mmmmiracle. nu. tack.

8426740309_56d19636d0_large
 
Är trött så jag kan dö och har tusen saker i huvudet just nu. Letar efter lägga här i Örebro, vilket är som att leta efter en nål i en höstack, samtidigt som jag twistar med mina egna känslor & försöker hinna med kommande skolarbeten så gott det går. 
 
Och så började min dag med punktering av framdäck.... jävligt typiskt, och händer såklart mig. 

hejhå

 
Nollningen fortsätter och jag är så jävla sliten nu haha. Idag är rösten lite förstörd och kroppen dör av förkylning. Men kul är det, och kul kommer det fortsätta att vara. Nu måste jag bara försöka reda ut livet utanför univeritetet också
 

never to touch and never to keep.

 
 
"Well you see her when you fall asleep
But never to touch and never to keep"
 
Sådär så var första skolveckan på universitetet avklarad och det känns som jag har gått där i flera år haha. Det har varit lätt att komma in i allting & allt som jag tyckte verka krångligt i början gick som en dans. Känner absolut att jag har hamnat rätt. Efter föreläsningarna kilade jag upp på stan en sväng & köpte mig en pyjamas, samt tvättnötter av Oskar och Petter som stod och sålde med sitt UF-företag i kylan. Kanonbra idé tycker jag. Ett kilo räcker i ca 1 år & nötterna ersätter både tvättmedel och sköljmedel - perfekt för mig som hela tiden måste tänka mig för vad gäller dessa, då jag är känslig mot starka dofter mm. Helt klart värt 150 spänn.
 
Nu har jag skrivit lite på min del av seminariumet och ska ladda batterierna en stund innan kvällens älgjaktsfest drar igång. Nollehelg nummer 2 med andra ord, och jag är taggad som vanligt. Puss

festival.

 
Trött och supersliten efter gårkvällens nollning med festivaltema. Hade fruktansvärt kul hela kvällen och somnade framåt natten hemma hos Nathalie. Idag startade vi dagen med pizza & cola haha, allt för att lindra tillståndet som kvällens festligheter fört med sig. Nu mår jag dock finfint & sitter hemma i Askersund då jag inte har något obligatoriskt i skolan idag. Ska dock tillbaka till 18.00 då det är dags för kvällens nollning - safari. Puss

you only know you love her when you let her go

 
Har julles jättelurar på mig och Passenger ekandes i öronen i väntan på att åka iväg och möta upp min seminariegrupp för lite plugg! Dock får jag sms på sms om ändrad tid haha, så jag bli nog sittandes här en stund till med underbar musik. 
 
Momi ringde nyss och uppdaterade mig om farfar, som tack och lov mår lite bättre idag. Dock har dom beslutat att han ska läggas in permanent på boende och farmor är jätteledsen och känner en fruktansvärd ångest över att inte längre kunna ta hand om honom hemma. Dom har levt tillsammans i närmare 60 år och nu måste dom säras, fan vad sorgligt allt måste vara. 

försöker vara stark när jag går genom motvind.

Jag gick från toppen till botten igår när pappa ringde mig påväg hem från nollning och berättar att min älskade farfar är i ett väldigt dåligt tillstånd nu. Nyårsafton blev han inlagt på USÖ då han hade svårt att andas och hjärtat arbetade inte som det skulle, därefter har han fått vara på Syrenen (ett avlastningsboende) fram tills nu, då han plötsligt har blivit ännu sämre. Återigen med ett hjärta som inte arbetar som det ska, och med kärlkramper. Jag vet att min farfar inte kan ha så lång tid kvar nu, och det gör ont i hela mig. Jag vill inte svara när pappa ringer, för jag vet att något av samtalen kommer ge mig beskedet som jag inte vill höra. Allt jag kan tänka på är hur mycket jag inte vill säga hejdå! Jag vill inte hälsa på farfar för att säga hejdå, jag vill hälsa på honom för att kunna säga "vi ses snart igen" när jag går därifrån, precis som jag alltid har gjort. Alltid i snart 20 år. Därför har jag bestämt mig för att inte gå dit. För när jag senast träffade honom så var det fortfarande "vi ses snart igen", och jag vill ha det så. Allt annat är för jobbigt. 
 
Tanken på att behöva stå lutad över en kista igen, och titta ner på någon som funnits i mitt liv i 20 år får hela min värld att rasa. Vill inte vill inte vill inte. Inte igen, inte nu, inte nånsin. Det är så svårt att inse att min lilla farfar är 89 år, har genomgått två strokes och nu vill inte hjärtat jobba mer. Ber om ett mirakel. 

godmorgon.

gårkvällens pyssel - nya naglar. 
 
