it's a beautiful day!

vår lilla stad går från nedröstad till toppen på sommaren! underbart ♥
jag är så arg på skolan just nu, det är en jäkla tur att det bara är några dagar kvar..
hade egentligen tänkt att ta ledigt idag eftersom jag bara hade en lektion, men så kom jag på att min spanskalärare lät rätt seriös igår när hon sa att vi skulle göra nånting idag så jag tänkte att det är väl bäst att åka in då. så jag åker in, jättetrött och inte alls på humör & när jag väl kommer fram så får jag höra att "vi ska bara kolla film.." och vilken film ser jag ligger på bordet? jo, prinsessan och grodan. KUL!
och missade bussen hem gjorde jag också.. bra ellen, BRA. följde med nea hem en stund och solade på baksidan innan nästa buss gick!
väl hemma böt jag om till lite svalare kläder och vandrade ner till hamnen för att möta upp fina andrea som jag inte sett på år och dar! blev mycket prat och uppdatering från bådas håll & tillslut hamnade vi på en brygga nere vid sjön, så galet varmt och fint väder idag - 36 grader stod termometern på?!! insane.
hur som helst, kvällen medförde något helt galet sjukt grymt underbart osvosv. mer än så får ni inte veta hihi!
nu ska jag krypa ner i sängen och glo film resten av kvällen :) PUSS

true words straight from my heart

it's hard hear someone you love say "i've no feelings left"
it's even harder to be the one that says it
det värsta jag vet, är att se någon sårad och veta att det är på grund av mig.

promenad @mami & nesso


tadaa

idag skickade jag iväg mitt allra sista arbete i skolan innan det efterlängtade sommarlovet! blev så glad att jag var tvungen att skrika lite ;)
men så sitter jag här nu.. och vad sjutton ska jag göra? nu inser man verkligen hur jäkla stor del i mitt liv som är skola, eftersom jag inte har en aning om vad man kan göra förutom att plugga? fyfan.
ska nog ta en långtripp med nesse och lata mig resten av kvällen! no school tomorrow.
slänger upp lite bilder från promenaden igår!













världens underbaraste & mest älskade hund i denna värld! nelson ♥

TWINSENS BIRTHDAY!

nyss hemkommen från en av dom absolut roligaste kvällarna på riktigt riktigt länge! fyfarao vilka fina härliga vänner jag har och fasen så kul vi har haft!
först förkrök hos twinsen med grillning, bål och grymma människor! efter det åkte vi alla in till linköping för en natt på NH! går inte ens att beskriva hur kul vi hade och jag var så himla glad!! här kommer lite bilder från kvällen, orkar dock inte ladda upp alla för det är drygt 200! PUSSKRAM nu ska jag ladda om inför en jobbkväll.

@jonathans plejs.

HEJ ALLA FINA!
sitter för tillfället hemma hos jonathan och lyssnar på när han sjunger (förskräckligt) från duschen.. det där om att killar ska vara snabba på att göra sig i ordning, det stämmer inte.
MEN förhoppningsvis är han klar snart och då blir det raka vägen mot linköping för den bästa kvällen på länge!! är helt grymt taggad och det enda som sänker nu är det usla vädret.. lite sol hade inte skadat.
hoppas alla får en lika fin kväll/natt som jag kommer ha, PUSS

trött som bara den!

vilken kväll hörrni!
stämplade ut från jobbet 00.00 och kom på i bilen på väg hem att jag MÅSTE skriva klart mitt psykologiarbete ikväll.. åh, där rök mina förväntningar på att slänga sig i sängen och somna bums :(
men nu är jag iallafall klar och har precis skickat iväg mitt arbete via urkund! är långt ifrån nöjd med skiten eftersom jag inte har haft så mycket tid som jag egentligen velat till att göra det.. men ja, hyfsat blev det nog ändå.
kan hur som helst tillägga att jag redan stormtrivs på wettervik och jag tror att sommaren blir toppen! NU ska jag packa ihop allt inför morgondagens tripp till linköping och SEN får jag äntligen sova! nattinatti

it seems like more than distance between us

ska snart kila ner till bussen som går om 20 minuter! hade sovmorgon men vaknade av en blöt hundpuss vid 08.00 och kunde inte somna om ;) så nu har vi precis varit ute på långpromenad och jag ångrar att jag inte tog med kameran för åh vad fint det är i skogen nu!!
hur som helst, nu har vi friluftsdag i tre timmar och sen hem igen! ikväll är det jobb som gäller :) pusspuss

finito mamasito

cirkus en timma senare och jag är DONE med mitt fördjupningsarbete i psykologi!!! nåja.. nästan. har käll- och litteraturförteckning kvar och lite finslip, men annars är det finito! måste få till ett bra slut på analysen med..
fasen vad skönt! nu kan jag fokusera lite på infolayouten, ekonomin & spanskan som endast är småsaker! åh vad härligt, nu känns det att det snart är slut på andra året, trean nästa med allt roligt man kan tänka sig woopwoop.
STOR PUSS för nu är jag glad

hemma från hundkurs!

