bakväder ♥

Bakar marknadsnougat i regnvädret ♥ 
 



6 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
125 gram smör eller margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten 
  • Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och florsocker i en skål. 
  • Koka upp vatten, socker och smör och låt koka i max 2 minuter. 
  • Blanda ihop alla ingredienser och häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna och bevara sen i kylskåp. 
mumma

happy is what happy does.

Vaken ganska tidigt och kan inte somna om (återigen får jag skämmas för att betrakta denna tid som tidig). Dock somnade jag väldigt sent också så med lite tur har jag snart lyckats vända tillbaka dygnet ;)

Har hur som helst massor att hinna med idag (läs: två grejer) så det är la lika bra att hoppa upp och steka lite pannkisar till frulle kanske? MUMS. Hoppas sen att dagen bjuder på lika underbart väder som igår.. Den tog vi vara på med lite fiske vid slottet här hemma i Askersund, med värsta fiskelyckan dessutom!! 8 firrar på kroken varav två fick komma hem till katten, varav en fick bli försökskanin för mitt första nackbrytande.. Stackarn. I'm gonna make some pannkakor nu.. Puss


uppe med tuppen eller vilse bland hästar

Pjew. Är veeerkligen uppe med tuppen idag. Helt fantastiskt att jag ens säger det, med tanke på att jag förra året vid den här tiden stapla mig upp vid 05.30 om mornarna. HUR ORKADE JAG ?
 
Anyway. Bra dag igår då Jontis hörde av sig och bad mig hänga med till universitetet för att köpa lite studiematerial hehe. (när jag såg böckerna kände jag en oerhörd lättnad av att inte studera i höst, just sayin'). Hittade dock bara en och åkte därefter vidare mot marieberg - trodde vi. För nu var det som så, att jag avgjorde vilken buss vi skulle ta (och tog såklart fel). Därför hamnade vi istället för vid marieberg, långt bort åt helvete bland hästar och grejer. Så vad gör man? Jo man utnyttjar läget att ha en orienterare med sig och börjar promenera till köpcentret helt enkelt. Det gick bra, vi kom fram.. till slut. Oavsett alltså, kul dag och gott käk! Härligt att ha Jonte här igen!! 
 
 

fyndat lite på nellys superrea!

 
Wiii. Har alldeles nyss klickat hem dom här tre klänningarna från nellys superrea!! 345 spänn allt som allt, och dessutom hade jag en grattis-på-namnsdagen-bonus på 50 kr, så det hela gick istället på 295 kr. NICE.

drömmer om varma nätter och kärlek på stranden

ge mig långa stränder, blåa hav, varma nätter och drinkar vid vattnet. åh
 
Julius sitter vid datorn, och jag ligger med laptopen i sängen när plötsligt fläkten (som är helt avstängd) går igång, och då fortfarande på offläge. Mmm lite olustigt var det allt!  Nu har dessutom jullebulle, efter att berättat om hur dörrar öppnar och stänger sig själva här på övervåningen, gått ner och lämnat mig själv. Tack. Vill gärna tro på snälla spöken hihi 
 
Anyway. Parantes. I övrigt så drömmer vi oss bort till varmare länder och håller tummarna för att en resa till Turkiet kaaanske kan bli av inom en närmare framtid. Men bara kanske. Vi får se, men hur härligt vore inte det? Kärlek i Turkiet. Åh. 
 
And also - Julia flyttar till huvudstaden imorgon. tomorrow is a sad day. jag hatar när mina bästa flyttar 
 

träning + biomys = perfekt tisdag.

 
Fullspäckad härlig dag med sovmorgon (mmm ja som alltid sen 15/6..) följt av ett lyckat träningspass och ett lite snabbt catchup med snygga Amanda på alléskolans skolgård som numera är fylld med förvirrade barn. Kändes hur konstigt som helst, DOCK jävligt skönt att sitta där och veta att jag inte har någon lektion att passa! 
 
