huuur gottigt som helst med hungrig mage!!

Nu sitter jag bänkad framför one tree hill och planerar morgondagen (och är dessutom hur taggad som helst). Om jag inte har berättat vad som händer imorgon så gör jag det nu;
Jag och några andra snygga tjejer från min klass hänger med Alvina hem imorgon efter skolan. Vi ska hjälpa henne att fixa inför kvällen och börja småfixa oss lite innan resten av tjejerna kommer! Efter det börjar förfesten med god mat, vin och annat mumsigt!
Sen framåt kvällen tar vi alla tåget in till Örebro och nu vet jag inte om vi går till Linnea först, eller om vi går direkt till något förkrökuteställe i stan, men det visar sig!
Under kvällen kommer vi även springa på grabbarna som firar Anton denna helg! Ska bli hur kul som helst att få ha med mig alla mina fina vänner ut, det blir garanterat en lyckad kväll! :)

when a person hugs back tighter.

se, vilket utmärkt passande citat jag hittade på we♥it.
Usch. Nu spårar jag snart på filosofiböckerna!!
Det känns som att jag har lagt ner så mycket tid på detta nu, läst alla sidor i boken flera gånger om och pluggat in om både Descartes, Hume och Locke, samt filosoferat lite om mina egna tankar kring saker och ting.
Men trots det så känns det verkligen som att det inte kommer gå vägen imorgon när jag väl sitter där på provet och ska få ut alla mina tankar på pappret.
Och jag vill verkligen ha minst ett VG.. Fy, nu känns det verkligen att jag går i trean! Jag kan inte längre glida igenom skolan och ändå få bra betyg som i ettan och tvåan. Nu är det sista chansen att visa hur mycket jag faktiskt kan, plugga arslet av mig och sen känna mig nöjd med mina resultat när jag står där på min studentdag.

du målar höstens alla färger

Jag sitter här med en hel ask chokladbollar och bara trycker i mig!! Men efter en plugginsats på filosofi så känner jag mig värd det.. även om jag säkert ångrar mig en smula när jag inte kan resa mig upp ur soffan längre ;) Sucks to be mig då.
Nu ska jag berätta lite kort om min lugna och mysiga helg!
På lördagen kom min syster hem och hälsade på. Vi drack vin tillsammans med mamma och pappa och myste med massa prat och god mat, samt kikade på Hur många lingon finns det i världen? Åh den filmen är så härlig, även om jag har sett den tre gånger nu!!
Igår la jag ner lite energi på att plugga matte & filosofi och sen kom Linnea hem till mig på kvällen! Vi hade hur mycket som helst att prata ikapp om (eftersom hon jobbar så förbannat mycket nu för tiden) så det slutade med att vi pratade varandra till sömns.
Nu ska jag ta en promenad med Nessebus och sen ska jag plugga lite filosofi igen. Livet

en kväll hos amanda!

Tjuvade en söt bild på Amanda från fejsboken.
Efter vår shoppingrunda igår släppte jag av mamma & Johan hemma och åkte sen vidare mot Åmmeberg till Amanda. Många av mina fina vänner hinner jag nästan aldrig träffa, bara för att dom bor så långt bort! Amanda är en av dom, hon går nämligen i skola i Karlstad.
Men nu hann vi äntligen träffas igen, efter säkert flera månader på skilda håll. Det var jättemysigt och vi snackade i flera timmar på kvällen innan vi till slut satte igång en film som vi somnade till i soffan ♥
Idag vaknade vi upp till en mummafrukost och äpplekaka som hennes mamma hade bakat, nomnom! Sen var det dags för mig att åka hem igen :(
Och den här lördagen kommer bli så tråkig.. Jag har nämligen bestämt mig för att ta tag i den där plugghögen som bara växer och växer på mitt skrivbord! Filosofi, matte och lite projektarbete ska avklaras i alla fall, sen ska jag mysa med någon bra film ikväll!

förnyat min höstgarderob lite!

Ni skulle bara veta hur min kropp känns idag, djisses!! Har ont i varenda liten klen muskel.. Men det är väl tur att det känns att man har jobbat lite ;)
Idag åkte jag, mamma och min lillebror in till marieberg efter skolan och kikade på lite höstkläder! Så himla kallt på morgonen nu för tiden, så jag håller på att frysa ihjäl i min tunna vårjacka! Därför inhandlade jag en ny idag, samt en halsduk och två par skor. Kalasbra :)

Vi åt på paco's innan vi åkte hem! Nomnom
Här har vi en som inte kommer frysa i vinter!
jacka 599 :-/hm, halsduk 99 :-/gina tricot

skor 299 :- samt 399 :-/skopunkten
helnöjd med mina inköp!

träning träning träning

såhär söt är jag när jag snackar med julia i skype.

Ikväll står både core och body combat på schemat! Ska bli extremt skönt att röra lite på sig.. känner att jag har blivit alldeles för lat dom senaste veckorna ;)


alléskolan vs etterstad videregående skole

jag och lillebror i Lom för några somrar sen :)
Nu har jag äntligen fått ordning på mitt projektarbete!
Så vecka 44 åker jag till Oslo och besöker den här skolan :)
Arbetet går ut på att jämföra den norska skolan med min egen. Ser verkligen fram emot det, ska bli kul att se hur det är att vara norsk elev för ett litet tag ;)

hela jag luktar häst :)

Dakar som ettåring!
En lite gladare Ellen bakom skärmen idag!
Cissi ringde förut och frågade om jag kunde hjälpa henne att lasta Dakar (hennes ursnygga treåring) och hänga med på träning.
Så vid halv åtta satte jag mig bakom ratten och körde rakt ut i skogen mot Cissi :) Tog en stund att lasta, en envis kille vi hade att göra med så det gällde att vara lika envisa tillbaka! Dock får man ta hänsyn till att han faktiskt bara är tre..
Om jag sen får döma så tyckte jag att träningen gick jättebra! Dom har ett fint samspel, Cissi och Dakar, och jag beundrar fortfarande hennes grymma jobb som hon har gjort med den hästen! :)
Nog om det. Skönt var det iaf att få lite hästlukt på sig och komma ut till markebäck igen!

Imorgon ska jag åka in tidigt till skolan och simma innan vi börjar. Skönt! pusspuss

pick yourself up, don't blame the world

jag förlorade mig själv när jag lämnade dig.
Jag har någonstans längs vägen tappat bort mig själv helt & hållet, glömt bort vem jag är och vem jag vill vara.
Tänker "är det så här komplicerat för alla, eller är det bara jag som alltid måste ramla så hårt varje gång?"
Drömmer om ett okomplicerat liv, drömmer om att lämna allt och alla här hemma och bara fly någonstans där ingen känner mig, någonstans där jag kan börja om på nytt.
Jag hoppas att tiden går fort nu...att trean snart är över, för när skolan är slut har jag möjlighet att åka precis vart jag vill.
Och det ska jag.
jag har nog aldrig känt mig såhär trasig

live laugh love

Sammanfattning: Mycket blev upp och ner igårkväll, lite karusell av det hela.. men trots det drar jag slutsatsen att det blev en jäkligt bra kväll ändå!
>>NU! Carro kommer hit ikväll och vi tänkte fota lite, sen blir det säkert lite gottgott och film också. Myskväll står på schemat alltså! :)

RSS 2.0