världens bästa hund ♥
sådär, nu har nesse & jag kommit hem från hundkursen! och åh så roligt vi har haft, så trevliga människor och nyttiga övningar att man vill stanna kvar hela natten!
nelson skötte sig exemplariskt och jag är en så stolt matte som har en så lydig liten rackare, dock har vi massor att utveckla och träna mer på för att bli ännu bättre :)
nästa vecka ska vi dessutom ut till markebäck (kommer kännas konstigt att åka dit utan häst haha) och träna spårning i skogen! ska bli jättespännande att se hur nelson fungerar i ett sånt sammanhang och vi kommer dessutom få testa att spåra med en hund som verkligen kan sin grej!
men åh nu börjar klockan bli sådär mycket igen och jag har fortfarande en analys att jobba på, förmodligen hela kvällen/natten.. fasen vad jag vill ha fredag, fest & partfylla NU.
hoppas ni som läser har roligare saker inplanerade ikväll än att skriva psykologianalys om ätstörningar ;) puss ellen

i väntan på hundkurs!

johan & nelson i julas!
har nyss borstat igenom nesse så nu är han riktigt lurvig och fin i pälsen inför kvällens hundkurs!! ska bli kul att se vad vi får prova på idag, alltid lika spännande att se hur nelson beter sig & reagerar på olika saker och framförallt att se hur roligt han tycker att det är!
hade som sagt bara en lektion idag men tog med mig datan & pluggade lite psykologi innan körlektion & hemfärd. nu har jag bara analysen och lite finslip kvar men hu, det blir svårare än jag trott att få ihop en analys med mvgkvaliteer.. ligger & väger mellan vg & mvg just nu och kommer därför vara med och disskutera om arbetet efteråt så jag förhoppningsvis får högsta betyg, vore himla kul!
nog om det. kom på att jag har ett profilarbete också och så den där infolayouten.. och spanskan.. åh, jag som trodde att det inte var något alls längre :( dumt.
snart är det iaf helg och sen väntar tre skoldagar + klassfest om vi hinner fixa ihop något! SEN är det inget mer plugg överhuvudtaget tjohoo.
måste hitta present åt julia & josefina också hihi..

"stuck in the middle"



har precis lagat mumsigaste kladdkakan, nomnom!
är så grymt taggad inför fredagens bravader, det är ungefär det enda jag & jonathan kan prata om haha och åh vad veckan gärna får flyga förbi nu!!
ska bli så fint att få träffa julia igen och fira hennes & josefinas födelsedag hela natten lång. bara släppa allt det jobbiga, glömma bort det för en kväll/natt och fokusera på dom som är viktigast, dom som alltid finns där och ställer upp! ♥ har sagt det förut och säger det igen, mina vänner är guld värda hela bunten!!
men det är ju några dagar fram till fredag.. imorgon har jag sovmorgon till 10.45 och bara en lektion ;) har dock lyckats boka in en körtid halv 2 så får stanna kvar två timmar i skolan och plugga lite..
på torsdag har vi inga lektioner fram till 12.00, då har vi friluftsdag (vilken jag fortfarande överväger om jag verkligen har lust att vara med på.. får kika vädret när jag vaknar).
men sen är det äntligen fredag!! har inte bestämt mig för om jag ska åka med jonathan eller josefina än.. hinner med både tidiga & det lite senare tåget så vi får se :)
kan knappt vänta, det kommer bli så bra! nu ska jag plugga lite igen, pusskram från ellen.

say them out loud, those words

kilade in till skolan idag iaf, helt i onödan.. tränade ett pass på gymmet & sen gick jag på en enormt oseriös engelskalektion följt av käk & sen hemfärd!
alltså, helt ovärt.
när jag kom hem väntade världens bästa hund på mig så vi tog en promenad, bla. förbi lekparken & oj vad nesse tyckte om att gunga haha! när vi kom hem plockade jag fram psykologin & har skrivit på den fram tills nu med undantag för nelson :)
har hunnit övningsköra lite också & jag blir alltid lika arg på bilen när den ger mig ett såkallat kärringstopp.. nu ska jag äta mummamat som pappa står och lagar & sen blir det ett varmt bad följt av geografiplugg! pusspuss

underbara helg!

