there's a difference between being happy and look happy.

alla kan se glada ut!


Var hemma från skolan både igår och idag. Anledningen? Jag orkade inte gå. Nu får dom som vill ta detta som skolk.. men så är egentligen inte fallet.
Vi hade bara en lektion igår och samma sak idag! Och eftersom jag inte var helt pigg i onsdags så kände jag att det kunde vara lika bra att vara hemma helt enkelt! Har ändå gjort allt som ska vara klart så jag ligger inte efter på något sätt. + att det just nu är ganska mycket i mitt lilla liv.. lite för mycket. Jag har svårt att hålla inne något för länge men samtidigt är det saker som jag inte kan prata om med någon. Jag har svårt att öppna mig för folk, formulera mina känslor så att den jag pratar med ska förstå, och så är det bara! Vissa har lätt för det och andra inte. Dock är det skillnad för dom som känner mig. Dom som känner mig BRA vet hur jag är, hur jag funkar. Men inte ens dom vet allt! Och det ska jag säga, jag är förjävla bra på att låtsas som att allt är bra.. en erfarenhet som kan vara både positiv & negativ. Men återigen, de som känner mig bra kan också se när jag gömmer mig bakom leenden och skratt.

Idag åkte jag iaf till älsklingen i några timmar. Var hur skönt som helst att komma dit igen efter två dagar (kanske inte verkar så mycket men tro mej.. det är en evighet) haha. Lite senare kommer bästa och då ska vi förmodligen kolla film & käka tjockismat + godis osv.. ni fattar! En filmkväll med andra ord :) ♥
Nu ska jag snart springa in till resten av familjen och se vad som händer haha. Har lovat mammi att städa vardagsrummet också.. PEACE


you and me could write a bad romance

Åkte hem från skolan idag efter profilen. Kände mig frusen, hängig och inte alls bra.. usch. Tog första bästa buss & träffade Joel på samma. Blev att prata med honom en liten stund, trevlans! :)
Men nu sitter jag i stället här i sängen och pluggar & sover om vartannat. Väldigt skönt att jag har hittat liiiiite ambition till att göra klart mitt historiaarbete! Ska ju vara klart på fredag..

Linnea & jag hade egen träning på morgonen och bestämde oss för att simma. Simma gjorde vi men hur seriöst det var är jag inte lika säker på haha. Hon hade med sej sin vattenkamera så vi tog busiga kort i stället (: Dom kommer upp här på bloggen så fort jag har fått dom, promise!
Blir så jäkla kul när hon flyttar till hallsberg så vi kan vara oftare efter skolan osv. ♥
Men nej nu måste jag fortsätta med pluggandet (och sovandet).


come on rude boyboy

too good to be true, the perfect one is you boy ♥



Nu har jag anmält mig till årets första tävling för min o Roxanes del! Den kommer att hållas i Karlslund den 14 februari.. alla ♥ dag med andra ord :) Alla hjärtans dag ska ju trots allt spenderas med den man älskar right? Och ja.. ingen pojkvän här inte så hästen får la duga? haha nejdå. Jag älskar Roxane och därför ska vi fira alla hjärtans dag tsmns! Perfekt.

Dagen då? Hm.. som vanligt I guess. Saknar höstterminens måndagar då vi slutade tidigt! Nu går vi till 15.20 ;o TORTYR. + att sista lektionen är naturkunskap.. vafan, man väljer väl samhäll av en anledning eller? Jag kan redan naturkunskap.. allt han går igenom har jag redan lärt mig under högstadiet! Riktigt segt att lyssna på samma sak igen och jag skojjar inte när jag säger att 90% av klassen sov på lektionen. Ovärt? svar ja.
Men får hålla ut sista veckorna nu! Snart sportislovis, sen påskislovis och sen sommaaaaaaar! mmmm ♥
På torsdag och fredag slutar vi btw tidigt för matteläraren är borta! yees tagga.