Har precis stigit upp ur sängen efter att ha startat dagen med filmen "Lola versus". Dock inte alls så bra och inte i min filmsmak, men ett plus att joel kinnaman stod för en av birollerna. Har slängt i mig kiwi och ägg, samt vitamintillskott till frulle för att hålla immunförsvaret på plats och ska alldeles strax ta tag i att städa mitt rum, som just nu kan misstas för tvättstuga. 
 
Ha en fin dag, puss

lediga tråkiga vardag.

 
Hejhå. 
Min vardag ser så upp&nervänd ut när det plötsligt är jag som sitter hemma och väntar på att Jullis ska sluta jobba. Jag är glad för hans skull dock, att han får rutin på sin vardag och får ta ett litet kliv in i arbetslivet han också! Att han dessutom trivs skitbra på MSI är ju bara en jäkligt stor bonus. 
 
Och så jag då.. som också får en nystart i mitt liv med universitet och grejer. Är väldigt nervös men även väldigt ivrig på att få komma igång och få lite rutiner jag också, träffa nya människor och testa på studentlivet. Ska bli sjukt spännande och jag är säker på att efter de första veckorna med nollning, när jag har lärt känna andra i samma nervösa sits och fått lite klarhet i allting, så kommer det bli skitbra. 
 
Nu ska jag kika på Harry P och invänta Julius, sen kilar vi till Marieberg en sväng & imorgon ska jag möta upp Alvina för lite litteraturletande. Puss

nollenervositet.

Gårkvällens sysselsättning, jag och mitt hjärta. 
 
Det är svinkallt här hemma och jag har stått i duschen och spolat varmvatten över kroppen tills den blev röd som en kräfta. Är superhungrig men så fort jag öppnar kylskåpet eller skafferiet så är det ändå inget som lockar och det känns inte riktigt som att jag kan få ner någonting, vilket är så långt ifrån likt mig som man kan komma. Kanske håller på att bli sjuk? Nä fy det får jag inte bli nu när nollningen drar igång! 
 
Alvina har hjälpt mig med några frågetecken och nu känner jag att jag har lite bättre koll på min situation. Är en smula nervös då jag på fredag, mer eller mindre bara ska möta upp ett gäng (förhoppningsvis glada och taggade) människor från sektion serum & ha min första nollekväll. Färgfest och vår sektions färg är gul haha, fan. Hur som helst, tack för hjälpen Alvina och jag tror att det här blir svinbra! 

jag längtar efter varma sandstränder och genomskinliga hav.


mitt liv är en smet.

 
Hejhörrni! 
Efter en bra vecka med bl.a. middag & film tillsammans med Oscar i tisdags, tre träningspass och ett litet besök hos Jimmy och Moa inledde jag ännu en jobbhelg igår. Dock är det bara extraföreställningar denna helg, så imorgonkväll går jag hem ledig ett litet tag till, skönt. 
 
Massor händer i mitt liv just nu förresten. Jag har blivit antagen till Örebro universitet och en helt ny värld med massa kom ihåg och förberedelser har öppnats. Jag har klickat omkring som en tok på universitetets hemsida i hopp om att få lite klarhet i det hela, men allt är som en enda stor röra och jag har ingen aning om varken kurslitteratur, nollning och sånt där.. Ska verkligen se till att träffa Jonte snart så han kan hjälpa mig på fötter igen. Den 21 januari är det skolstart för min del.

träning & biomys

 
Hejhallå. 
 Jag har fångat dagen med ett träningspass på förmiddagen - bröst, axlar och biceps stod på schemat idag och det var då längesen jag kände mig så nöjd efter en träning. Dessutom vågade jag mig in i rummet med dom fria vikterna också, där jag har undvikit att hänga eftersom det oftast kryllar med jättearmar och tvättbrädor där inne. Och så kommer jag och orkar lyfta skivstången... Det ska jag försöka ändra på dock, och jag och julle pushar varandra så träningen blir tio gånger roligare. 
 
Nu är vi precis hemkomna från bio - berättelsen om pi. En helt fantastisk film om en indisk pojke som råkar ut för ett skeppsbrott och tvingas överleva ensam på en livbåt mitt ute på havet, tillsammans med en otämjd tiger. Rekommenderar er att se den, för den var verkligen jättefin & superbra gjord. Resten av kvällen tänker jag spendera framför någon fin film här hemma istället. Imorgon väntar ett nytt träningspass - rygg och biceps, och sen får vi se om jag hinner träffa oscar en sväng också eller om det hinns med på onsdag istället. Puss 

happy birthday sissy.