åh vilken jättefin helg jag har haft, verkligen toppen!
började fredagen med att åka till stallet för att hitta linnea. hon var dock ute & red någonstans så jag tog mina grejor och gick rakt ut i skogen i hopp om att stöta på henne men icke, ingen linnea i skogen.. så efter att ha spårat hovavtryck i säkert 40 minuter gick jag tillbaka mot vägen och precis då kom linnea från andra hållet och vi gick rakt på varandra! tänk vad slumpen kan busa ibland..
efter det åkte vi hem till henne & åt mat, kollade nån dålig film och somnade ;) vaknade sent dagen därpå och gick upp för att äta mummafrukost följt av långpromenad i skogen!
framåt 6 tiden var det dags att tända grillen för då började tjejerna ramla in. resten av kvällen blev galet rolig med skratt åt alla pinsamheter vi varit med om, prat om allt mellan himmel och jord,  fotbollsspel med pilatesboll osvosv! urkul verkligen och vad roligt det var att få träffa tjejerna som linnea hänger med i skolan, dom var supertrevliga hela bunten. så tack flickor för en jättefin kväll!! :)
nu har jag precis varit ute & övningskört lite med pappsen, har varit i örebro och shoppat lite också så nu är garderoben fylld med ytterligare lite sommarkläder!
hittade två jättefina linnen, en kjol som jag måste ha när jag jobbar och ett par vita shorts. hade egentligen varit ute efter jeansshorts eller svarta men det var helt utplockat på storlek 34 så nä, då fick det bli vita! men inte mindre ledsen för det för dom var fina dom också :)
nu har jag inte råd att shoppa mer haha, måste spara pengar till sommarens alla påhitt! imorgon är jag förresten ledig (igen) wooho, så ska ta dagen åt att klara av lite skolarbeten och mysa med nesse. älskar skolan nu för tiden ;)
avslutar inlägget med att skriva att jag har tagit i både sköldpadda och ormar idag, skoj! pusspuss



ett av linnena & shortsen!

!!

åhåhåh! fick bekräftat att jag garanterat är godkänd i matte b idag hihi. nu kan jag släppa dom där ångesttankarna jag haft & leva livet igen, woopwoop!

old pictures!

pluggpaus! pjew vad det är krångligt att komma på vad man ska skriva, vill ju så gärna skriva mvg på detta också.. blö. anyway! mammi och jag kollade igenom urgamla bilder förut & jag tänkte ladda upp några här!
anledningen till att vi tittade på oldies var för att hitta den perfekta bilden till syrrans studentskylt och baaam, det här blev skitsnyggt! haha ;) kommer dock inte visa förrän efter studenten då det ska bli en överraskning för henne, och jag är rätt säker på att hon gluttar in här ibland! :)
här har ni iaf lite andra bilder!

västkusten, här var jag nog 9 eller 10 år.

min bästa badleksak draken, köpt på mallorca :)

pappa & jag, mallorca -96!

mamma, jag & amanda ♥
jag & sissy i skogen!
viktor, pappa & jag!
snorkling på g!
mandy & jag mummar glass
gissar på danmark eller öland..
julafton, daniel, johan, jag, mamma, farmor, faster, amanda, dennis & farfar
pappa & jag ♥
jag & mammi ♥

hej, söt du är pappa. hej farmor
morfar ♥
farfar ♥

och nu, tillbaka till plugget.

hästabstinens!

men innan jag tar tag i psykologin..
fyfarao vad sugen jag är på att skaffa häst igen! det är hela 10 månader sen jag lämnade roxane och det är galet att det är först nu som jag verkligen känner att jooo jag är hästmänniska, inget annat!
dock ångrar jag inte att jag inte skaffat ny häst under dom här 10 månaderna, det har varit så sjukt mycket i skolan att jag knappt hunnit göra annat än att plugga som en tok. jag beundrar verkligen dom som går natur/samhäll som klarar av eller har klarat av att ta ansvar för både skola och häst. något som jag känner att jag absolut inte hade fixat!
men nu när allt har lugnat ner sig och jag har fått lite bra pepp inför trean att det kommer vara snäppet lugnare då också, så är jag så enormt sugen på att köpa mig en liten hoppare igen hihi! mamma & pappa är fullt med på mina små planer vilket är skönt.. får helt enkelt se till hösten om det dyker upp något :)
dock kommer det inte bli innan höstlovet för då åker jag till litauen och bor där ett litet tag! men efter det så.. ja vi får se ;) men sugen är jag, riktigt sugen!
min första ponny willow & jag, och så jag och min senaste polle roxane ♥
jag älskar fortfarande båda exakt lika mycket som jag alltid gjort!

det går bra nu!

randombild på mig & nicke när vi fulade oss på segersjö förra året! :)
har ju lyckats skaffa mig en sån där liten internetdosa nu, så jag kan hålla koll på mina egna pengar! kikade därför in på swedbank nyss för att checka hur mycket jag slösat bort men oj, blev förvånad över hur mycket det fanns där! var lite orolig ett tag att jag inte skulle ha råd att ta mig till linköping nästa helg men jojomän, det går garanterat :)
längtar som bara den efter att få träffa jullan igen & fira hennes och josefinas födelsedag till 120%!
jonathan skulle boka tåg och så kilar vi nästa fredag, can't wait!
dessutom ringde dom nyss från jobbet och fråga om jag kunde följa med på torsdag! bara bra nyheter idag än så länge, underbart!
men nä fy, nu måste jag verkligen ta tag i psykologin.. det är trots allt det enda kvar att göra nu hihi.

ledig dag men alldeles för mycket att göra!