light in the dark

my candle in the darkest night


Sitter och lyssnar på musik i min sköna säng och fixar naglarna :)
Deprimeras av tanken på skola imorrn.. jag orkar inteeee! Jag vill inte. Men jag har missat massor den senaste tiden känns det som så jag måste nog ge mig iväg iaf tyvärr. Ååh det skulle göra så mycket om jag bodde närmare skolan och inte 3 mil ifrån den. Får gå upp halv 6 varje morgon för att hinna med bussen. Verkligen inte kul! Dock flyttar Linnea i min klass till hallsberg snart och då får jag sova hos henne ibland! :)
Nu har baslacken snart torkat så då ska jag toppa naglarna och sen på med "top coat" haha. Guud va tjejig jag är ibland asså ;)
Dagen har varit kanon! Åkte ut till stallet först och mockade ALLA 7 boxar + 2 spiltor.. ridsport är inte bara glamor inte hihi. Men varm blev man iaf, frös inte det minsta! Och sen kunde jag känna mig en gnutta stolt när jag var färdig också haha.
Efter mockningen fick Roxane komma in en sväng. Red dressyr idag också och det gick lika bra som igår! Dock var hon lite ur fokus idag men det gjorde inte så mycket enligt mig. Fina pollen min ♥
Jag har även bestämt mig för att sluta träna för Anna Edlund. Hon har lärt mig otroligt mycket under tre års tid och är verkligen en grymt bra tränare! Peppa mig alltid på ett bra sätt o så.. men nu är det dags att ta utvecklingen till en ny nivå. Kommer bli lite sorgligt dock.. jag har haft så kul på hennes träningar! ååh.. Kommer fortsätta att träna för Anna Emanuelsson en gång i månaden när hon kommer från gbg i stället! Och sen kommer jag självklart att följa med och titta när ponnisarna tränar. Så jag släpper inte taget helt än ;) ♥

Nej nu ska jag nog fortsätta med naglarna och sen blir det sängen! PEACE


me love ♥

Idag var första dagen på en hel vecka som jag red ordentligt. Har inte fått rida under den här veckan för jag har problem med knät.. Så det har varit en hel del arbete från marken ist! Egentligen får jag inte rida nästa vecka heller men shit asså, så länge kan varken jag eller Roxane vänta! Inte så tätt inpå tävlingsterminen.
Hur som helst så gick Roxane finare en någonsin och jag hade aldrig gissat att hon inte ridits på en vecka om jag stod bredvid! Riktigt duktig polle har jag ♥
Men dagen har haft sina svåra stunder också. Niklas & Lea har t.ex. kommit på min svaga punkt, nämligen min vikt! Jag väger runt 55 kg och är inte så stark haha. Just därför kunde dom dra nytta av det och bolla med mej som en liten docka ;o Putta mig fram och tillbaka mellan varandra (precis som småbarn gör när dom mobbas i filmer) och kasta mig i den djupa snön. Fyyy säger jag bara vilka busungar jag umgås med! Antar att vi esperudare aldrig kommer växa upp till fullo haha.

Niklas tog iaf lite fina bilder när vi red. Här är några av dom! :)





min vackra lilla häst! ily ♥


inte bara glamour!

Jag somnar snart så det får bli några snabba rader nu haha.
Idag har jag haft en sån där rackarns otursdag! Fy sjutton säger jag bara ;o Skolan och de va inga problem.. snarare tvärtom, två lektioner sen boksnack o så hem. Asnajs!
Men sen i stallet när Lea och jag mockade så skriker hon plötsligt "Mixer har rymt!" och vi får släppa allt vi höll på med och springa till hagarna. Både Mixer och Bruno hade tagit sig in till hagen bredvid dvs Julia, Stella & Jolines hage. Jäklar vilket liv det vart! Hästar som springer överallt och jag och Lea som kämpar med att sätta ihop elstängslet (fortfarande med el i) haha.. ujujuj. Till slut kom iaf Niklas och Anders och hjälpte oss! Allt ordnar sig till slut som tur är!

Efter att vi sprungit fram och tillbaka i en evighet & fångat hästar så skulle jag, Lea & Niklas hjälpas åt att ta bort en halv meter snö från paveljongen (antar att det stavas så?) Hur som helst.. det braka ihop ist. Med mig och Lea under! Usch nästan lite läskigt.. Lea fick en träbjälke i huvudet & jag blev nästan helt täckt med snö. Så kan det gå. Övervägde om jag ens vågade sitta upp på en häst sen haha. Men jag red både Nova en sväng och sen longerade Lea Roxane medans jag satt på *no hands, no hands ohaoha* Närå nu ska vi inte va katiga här. Men det är faktiskt lite häftigt att sitta utan kontroll på en häst och bara försöka lita på den. Gick asbra iaf och när vi var klara på banan red jag tbka utan tyglar haha, gick också bra :)
Men näää nu ska jag gå o lägga mej för jag är fett trött! Sovmorgon är prio 1 imorrn & sen blir det stallet. Godnattis!