 
Är trött som tusan och känner mig tre kilo fetare än när jag vaknade imorse. Bigsistah fyller år idag (det blir ju idag eftersom klockan är över tolv..) och vi firade henne.. igår alltså. Har ätit smörgåstårta, tårta, bulle, chips and so on hela dagen så imorgon är gymmet ganska prioriterat haha. Hur som helst så har det varit en toppendag och både moster, faster och farmor mm kom förbi för att fira. Amandi hade med sig sin grabb också och vi pratade och larvade oss alla fyra - jag, julius, amanda och mattias - i soffan tills tårarna rann haha. Så härligt att se dig kär sweetie, och ha nu en superduperfin födelsedag idag. 
 
Förutom födelsedag så har jag kört ikapp med julius tillbaka till Örebro. Vi hade tävling hela motorvägen och körde om varandra gång på gång. Resterande bilar hade inget utrymme i min need-for-speed-värld. Har även hängt lite med julles brorsa och hans kompis, samt fixat och trixat med julias blogg så nu har hon en ny fin header. Kika in HÄR vetja, och om det inte hunnit uppdaterats så tryck F5! Nu ska jag krypa ner till ett 90210 avsnitt och somna. Puss

#workout

Hela jag är ur form, så det var skönt att komma igång lite igen. 

mot gymmet!

 
Hallådär. 
Nu är jag helt tillbaka i det normala igen. Julia åkte hem igår och det suger rätt hårt, önskar att vi någon gång i framtiden bor i samma stad så vi kan hänga hela tiden. Nu ska jag dock försöka leva i nuet med ett nytt år och nya möjligheter framför mig. I slutet av januari börjar jag plugga på universitet, vilket känns helt sjukt spännande och bra. En helt ny start med nya människor att lära känna, ska bli så jäkla kul. 
 
Har egentligen inte så mycket mer att skriva här för jag sitter med träningskläderna redo för ett konditions och benpass på gymmet. Hejs
 
 

Årsredovisning!!

 
Januari: Jag välkomnade år 2012 tillsammans med massa härliga tjejkompisar och spenderade nyårsnatten med Josefina & Julius. I januari blev jag kär på riktigt och jag och Julius började träffas allt mer. Första skolveckan tillbringades i soffan med 40 graders feber och maginfluensa - värsta starten på året helt klart. Skolan levererade mängder av plugg och jag slets mellan plugg och fritid. Många utgångar fick vi rum med dock, och den då vi firade Daniel var helt klart en av de bästa. 
 
 
Februari: Jag, mamma, pappa & Johan åkte iväg på skidweekend och jag fick äntligen stå på ett par slalomskidor igen. Efter den helgen började jag jobba helger på Lerbäcks Teater. Det var så enkelt att komma in i mina arbetsuppgifter och jag trivdes superbra bland mina arbetskompisar. Dock var det kämpigt att hinna med både skola och jobb och fritid fanns det inte rum för alls. Jag och Julius träffades dock mer eller mindre som vanligt och jag sov oftast där på veckodagarna. Jag åkte och hälsade på mina favorittvillingar i Linköping. Vi hade en fin utgång på Sliver där Sak Noel gästade och många långa pratstunder. Perfekt!
 
 
Mars: Jag fick hem min balklänning. Jag fick hem min studentmössa. Allt kändes äkta, allt kändes på riktigt. Jag fortsatte att hålla struktur på jobb & skola och pendlade dagligen mellan Örebro och Hallsberg. Jag och Julius blev tillsammans, då efter att ha träffats i 6 månader. Jag var kär, SÅ KÄR; lycklig, älskade livet, klarade skolan, klarade jobbet, träffade vänner. Multitask. Jag tatuerade mig också - Thank the past for a better future - står sedan dess skrivet på mina revben. Det gjorde ont, men inte så ont som jag trott. Jag ångrar den inte ett dugg, den påminner mig om att jag har klarat mig igenom mitt förflutna. 
 
 
April: Jag fixade ett MVG i muntliga svenska C, nationella. Stort genombrott för mig som har scenskräck och ogillar att prata inför folk. Årets första glass slank ner i magen också, tillsmmans med Linnea och Julia. Jag och Jullis åkte och hälsade på Andrea i Göteborg under påsklovet. Massa shopping, mycket prat, en rolig utgång and so on. Så himla bra dagar. Jag fyllde år också, 26 april, och fick ett jättefint halsband med tillhörande örhängen från Julius - halsbandet sitter fortfarande kring min hals och jag har aldrig tagit av det. 
 