jag som var ledig och allt imorgon, hade tänkt ta värsta sovmorgonen och bara chilla hela dagen! men nä, vaknade tidigt av att johan är så fruktansvärt högljudd på mornarna och kunde inte somna om efter det. sen vid halv 12 åkte jag ändå in till skolan (?!) för att plugga.. när jag precis ska åka hem ringer admir och frågar om han får komma på kvällen så det var bara hem & ladda om lite snabbt och sen kila ner mot bussen för att möta honom!
idag planerade vi också att sova ut eftersom jag inte har några lektioner idag heller, men vaknade av samma anledning som igår.. wey.
efter det låg vi och drog oss i sängen en stund innan vi gick upp och slängde i lite frukost innan vi gick ner till sjön för att testa fiskelyckan! admir var nära på att få en gädda men den smet :( jag däremot gav upp på fiskandet efter att ha slagit till mig själv med spöt några gånger!
nu har jag precis kommit hem från att ha följt honom till bussen samt handlat åt mamma, trodde jag skulle svettas ihjäl på vägen hem för huu vad varmt det blev!
resten av dagen kommer spenderas med plugg, ska även försöka åka in till usö och hälsa på min lilla farfar som ligger där och inte alls mår bra! :(
nelson charmar!

bästa suprisen!

ÅHÅHÅHHHH vad fint det är att få veta att vi inte har några lektioner imorgon ELLER på torsdag! helt fucking underbart jajaja, livet blev plötsligt så mycket bättre!! ♥

matematik b, check!

sådär, klart finito done borta. då var ännu en mattekurs avslutad folks! dock kändes det inte alls så bra som jag hade hoppats på och jag har säkert tonvis med fel, är jättebesviken över att det inte gick bättre trots att jag pluggat arslet av mig inför skiten i flera veckor nu!!
hoppas verkligen att resultatet är bättre än väntat..
för att se allt från en liten ljusare sida så var det här det sista vi gjorde i matteBkursen, ingen mer matte förrän i höst alltså - great! (om jag inte totalfaila nu och får hänga i skolan i sommar) ohno det finns inte alls inplanerat i min som jag ser framför mig perfekta sommar! blir det så illa ska jag nog gå ner på mina bara knän och be om att få göra omprov eller liknande i höst istället, but then again.. hur mycket kan dom sänka om man failar kursprovet? ja jo mycket menmen. nog om den skiten!
igår mötte jag & nelson upp en trött admir vid bussen, kilade hem och kollade tv/snackade en stund och sen gick vi ner till affären för att handla lite gott till matteprovet idag! när vi kom hem var det så himla fint väder så vi gick ner till sjön och satte oss på bryggan länge länge, njöt i solvärmen och kollade på det spegelblanka vattnet och alla fiskar som hoppade upp lite då & då :)
idag fick jag dock släpa upp killen (bokstavligen) ur sängen vid halv 7 då det var goood tid för honom att pallra sig upp, själv hade jag redan vart vaken en timma typ. morgonpigga äckelmänniska är jag ;)
sannis kom & hämtade oss och sen bar det av till skolan! nu sitter jag här, helt slut efter provet och resterande lektioner.. skulle egentligen ha gått riskettan idag men mitt huvud orkar verkligen inte det, ska lägga mig och sova en stund istället innan det är dags att börja med nästa plugg! skolan äger.
titta sicken snyggingbild jag hitta på mig och roxane haha! 29/6 2008 togs den, dryga halvåret efter att jag börjat rida henne alltså. kan ju inte skryta med att jag ser stor ut direkt, men roxane var lika fin då som när jag lämnade henne ♥

kvällsupdate!

en grymt fräsh ellen efter ett låångt bad med spa, nyrakade ben osv. har även målat finger & tånaglar i en fin rosa färg - känner mig hyfsat girly idag. hela jag luktar hur som helst riktigt gott och nu ser jag fram emot att krypa ner i en nybäddad säng, i ett nystädat rum och somna bums!
först tänkte jag dock bjuda på lite gamla bilder från kroatien som jag hittade förut! :)

kroatien 2008!

nesse ♥

ett annorlunda, men ack så roande sätt att äta maten på!

för varje dag,

  • kursprov engelska
  • kursprov spanska
  • ekonomiprov
  • kursprov matte
  • fördjupningsarbete psykologi
  • ekonomiarbete
det blir allt mindre att göra på min lista nu.. underbart! kan nästan inte förstå att det bara återstår tre skolveckor nu!
har strugglat igenom lite matte idag också och nu känns det verkligen bra, äntligen! ska ta ett ryck och städa garderoben nu (där alla kläder ligger på golvet och klättrar på väggarna.. typ) och sen ska jag ta tag i den där psykologin!
veckan kommer förhoppningsvis bli jättefin, admir kommer imorgon & hänger lite med mig, om vädret tillåter så tänkte vi även ta första doppet ;) på tisdag får jag äntligen klara av matteprovet som har legat som en stor sten på samvetet i flera veckor nu.. på torsdag funderar jag på att ta ledigt för då har jag knappt några lektioner & på fredag får vi se vad som händer, utgång perhaps? lööördag ska jag iaf på grillning hos linnea med lite tjejer, fejnt!
slänger upp en bild från förra sommaren för jag har så många fina minnen från den kvällen!
sommaren 2011 ska bli tredubbelt så bra, jag ska bara leva livet ♥

tjockt vare här

har strugglat mig igenom alla tre nationella i matte som vi fick hem för att öva på, gamla prov från 2000, 2002 & 2005. måste säga att jag börjar få rätt bra koll på skiten nu så jag hoppas verkligen att det kommer kännas lika bra när jag skriver kursprovet på tisdag!
har även hunnit slänga i mig grillat & tårta (jumjum) så känner mig lite småfet nu! viktor svängde förbi lite överraskande och fikade med oss, jättetrevligt!
nähä det här blev ett kortis inlägg bara för att fördriva tiden lite.