Som pricken över i:et har jag och grabben dessutom fångat den soliga eftermiddagen/kvällen med öl/cider på uteservering, lite titt i affärer och sist men inte minst Snabba cash II på bio! Grym film och verkligen att rekomendera - har man inte sett ettan så bör det göras helst redan ikväll. Nu inväntar vi bara del tre som förhoppningsvis kommer att komma. 
 
Nu ska jag bädda ner mig i julles säng och kolla på nya avsnitt av himym säsong 7. Imorgon väntar en runda på stan och en springtur! Love ella 

ingen skola, ingen ångest hihi

Vilken konstig känsla att vakna upp och plötsligt inse att skolan har dragit igång igen, men att jag aldrig mer måste gå dit! Ingen ångest alls, det är härligt att inte veta hur min närmaste framtid kommer att se ut.


kvällsfiske & brygghäng!

jag och Julius kilade ner till sjön nu på kvällen, efter att ha smällt i oss fläskfilé, pommes & bearnaisesås! Räknade inte med någon firre men har ändå lyckats få en liten gädda på kroken! Nu blir Nissekatten glad :)


dagens bilder


Myggjävel.

06.37 och jag har varit vaken i minst en timma nu! Varför? Jo för att en myggjävel väckte mig och har torterat mig med sitt surr sen dess. Dock har den inte visat sig så jag kan inte mörda!!

Så vad gör man? Jo man hinner bli kissnödig och hungrig och måste därför klä på sig och vandra mot toaletten samt sno med sig kvällens godispåse på vägen tillbaka som endast består av dom äckliga godisarna.. Mm jobbigt. Myggjävel


let's catch this day too.

vilken besvikelse att inte vakna upp till toppenvädret som var igår, åh hoppas det hinner komma fram senare framåt dagen!!

Hade en jättebra dag igår, först vid våran lilla sjö tillsammans med min grabb och framåt kvällen dök dessutom Julia, Jonathan och Linnea upp för lite grillning, sällskapsspel och prat! Så himla bra och fint att träffas nu innan Julia flyttar till storstaden!

Imorgon väntar extrajobb i baren på en soulkonsert (no idea så det här blir spännande) från 17-00, och innan det kaaanske jag ska springa "the run" som jag hjälpt till att dela ut flyers till!


sommarbilder ♥

 
Kameran åkte fram idag, för första gången på alldeles för länge! #summer ♥

Jag är precis där jag ska vara.

Vilken toppendag! Fick ett sms av Jonathan på förmiddagen som undrade om vi skulle träffas, eftersom han äntligen kommit tillbaka till mina trakter igen!! Så nu, efter 2 månader med mils avstånd, så har jag äntligen fått en dos av Jonte igen. Så himla roligt!! Så jäkla glad att han kommer bo här i några år till! :)

Vi gick hur som helst och överraskade Julia för att sen även träffa Oskar och käka lite på donken hehe, yums. Efter vår lilla reunion hjälptes jag och Julia åt att dela ut flygblad i kumla för "the run", en springtävling/träning som vem som helst kan ställa upp i! Med världens snyggaste teknik (=Julia kör & jag hänger halvt utanför fönstret och prickar brevlådoena) så gick det på 2 timmar!

Nu ligger jag på min rätta plats hemma i Örebro och ska snart sova. Imorgon väntar en dag med ännu mer flygbladsutdelande! Hur som helst, tack Jonathan för en så fantastisk överraskning att dyka upp på hemmaplan igen! Nattinatti


städat bland minnen!

När man rensar bland sina uråldriga saker kan man hitta ett och annat kul! 
 
Som sorgliga minnen från min barndom haha, 
 
Och väldigt utförliga, detaljerade inlägg! 
 
Och bevis på att jag alltid har varit ganska så klantig.. 
 
Och jag smed visst onda planer också hehe.. evil kid. 
 
 

ny design.