 
sommaaaaaaaaar <3


Maybe you're just another heartbreaker

Jag är helt slut efter en dag i ullared med bästa vän!
Och eftersom jag inte har skrivit på ett tag och fick värsta skrivrycket nu så får jag väl lägga ner lite av min energi på tangenterna :)
Jag har som sagt spenderat dagen på Ullared med bästus Lea! Vi gick upp 10 min innan bussen gick haha.. helt ofixade och skabbklädda var vi.. kalas. Nä men det var grymt skönt att strosa omkring i mjukiskläder där inne! Helt tomt på folk va de också ;o Inte en enda kö nånstans, enormt skönt! Fick massa braohasaker inhandlade också, här är en lista. 

Till Roxane..
Rosa schabrak
Rosa fleesetäcke
Rosa hoppmössa
Hästshampo
Lädergrimma
Vanlig grimma
Tävlingsmapp

Till mig..
Tröja
Parfym
Krämer av olika slag
Nagelack av olika slag
Hårnålar & snoddar
Underkläder
Almanacka
Kollegieblock

Tror det var det mesta men det skulle inte förvåna mig om jag hade glömt att skriva något haha. Aja nu ska jag väl sova! Det bästa av allt med morgondagen är att jag kan sova hur länge som helst för jag har ingen skola då heller! Alla lektioner utom en var inställda hahah.. och jag vore knäpp om jag åkte 40 min för att vara med på en enda lektion och sen åka 40 min hem igen. Never. Så godnatt & sov så sött, I know I will...


it's good & bad

busted! äcklig smygkisse :)


Jag ligger görskönt nerbäddad i soffan, lyssnar på musik och bloggar! Har precis gjort klart engelskan till imorrn också och jag tror det blev helt okey. Var ju bara en läxa så why so serious liksom?
Var hos sjukgymnasten idag och det blev väl inte så bra som jag hoppats kanske.. får inte rida på två veckor och sen får jag bara rida 2 gånger i veckan o bygga på de gradvis. Uschnej det går absolut inte och det sa jag också. Min tävlingssäsong börjar ju liksom i februari?! Och då måste både jag och Roxis vara på topp. Antar att knät får hålla ut några månader till.. bara några månader till.
Men aja. Bra dag i skolan iaf men shit vad trött jag var mot slutet haha. Anna och jag fulade oss på spanskan med kopiatorn & Julia och jag gick på upptäcktsresa i blå sektor och hittade en soffa. Mycket prat och massa skratt hela dagen, precis som det ska vara! Men nu ska jag gå och fixa lite inför morgondagen, seeyaah!


living on a prayer


come here rude boyboy can you get it up, come her rude boyboy are you big enough
take it take it, baby baby, take it take it, love me love me..

Ovärd dag i skolan idag blää. Försov mig och missade bussen så jag kom för sent till spanskan, perdon por llegar tarde typ. Det gjorde inte så mycket så det var ju tur det! Sen hade jag bara en lektion, bild, och sen slutade vi. Detta är en sån där sak som kan diskuteras om det är slappt & skönt eller bara onödigt? hmm.. hade nog inte gått till skolan om jag visste om det. Men fick iaf lite gjort och att sluta tidigt är ju rätt najs ;)
Så jag mockade massa i stallet och uteboxarna, gjorde lite nytta med andra ord, och sen tog jag in bästusroxane och red dressyr. Gick superbra idag också! Gud va kuuuul det är lalalla. Efter att jag ridit fick Rox gå in för kvällen/natten i en ren och mysig box med mycket mat hihi. När hon var på plats tog jag in andra sötnöten Noblesse och borstade lite :) Hon har blivit jätteduktig på att stå i stallet nu.. verkligen lugn och sånt! Även hon fick lite käk och medans hon åt passade jag på att bära 8 vatten hinkar som väger typ 10 kg var haha.. man blir stark om vintern.
Nu ska jag kolla lite tv och sen ska jag läsa våran "måsteläsabok" som vi har fått i skolan haha. Dock är den rätt så bra faktiskt..


keep dream your dream

Usch nu är jag verkligen trött. Igår tränade jag 3 gånger vilket motsvarade 3 timmar (!!) Jag visste redan då att jag skulle få sota för det när jag vaknade idag och ja.. det kan man ju säga. Träningsvärk i rygg, armar, ben, ja allt! Blää vad hemskt det är haha (; Men å andra sidan vet jag att det gjorde nytta. I morgon har jag iaf en superduperslappisdag! Hoppar profilen på morgonen för jag tror 2orna har teori och vi har nog egen träning.. och jag ska ju ändå träna på eftermiddagen så det blir sovmorgon till halv 12 för min del, ohyeah.