pp party

igår kändes precis som en sån där dag som man framåt natten börjar tänka efter om den verkligen har varit där!
började dagen med spanskanationella och blev aningen lättad när jag insåg att "fan, jag kan ju den här skiten!", och bara för att jag kände det så fick jag naturligtvis avbryta provet när allting började snurra & ögonen börja se suddigt.
försökte allt jag kunde att fortsätta skriva men jag kunde inte koncentrera mig ett smack! så när min spanskalärare sen sa åt mig att gå ut och lägga mig (hon såg tydligen att jag mådde rätt dåligt) så gjorde jag det. väl ute på en bänk helt själv och ingen som kunde hjälpa så började hela jag att skaka! ringde pappa som kom och hämtade mig direkt.
vägen hem sen var uschfyblä skitjobbig. huvudet ville inte sluta att snurra och dom där 30 minuterna hem i bil kändes som flera timmar. fick dessutom stanna några gånger pga att det kändes som att jag skulle svimma så behövde lägga mig ner... en av gångerna spydde jag till&med av yrseln (uwe).
så fort jag kom hem kröp jag ner i soffan med mamma och nelson som var hemma, sen somnade jag i tre timmar innan det var dags att åka ner och kolla upp mig hos sjukan!
efter ett antal prover och allt vad det heter kunde läkarn konstatera att jag hade weeeey för lågt blodtryck, inte så konstigt att jag nästan svimmade x antal gånger alltså.
hur som helst så käkade jag och drack massor sen när jag kom hem, trots snurret & illamåendet och sen mådde jag så mycket bättre! jonathan och linnea hade under hela tiden bombat mig med sms som "joooo du MÅSTE komma med oss ut ikväll ellen" och när jag framåt eftermiddagen mådde prima igen så drog jag (kanske ett dumt beslut?) att hänga på dom.
ångrar inte alls att jag gjorde det för jag mådde superbra hela kvällen sen och kände inte av lågt blodtryck en enda gång! och åh så kul vi hade dessutom!
började kvällen med förkrök hos linneas pappa i örebro, tacos, bacardi och utspilld öl över heeela mig så det såg ut som jag kissat på mig haha. som tur var kunde vi torka byxorna innan det var dags att gå till strömpan! därefter blev det massor av dans, skratt, sjungande osvosv! skrattade åt tjejer som hånglade upp kille efter kille, folk över 40 som försökte passa och dom som såg redo ut att slänga sig över varandra och ha sex mitt på dansgolvet.. ah typ så. men så träffade vi många fina människor från klassen också vilket var superkul! kvällen blev riktigt lyckad med andra ord så tack jonathan, linnea, viktor och alla ni andra som gjorde det så bra!
kom hem halv 4 imorse och sov till 12 idag, är fortfarande rätt trött dock. ska klä på mig lite & gå promenad med nesse nu och sen blir det matteplugg + fira pappa resten av dagen!
hoppas ni där ute hade en lika fin kväll som jag igår, puss

barfota fötter genom hela stan

god mat, efterätt och lite folk i huset! idag firar vi pappa som fyller hela 50 år idag!! herremygarden så fort tiden har gått och så gammal han börjar bli lilla pappa hihi. tur att han förhoppningsvis har många fina födelsedagar kvar iaf :) så ett STORT grattis till världens bästa pappa, jag älskar dig ♥

igår var jag & nelson på hundkurs och det gick superbra, han har blivit så himla duktig och lyssnar jättebra på mig. vi övade på inkallning, att hunden ska följa efter sin "ledare" trots att andra hundar sprang hej vilt & så lite grunder som sitt och ligg osv. övningarna var riktigt roliga och gav enormt mycket, både nesse och jag hade väldigt kul :)
idag däremot vaknade jag upp för att pallra mig iväg till skolan och skriva nationella i engelska, läsförståelse denna gång.
gick nog hyfsat bra tror jag så jag hoppas på bra resultat! imorgon är det dock spanskanationella (både läsförståelse och uppsats) som står på schemat och hu, jag är inte alls förberedd eller nånting så jag känner att det kommer gå rent åt skogen.
ska iaf fira (eller snarare festa bort) spanskan på kvällen då jag, linnea & jonathan ska göra strömpan lite osäkert! ska bli sjukt kul att komma ut och få dansa bort problemen & leva lite för en natt efter allt jäkla plugg som har legat tungt på axlarna senaste veckorna. resten av helgen spenderas dock tillsammans med min kära vän matteboken!
avslutar mitt lilla inlägg med att ladda upp en liten film på nesse som jag pyssla ihop nyss :)
visst är han söt? (och har säkert en hel del bokstäver från alfabetet haha). i slutet av filmen kaxar han mot tomten under granen ;)

grattis linnea!