 
Maj: Jag blev klar med mitt sista arbete i skolan och slutade jobbet för säsongen. Jag var laddad inför studenten och det kändes så skönt att jag klarat av terminen trots jobb, skola, vänner & pojkvän på samma gång. Valborg spenderades i Gustavs stuga med många nya vänner och jag hade jätteroligt. Vi badade, bastade och kollade på brasan, hur fint som helst. Sista maj lämnade jag Sverige tillsammans med Julia, Linnea och Anna för en vecka på Cypern. Perfekt att komma iväg innan studenten och vi kände oss så välförtjänta av den resan. Så roligt med sol, bad och mycket fest. Ett minne för livet, helt klart! 
 
 
Juni: Månaden vi alla hade väntat på i tre år. Balen, studenten, sommar, ingen mer skola, så lyckliga och så fulla av energi. Jag hade världens mest fantastiska bal och jag var så glad att jag fick gå med min bästa vän Jonathan. Alla var så fina och alla hade så kul, vi åt god mat & festade sen hela natten lång. Studenten samma vecka, och det kändes i hela kroppen att vi hade klarat det här nu, att det var vår tur att stå där på trappen och njuta av att kunna checka av gymnasiet från vår skolgång. Galen dag och kväll med fest och supertaggade människor. Vill leva den dagen om och om igen! Sålde Murtle, min sköldpadda, den här månaden också. Må hon simma lugnt. 
 
 
Juli: Förmodligen den bästa månaden på sommaren. Jag klippte av mig håret till axlarna och jag varvade jobb med att träffa vänner och njöt av solen när den väl var framme. Så bilade vi till Nordnorge också, jag, min familj och Julius. Eftersom min mormor är född och uppväxt på Rognan - en liten by - i Nordnorge så kändes det väldigt speciellt för mig att få åka dit för första gången i mitt liv, och få se hennes barndomshem samt ta del av all historia från andra världskriget som det finns så mycket av i just lilla Rognan. Jag fick träffa massa släkt också, och vi hade supertrevligt trots att vädret var som svensk höst/vinter. Fantastisk resa och det enda som fattades var mormor och morfar. 
 
Augusti: Kameran fick hänga med nästan överallt. Jonathan flyttade tillbaka till Hallsberg. Jag tränade en hel del och tog beslutet att inte hoppa på lärarlinjen. Sol och bad fick fortsätta att förgylla dagarna och en härlig grillkväll med Jonte, Julia, Linnea och Julius hann vi med också. 
 
 
September: Vi hade kickoff med jobbet och åkte gokart & käkade mat i Örebro. Jag fick träffa nya jobbkompisar för säsongen - Oscar, Oskar, Ingela och Ida. Sen kickade jobbet igång igen, helg efter helg, och jag var trött och tappade ork. Dock hade jag kul när jag väl var där och jag är så glad att jag fått träffa så många nya vänner. Jag och Julius fiskade rätt mycket också, och jag hade en jättemysig eftermiddag/kväll med fina Emma med käk på Jensen's och film hemma i sängen. Mysigt. 
 
Oktober: Jag hade mycket beslutsångest över kommande vår, jag böt blogg till devote och jag jobbade som vanligt varje helg. Jag mådde dåligt över att inte ha så mycket fritid, när jag väl var ledig gick min energi till att ställa om dygnet igen. Jag pendlade mellan Örebro, jobb, Askersund, jobb, träning, jobb, vänner, jobb osv. Mamma fyllde 50 och jag fick ta ledigt för att fira henne en lördagskväll, och det var jätteskönt!  
 
 
November: Jag tog mig tiden att hälsa på i Linköping hos Julia och Josefina på några av mina lediga dagar. Vi låg uppe till sent och pratade om allt mellan himmel och jord, drack öl med Clara och Hanna på O'learys där Josefina hade fullt upp med jobb, gick vinterljus och lagade en lyckad omelett haha. Känner mig så lycklig över att ha dessa fina människor i mitt liv, dom behövs verkligen. 
 
 
December: Den här månaden slutade jag jobba för säsongen och det har varit så skönt att vara ledig. Jag har bakat pepparkakor, lussebullar och haft många myskvällar i vårt vintersverige. Julkänslan har funnits där hela tiden och jag firade jul på annat håll för första gången i mitt liv, tillsammans med Julius och hans familj. Det har varit jättemysigt och jag känner en glädje över att ha två fina familjer att luta mig tillbaka hos. I slutet av december kom älskade Julia hit för att fira nyår. Vi hade en fin kväll hos Oscar och Ivan och ett perfekt nyår tillsammans med Julius, Gustav och Ina. Vi lagade god mat, blandade drinkar och spelade spel. Vi sköt raketer och var nära på att starta skogsbrand med thailändska lyktor haha. Framåt sena timmarna fick jag somna mellan min kärlek och min bästa vän, det var det absolut bästa slutet på 2012. 

RSS 2.0