fördjupningsarbete, psykologi!

har äntligen lyckats ta tag i lite plugg och nu när jag väl började så blev det plötsligt rätt intressant (?!). jag skriver mitt fördjupningsarbete i psykologi & har valt ämnet ätstörningar - anorexi & bulimi! tycker om när man får välja själv vad man vill skriva om och det här är ett ämne som jag tycker är riktigt intressant och därför blir det roligt att skriva om det.
jag har så mycket egna tankar kring detta, eftersom jag alltid har varit väldigt smal så har jag åtaliga gånger fått höra att jag har ätstörningar i mitt liv. dock har jag aldrig varit sjuk, jag kan medge att jag var underviktig som barn men de senaste åren har kroppen format till sig & nu har jag både kurvor, bröst och fet röv som vilken normalviktig människa som helst haha :). visserligen är jag fortfarande smal men det är långt ifrån gränsen till sjuk. jag tänker bara på vad jag äter helt enkelt, äter dessutom regelbundet och motionerar emellanåt och då finns inte risken att varken bli under eller överviktig. jag trivs i min kropp helt enkelt och jag är glad att jag gör det, för jag har träffat många människor i mitt liv som inte alls känner som jag och jag tycker synd om dom, man ska älska sig själv för den man är och hur man ser ut.. för om man inte lär sig att älska sig själv, hur ska då någon annan kunna göra det?
mjaa det är ett speciellt ämne det här. men det är som sagt riktigt roligt att arbeta om!
det jag vill få fram är hur en person med ätstörningar tänker, vart gränsen mellan sjuk och frisk går och hur allmänheten ser på en sådan här person! måste även få ner att det inte bara är smala människor som drabbas av anorexi & bulimi, utan vem som helst kan hamna i den här otäcka sjukdomen.
aja bäst att fortsätta skriva så jag inte har så mycket att beta av i veckan..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0