tänker endast ägna detta blogginlägg till att gratta min allra bästa vän sen barnsben, LINNEA (!!!) som fyller 18 (!!!!!) år idag, woopwoop!
helt sjukt att tänka att vi har varit vänner i 18 år nu. trots småbråk hit & dit, och så dom där månaderna efter att jag bestämt mig att säga hejdå till roxane som var otroligt jobbiga.. mest för att jag kände att jag förlorat så mycket, speciellt roxane & linnea! men åh så tur att vi hitta tillbaka till varandra igen och gav faan i vad andra tyckte och tänkte om den saken.
för såhär är det, trots det dåliga har vi ändå stått vid varandras sida som systrar genom hela livet, och dom som tror att man kan bryta ett så starkt band mellan två personer tror så himla fel!
däääärför vill jag att alla checkar in HÄR och skriver grattis till den allra finaste vän jag har! hon är värd allt livet kan ge, puss ♥

with the world in my hands

nelson, nyår 2010
underbara väder! man kan inte vara annat än glad i solvärmen, visst?
tänkte att det säkert skulle bli dåligt väder idag för att jag för en gångs skull tänkte ta shorts till skolan men sicken tur att jag tog dom för annars hade jag nog smält bort helt & hållet!
fick tillbaka ekonomiprovet som resulterade i VG woopwoop. efter det gjorde vi spanskanationella hörförståelsen och det gick inte alls lika bra (rent åt helvete faktiskt), så det var tur att jag fortfarande hade lite glädje kvar från ekonomiresultatet hihi :)
efter skolan träffade jag eric på bussen & efter en liten pratstund kom vi fram till att båda skulle till teorin på trafikskolan, great! gick mycket snabbare tack vare erics skämt som alltid får en att skratta :) efter teorin gick jag ner till hamnen och träffade martin & rasmus som käkade glass i värmen, tog det lugnt där en stund & sen gick vi hem till martin som lovat att hjälpa mig med matten! fick en hel del bra tips så känns som jag har liite mer koll iaf, ska försöka hinna dit några fler gånger innan provet på tisdag.
daddan kom & hämtade mig sen och så fick jag sådär äckligt krampont i magen igen, kändes precis som innan jag svimmar så blev lite nervös att jag skulle ramla ihop där på gatan mitt i stan. som tur var hann han komma innan det hände och nu känns det lite bättre. blö, måste kolla upp det där snart! undra vad det är som spökar med min lilla mage.. hm.
ikväll ska jag plugga lite spanska & sen ska jag bara ta det lugnt och lägga mig tidigt! sovmorgon imorrn, score!

sol vs nelson ♥


oh sunny day

har haft en superfin helg med många goa människor & underbart väder! avslutade dessutom söndagen perfekt genom att spontant åka till stallet & rida ut en sväng på beatrix aka bettan tillsammans med linnea & hennes goldie :) var jätteskönt att rida i skogen med solen i ryggen & massor av prat! carpe diem.
efter att vi ridit blev vi dock fruktansvärt sugna på godis hihi. otur för oss att alla affärer i skogen var stängda men mer tur att niklas hörde av sig & skulle in till askersund så vi kunde hänga på honom! stackarn fick dras med mig och linnea i bilen igen, precis som förr, men jag tror inte han hade något emot det :) tack igen niklas för att vi fick hänga på dig!
hur som helst så fick vi tillslut vårat efterlängtade godis (oj vad tjocka vi låter nu) och kunde slappna av till en film resten av kvällen, myspys!
idag har det varit alldeles hemskt att gå i skolan när vädret verkligen toppar utomhus! dock hade vi både träning och idrott idag så linnea, jag & jonathan smet iväg till ekoparken och gassade i solen under den tiden :)
nu ska snart jag & nelson kila ner och möta upp ett helt gäng med hundar för att följa med på promenad, något som askersunds hundklubb ordnar för att hundar ska lära sig socialt samspel! efter det ska jag lägga näsan i skolböckerna igen.. story of my life!
lite bilder från våra aktiva träningspass!

grillkväll vid sjön!