Roxane och jag har pressat dressyr i några dagar nu och det går så himla bra! (om jag nu får säga det själv). Jag är så stolt över min lilla polle för nu känns det på hela henne att hon är med på vårt teamwork och att hon verkligen vill! Iiiiih det är så kul när det går bra så vi får bara hoppas att det fortsätter på samma sätt :) I morgon ska vi rida dressyr igen om vädret tillåter men vi ska även skritta ut en sväng. Om jag hinner ska vi ta Noblesse också och pyssla lite. Dock måste Roxane ha prio 1 imorrn eftersom jag ska till sjukgymnasten på torsdag och hoppträna på fredag. Det fixar sig (y) Men nu ropar sängen på mig så jag ska springa dit! PEASE

jag när jag var alldeles ny


Our dreams fly together

I guess know I need you


Burrrr, vem hade någonsin kunnat ana denna extremkyla?
Idag var det så otroligt skönt väder haha.. bara -10! Ja, man hör ju själv hur det låter? Det är ju i vanliga fall riktigt kallt. Men när man har varit ute varje dag under lovet i -25, då är det faktiskt skönt när det ligger runt -10. 
Nu har jag checkat av en hel del saker från min "attgöralista". Satt in pengar på tdb så jag kan uppdatera min licens om några dagar, bokat bussplatser till mig och Lea till ullared nästnästa vecka, checkat så att Roxanes licens är på plats i hennes pass osv. Åååh verkligen inte länge kvar tills tävlingarna drar igång nu, längtar längtar längtar. Det är alltid lika kul att komma in på en tävlingsbana oavsett vad! Man är så nervös och taggad innan men spänningen släpper så fort man har kommit över första hindret.. och då är det helt plötsligt bara jag & Roxane. Man glömmer liksom alla runt omkring, helt galet!
Och nu har Ebba kommit igång med Rose också och Matilda har åkt till en ny fodervärd. Det är verkligen tomt utan den lilla ponnyn i hagen och det var mycket sorgligare när hon åkte en jag trodde det skulle bli.. stackars Ebba. Men Rose är redan i full gång och det går hur bra som helst! Det är jättekul att se hur dom utvecklas så snabbt tillsammans, och det är ännu roligare att Roxane och Rose är helsystrar :D Dock är dom hur olika som helst både till sätt och utseende ;) Äscch det här blir skitbra för bebban!!

Ny vecka drar igång nu också.. ska njuta asset av att sluta "som vanligt" imorrn och sovmorgonen på fredag för från & med v. 3 ska vi ha naturkunskap måndag eftermiddag och fredag morgon, min ända sovmorgon går alltså bort :( Menmen.. Måste trimma Roxane varje dag fram till fredag också för då är det träning för Anna Emanuelsson! Och på lördag åker jag och Lea tillbaka till kilsbergen på ULK. Som jag skrev förra gången så tycker jag inte om det stället så mycket haha.. det enda som jag uppskattade var kurserna, den roliga engelsmannen och så var det ju en söt kille i baren haha! :) Nämen.. den här gången ska jag ha med mig datan så vi kan nörda hela kvällen/natten! Guld.