Det var dags för en nyrenovering av design på min blogg kände jag. Lite gladare, helt enkelt. Även om den andra var rätt fin den också! Ett tag framöver kommer ni i alla fall att slippa den svartvita headern och istället ramla in på en mer färglad sida. Bra va? 
 
Det där med att upptäcka photoshop CS6 går förresten inge vidare haha, jag känner mig helt vilsen bland verktygen.  Kinda miss my old one.. Någon som kan tipsa med nån bra sida där jag kan lära mig lite mer?

i den lilla staden askersund. igen.

 
Hemma i Askersund och hälsar på över en natt eller två. Mysigt att träffa familjen och Nelson efter några dagar hos grabben i Örebro. Idag var även sista dagen på jobbet och jag är numera ledig 7 veckor framöver, det firades med mumsiga kantarellmackor minsann! Kommer dock att sakna många av mina härliga medarbetare under sommaren, och det har varit ett himla roligt jobb, så tack alla ni i teatergänget och ni (vi) i skuggan av scenen! Toppen. 
 
Nu laddar jag ner lite olika alternativ på filmer som jag kan tänkas se sen.. men först ska jag försöka förstå mig på nyaste photoshop som Julius laddade ner åt mig! Spännande. Puss 
 
MÅSTE tillägga att jag träffade coola tanten från comhem reklamen idag också!! Vi hade några fina sekunder där, hon med ett sug efter varmkorv och jag bakom kassan.. jag har alltså serverat comhemtanten varmkorv OCH ätit ur hennes godispåse som hon lämnade till en av skådespelarna, hehe. Best day evah!! 

Tillbaka till träning!

Efter en lång sjukperiod, ni vet att jag fick problem med min astma precis innan Norge, så utförde jag mitt första träningspass efter uppehållet igår! Underbart att känna sig frisk igen, och träningen gick alldeles strålande! Ett rygg och magpass fick det bli, dock inte allt för hårt då jag mjukstartar :)

Idag körde jag på igen men den här gången fick ben och armar jobba istället, samt lite plankanövningar på det! Känner att jag är i förvånansvärt bra form för att ha varit sjuk så länge. Kommande veckor ska jag lägga upp ett program för hur min träning ska se ut, så får vi se hur det går! :)


hos päronen över natten.

Hemhemma i Askersund hos mamma och pappa för en kväll, mysigt. Höstens (ja nu är det fasen höst) första kantarellmackor har mumsats och ikväll ska jag bara ta det lugnt med lite film, kanske måla lite.. det var längesen. Har dessutom fått det fantastiska beskedet att världens bästa Jonathan flyttar till Hallsberg igen i höst för att plugga i Örebro, vilket betyder att vi kommer ses hur ofta som helst! När vi vill. FASEN vad bra! 
 
Bilder från bad i kalket med Viktor och Julius för några dagar sen! 

idag är jag nog värsta monsterflickvännen.

Hej världen är jag vaken redan? Mm eller, fortfarande vaken skulle passa bättre.
 
Jag somnade jätteskönt inatt, sådär perfekt bra när man bara faller in i världens bästa sömn. SEN väcktes jag vid 03.00 av Julius som alldeles för högljutt spelade cs eller liknande irriterande spel. Tack älskling. Efter det kunde jag inte somna om, medans han däremot somnade som en stock. Än en gång, tack. Tack tack tack. Tack för drygt en timmas sömn, tack för mitt urkassa humör som kommer förpesta alla idag, tack för påsarna under ögonen. Tack
 
Så, under tiden han har sovit har jag kollat på Harry Potter, gått in och lagt mig i andra rummet, gått tillbaka till sängen, kollat mer HP, suttit på taket en stund i hopp om att kunna somna där (hell no, cold as.. ) och nu sitter jag här på g att ladda ner fler Greys Anatomy avsnitt. Nu jäklar får Julleknulle skylla sig själv när han vaknar och jag är monsterflickvän. 
 
and also, I miss this girl 

RSS 2.0