låter bilderna tala för sig själva! tack mina vänner för en jättefin grillkväll, hoppas alla hade lika trevligt som jag hade :)
här fick ni några av kvällens alla bilder! än en gång, tack för en fin grillning :)

you're such a beautiful disaster

storasyster, lillebror
hittade lite larviga cambilder på mig & johan haha, tror det här var från i höstas ;)
hur som helst!
avslutade kvällen igår med en långpromenad tillsammans med min kompis martin! vi hade båda massor att prata ut med någon om och det var jätteskönt att få snacka ut om allt man känner, det bra & det dåliga, med någon som verkligen lyssnade! martin är en superbra vän och jag är så grymt tacksam att jag har honom och så många andra lika fina vänner i mitt liv ♥
vaknade upp till solsken imorse & blev genast på lite bättre humör hihi. har precis ätit frukost & ska snart gå långpromenad med min urmysiga nelson! ikväll hoppas jag på grillning & lite fotbollsspel med fint people! pusspuss

i don't need you to make me feel good



är så glad & nöjd med tillvaron just nu så det är inte klokt!
började dagen med att skriva engelska nationella, uppsatsen, i 1 h & 40 min. gick mycket bättre än jag trodde så jag håller tummarna för att jag iaf skrev VGkvalité på skiten.. skrev ju MVG i a-kursen men hu, b är svårare än man tror.
hur som helst så kunde jag inte slappna av helt & hållet efter engelskan utan blev tvungen att ladda om inför ekonomiprovet direkt istället. en klasskompis gjorde provet igår & sa att det var ca 10 uppgifter så jag blev alldeles nervös innan jag gick in i klassrummet, men 10 uppgifter visade sig gå rätt snabbt och jag klarade av provet på dryga timman. svarade på allting & fick nog hyfsade uträkningar så jag hoppas att jag får g iaf haha, återstår att se ;) skönt iaf att detta var det sista provet i ekonomi b kursen!
somnade i soffan när jag kom hem helt slutkörd efter dagens prov, sov i ca 3 timmar och sen var det dags att åka ner till hamnen & båten wettervik för att vara med på en hlr-kurs! eftersom jag ska jobba på båten i sommar (jaaa nu är det bestämt hihi) så tyckte dom att jag skulle vara med på den och det tyckte jag också för den delen! det var i vilket fall väldigt kul & killarna som snackade gjorde det skitbra så det blev inte alls sådär oseriöst som idrottslektionerna i skolan.
nu känns det iaf jättebra att jag har jobb i sommar! har till och med två jobb haha, ska sälja jordgubbar också. så pengar lär jag ha till hösten iaf :)
nog om det, nu ska jag byta om till myskläder & krypa ner i soffan, kommer sova grymt skönt inatt! pusspuss

stresspluggar!

gosiga simba & jag för några år sedan!
sitter med näsan i ekonomi & engelskaböckerna och försöker desperat ladda upp mig själv inför de båda proven imorgon! fy, första fredagen på länge som jag inte alls ser fram emot! kommer kännas som en stor sten ramlat från mig när jag kilar hem från skolan imorgon.. dock måste jag börja plugga direkt till spanskanationella & mattenationella på en gång så att jag inte kuggar!
dumt det där att allt ska komma på en gång.. lärarna verkar inte förstå att vi har fler än en kurs att tenta av.
hade bara en lektion idag som började 12.30, men åkte in tidigt iaf för att plugga ekonomi tillsammans med jonathan. sen kom linnea också!
efter skolan körde jag med trafikskolan & sen åkte jag hem till linnea som gjorde min dag tio gånger bättre genom att slänga en stooor muffinspåse till mig så fort jag kom innanför dörren hihi! ska mumma hela kvällen nu ;)
sen gick vi till stallet och tog in våra pollar för att skritta ut en lång sväng i skogen och prata om allt mellan himmel och jord! det är helt galet vad en ridtur i skogen kan få mig att slappna av.
nu ska jag fortsätta plugga en stund & sen ska jag hoppa in i duschen, nästa stopp därefter blir garanterat sängen för jag är redan så trött att jag ser dubbelt! pusspuss

plugg!

har precis betat av några av dom 3000 tal som vi fått att plugga inför kursprovet, och nej jag är faktiskt inte ironisk nu.. det är 3000 tal. skoj!
har även pluggat lite ekonomi men körde fast hela tiden så nu la jag skiten åt sidan och tänkte dra igång en film eller något istället. har så himla ont i magen & mitt rum är iskallt så ska bli mysigt att krypa ner under täcket en stund & bara ta det lugnt :) ska bli enormt skönt att sitta här om 3 veckor då både engelskan, spanskan, matten och ekonomin är avklarat! underbart.

färdigpluggat för dagen!


det är med gott samvete som jag bloggar lite efter att ha pluggat ekonomi ett bra tag & gjort dom uppgifter i boken som jag kunnat på egen hand! känner mig extra duktig eftersom jag glömde kvar en av böckerna i skolan, den som alla formler står i! som tur var hade jag skrivit upp en del i min bok så klarade mig rätt bra ändå :)
känns mycket bättre när man väl har börjat på något! såhär vid slutet av terminen är det ALLTID så himla mycket att hinna med.
nu ska jag hur som helst städa upp lite i mitt rum för det ser ut som jag vet inte vad, sen ska jag steka pannkisar nomnom!

