snöpromenad & hemmamys

 
Hej vännerrrr
 
Jag sitter och myser i ett julpyntat kök & kikar på Nelson som hoppar omkring i snön utanför fönstret. Både han och jag sov till elva imorse, och det är SÅ tacksamt att han inte vaknar före mig när jag har jobbat kvällen innan haha. Med varma kläder och kameran på axeln tog vi sen en långpromenad vid sjön. 
 
Mami kom hem precis samtidigt som vi från våran promenad och strax därpå kom moster också, så nu har jag käkat frulle tillsammans med dom samt pratat en lång stund om allt möjligt med Amanda som egentligen bara ringde för att se vad jag ska köpa till lillbrorsan i julklapp.

vinter, kärlek & jobbtimmar

 
Hemma och nerkrupen i min säng efter mitt andra jobbpass den här veckan. Eftersom jag vanligtvis inte jobbar onsdagar så har hela kvällen känts som ett fredagspass, vilket är lite segt eftersom det bara är torsdag. Är dock på så himla bra humör nu när snön äntligen har lagt sig och första advent närmar sig. Jag älskar julen 
 
Inatt sover jag ensam också, och det känns tomt som tusan. När Julius inte är här vill jag inte vara någon annanstans än hos honom och det känns så fint att jag fortfarande är upp över öronen kär i grabben. Han är min bästa vän och min kärlek, helt enkelt. Nu ska jag glo lite film innan jag somnar, och imorgon väntar ny dag med nytt jobbpass. Puss

hej, vinterland

Hej finisar!!
 
Är mitt uppe i att laga mat innan jag drar till jobbet om cirkus timman. Har gått promenad i snöstormen med Nelson & fixat lite med Julius födelsedagspresent, och vips så var timmarna förbi och jag fick plötsligt aningen bråttom att hinna med allt. Framför mig har jag 5 jobbpass innan jag återigen kan ta lite ledigt i tre dagar. Känns skönt dock, för det här är min 10e jobbhelg vilket betyder att säsongen snart är slut och vi alla kan ta lite julledigt!
 
Äntligen har det i alla fall kommit lite snö och mamma har satt upp julgardiner, stjärnor och ljusstakar i hela huset så det kändes extra juligt att komma hem till Askersund idag. Nej, nu måste jag skynda mig lite.. puss
 

Grattis min älskade morfar ♥

 
 
Eftersom jag jobbade hela dagen igår, på min älskade morfars födelsedag, så följde jag med mamma, moster och morbror till honom i fredags och mumsade lite tårta istället. Min morfar är dement och kommer därför inte ihåg så mycket, vissa dagar är han piggare än andra men det händer att han inte ens känner igen mig. Dom dagarna är värst. Men nu var han pratglad, om än väldigt trött. Jag hann dock uppdatera honom om mina planer på att studera i vår, att jag ska fira jul utan min familj för första gången och att han nu är hela 86 år gammal. Sen somnade han medan vi satte upp julgardiner och julpyntade hans lilla rum på kullängens boende. 
 
Att demens är känt som "de anhörigas sjukdom" är utan tvekan ett passande uttryck. I nio år har min familj kämpat oss fram, en dag i taget, och mer eller mindre tvingats acceptera att personen som har funnits där i alla år, allt eftersom har försvunnit. Att jag ibland inte är någon speciell, inget barnbarn, bara en person. Det gör så ont, för han är ju fortfarande min morfar, fortfarande finns den envisa och glada lilla gubben kvar i honom och jag önskar med hela mitt hjärta att han hade fått stanna så istället för att förlora sin livs kärlek alldeles för tidigt och lämnas in på ett hem. Jag önskar ingen den här sorgblandade smärta som ständigt pågår, samtidigt som jag är så lycklig över att han är kvar. Den här delen av mitt liv är svårast att tackla, helt enkelt. 

tripp till linkan & twinsen!

 
Nä. Det där med fotoblogg var då inte riktigt min grej. Tog liite för mycket tid att dag ut & dag in sortera och välja vilka av dagens tusen foton som jag ska lägga upp. Därför hänger jag nog kvar här ett tag till, där jag kan skriva lite strunt närsom helt enkelt :)
 
Det har ju dock hänt en hel del sen jag skrev här sist, och jag har inte heller uppdaterat på fotobloggen. Ett litet break. Hur som helst så har jag haft en kanonvecka och spenderat mina lediga dagar hos favorittwinsen i Linköping. Så fantastiskt skönt att se dom båda igen, samt träffa Clara, Hanna för ett par öl & skitsnack, Terese för en fika i Norrköping och en snabb påhälsning hos Alvin i hans lilla etta. Hela vägen hem önskade jag att jag kunde ha stannat i flera veckor till hos Julia och Josefina. Ni är två av mina närmsta vänner, och som jag varken kan eller vill leva utan. 
 
Ett par öl och några gratis-shots från Jeff & en lite allt för påträngande engelsman på O'Learys som sagt, och en fin promenad längst stångån och Linköpings "vinterljus". Godis och filmmys, mornar med julstämning och prat om allt mellan himmel och jord. Nu längtar jag tills nästa gång vi hinner träffas!! Puss

RSS 2.0