Nu ska jag pyssla med lite andra saker så jag bloggar någon annan tid, en annan dag eller nått i den stilen.


long time ago! ;)

Sånna här trevliga överraskningar kan dyka upp lite då och då i mitt liv. Den här bilden skicka t.ex. en kompis till mej för en stund sen haha. Dom som är inringade är fr.v. Johanna Lagerquist, Ellen Eriksson (jag) och Linnea Pirsech. HAHA! Till vårat försvar så är fotot taget för ca 5 år sen? fyyy vad små vi var men jag kan faktiskt inte sluta skratta när jag ser bilden ;)


Noblesse ER

Från och med nu är den här underbart fina hästen i mina och Linneas händer! Vi ska tillsammans hjälpas åt att rida in henne, lastträna henne osvosv. Dock får vi inte fästa oss för mycket vid henne för när allt är klart.. ja då ska hon säljas. Men den dagen den sorgen, resan har bara börjat och det kommer bli sjukt roligt att göra det här :) Alltid lika kul att se en häst utvecklas och nu när vi får utvecklas tillsammans med henne så är det extra roligt!

Noblesse ER


Ni får inte glömma att gå in och kika på esperuds hemsida! http://esperud.se


kalasbra helg!

Sov hos världens bästa Amanda natten till idag! Var hur kul som helst för vi har inte träffats på över ett halvår! Guuuud vad hon var saknad. Men hon verkar ha det skitbra på skolan iaf så det var tur det :) Vi kollade film & åt lite godis som hennes pojkvän hade glömt kvar haha.. det var hans julklapp från henne :$ Men glömmer man godis hos Ellen & Amanda.. ja då då får man räkna med att det försvinner hihi :) Åkte moppe till stallet gjorde vi också haha, fett halt! Skulle ha behövts stödjul typ.

Idag kom iaf pappa och hämtade mig vid halv 2 och skjutsa ut mig direkt till min polle. Tog in henne och borsta lite och upptäckte att hela hennes svans och rumpa var full i bajs!!! UWE. Närrå, det var bara att ta tag i. Så jag tog en hink med vatten, en svamp och självklart händerna och började reda ut skiten (bokstavligen reda ut skiten). Mina händer var helt bruna av bajs och jag var verkligen glad att ingen från klassen var där och såg mig haha.. Men nu är hon iaf fräääsch där bak (y) och manen blev även klippt. Jag som hade sparat hennes man under hela hösten, den hade blivit jättelång och fin. Dock är den kapad nu. Jaja, jag hade ändå fått kapa den till februari så det var förr eller senare i vilket fall som helst.
Jag red inte idag utan det fick endast bli pysseldag med världens mysigaste häst :) Det behövs det också ibland. Men efter att jag (förmodligen) äcklat alla på bussresan hem så har jag nu hunnit tvätta händerna sju gånger varav tre var med definfektionstvätt haha. Bakterierna är numera ett minne blott.

Nu ska jag gå och städa mitt rum & sen ska jag kila ner till bussen och möta upp Linnea :) PUSSS


bild från våran debutering på 110 cm. ååååh vad jag längtar till sommaren & alla tävlingar! <3


Oväntat nyår?

Det blev en minst sagt oväntad kväll/natt igår. Jag skulle ju enligt planerna åka med Johanna till Örebro men några timmar innan avfärd ringde hon och sa att jag inte kunde komma.. hm. Så jag ringde Julia och vi kom fram till en plan b.. som tyvärr sprack den också haha. I stället började jag höra omkring med lite kompisar i askersund men alla var busy! Fan.
Till slut bestämde jag mig för att vara hemma och ta det lugnt?? Men så blev det inte heller för några timmar in på kvällen ringde en fd klasskompis till mig och bad mig komma och hänga med dom. Så jag kom ut iaf till slut :) Och vi hade riktigt kul för den delen också. Var hemma hos Jocke först och träffa folk mm. och strax innan tolv gick vi alla ner till hamnen och kollade på fyrverkerier! Ja.. det var mitt nyår i helhet :) Oväntat men kul.

Idag sov jag väldigt länge haha, var helt slut efter gårdagen. Men när jag vaknade så blev det nästan direkt att åka till stallet! Träffade Linnea och Ebba där och snackade lite med dom en stund innan jag mockade Roxanes box och tog in henne för en ridtur. Nu är jag jättetrött och ska nog snart sova!

En bra start på 2010 och bättre ska det bli! Här är bilder från Nyår.

Bruce & Jeje, kramiskalas!


bruce, jeje och jag. 2 oförberedda & en förberedd på den bilden ^^


bruce, jag och rasmus på väg till fyrverkeriet!


har dock bara en film från fyrverkerierna och den har inte kommit in på datan en. kanske lägger in den så småningom :) Aja. Hoppas alla hade ett bra nyår och får ett toppen år 2010!!


RSS 2.0