I'm just a holy fool, oh baby he's so cruel

nelson i vintras ♥
sitter med samma dumma kramp i magen som igår, undrar vad fasen det är för fel.. åkte hem tidigare från skolan dels på grund av det, dels på grund av att jag inte hade ett dugg lust med spanska och dessutom gick det lite rykten om att läraren var sjuk idag, så jag vågade inte chansa och stanna kvar.
idag måste jag hur som helst ta tag i ekonomiplugget eftersom jag skjutit på det i flera veckor nu! prov på fredag och har inte ens tagit mig igenom alla kapitell än.. great!

fördjupningsarbete, psykologi!

har äntligen lyckats ta tag i lite plugg och nu när jag väl började så blev det plötsligt rätt intressant (?!). jag skriver mitt fördjupningsarbete i psykologi & har valt ämnet ätstörningar - anorexi & bulimi! tycker om när man får välja själv vad man vill skriva om och det här är ett ämne som jag tycker är riktigt intressant och därför blir det roligt att skriva om det.
jag har så mycket egna tankar kring detta, eftersom jag alltid har varit väldigt smal så har jag åtaliga gånger fått höra att jag har ätstörningar i mitt liv. dock har jag aldrig varit sjuk, jag kan medge att jag var underviktig som barn men de senaste åren har kroppen format till sig & nu har jag både kurvor, bröst och fet röv som vilken normalviktig människa som helst haha :). visserligen är jag fortfarande smal men det är långt ifrån gränsen till sjuk. jag tänker bara på vad jag äter helt enkelt, äter dessutom regelbundet och motionerar emellanåt och då finns inte risken att varken bli under eller överviktig. jag trivs i min kropp helt enkelt och jag är glad att jag gör det, för jag har träffat många människor i mitt liv som inte alls känner som jag och jag tycker synd om dom, man ska älska sig själv för den man är och hur man ser ut.. för om man inte lär sig att älska sig själv, hur ska då någon annan kunna göra det?
mjaa det är ett speciellt ämne det här. men det är som sagt riktigt roligt att arbeta om!
det jag vill få fram är hur en person med ätstörningar tänker, vart gränsen mellan sjuk och frisk går och hur allmänheten ser på en sådan här person! måste även få ner att det inte bara är smala människor som drabbas av anorexi & bulimi, utan vem som helst kan hamna i den här otäcka sjukdomen.
aja bäst att fortsätta skriva så jag inte har så mycket att beta av i veckan..

hundtips!

nelson som valp ♥
visste ni att hundar som hoppar, biter & blir rent ut sagt galna ibland är understimulerade? dom måste alltså träna sina sinnen för att komma till ro!
nelson är lite sån, unghundsbeteende och tuggar gärna på saker och ting så jag ser till att han får träna sig lite då & då under dagen, det räcker oftast med bara 5-10 minuter! då lägger jag ut köttbullar på lika olika ställen som han får spåra upp & det tycker han är superroligt och han är verkligen jätteduktig på det också, sen övar jag alltid sitt, ligg, kom mm för att han ska lyssna på mig och lite andra saker.
i nelsons ålder är det lätt att dom tappar allt dom lärt sig då första könsmognaden kommer vid 6 månader!
visste ni dessutom att apport är bland det dummaste man kan göra för att stimulera hundar? apport frigör stresshormoner i hunden och det kan ta flera dagar innan den lugnar ner sig igen.. inte kasta pinnar allt för ofta alltså, men självklart går det bra någon gång ibland!
den ni, nu fick ni lite vovvetips! kan då också meddela att nelson ligger och sover på mina fötter som en stock nu.. så i stället för att skälla på hunden när den hoppar, biter & allt vad den nu gör som kan irritera så tycker jag att det är mycket bättre att ge hunden det den behöver i några minuter så den kan komma till ro sen! fungerar utmärkt :)

you're gonna wish you never had met me

huvudet dunkar, magen krampar, ögonen kliar & lungorna får kämpa när jag andas. pollen vs astma är ingen höjadre alls, och det känns inte ett dugg bättre trots att jag tagit mina mediciner! dock är det sånt väder idag, tung luft brukar oftast resultera i jobbiga luftvägar!
kikade som sagt på båt igår med pappa & lillebror men vi har fortfarande inte bestämt om vi vill ha den eller inte.. det enda som lockade var egentligen motorn haha, resten av båten var rätt sliten om jag ska vara ärlig så jag tror inte att vi köper den! efter det åkte vi och käkade mat i hova & sen vidare till marin&fritid och sen tillslut kom jag fram till admir framåt eftermiddagen :)
var jättekul att träffas igen & få umgås med killen eftersom vi inte har setts sen det tog slut mellan oss.. eller slut & slut, det är ju fortfarande ett pausuppehåll tills vidare! sov hur som helst där över natten & för ett par timmar sen kom pappa och hämtade mig & nu sitter jag här vid mitt lilla skrivbord och funderar på vad jag ska plugga för något.. matte, ekonomi, psykologi? hm.
weelll well kommer väl säkert på något mycket skojsigare att göra, leka lite med nelson eller något & hoppas att mina lungor återgår till det normala inom kort!
här har ni iaf lite bilder från krogen i fredags! puss

visst var vi snygga? ;) kan inte låta bli att känna ett litet sug efter nästa utgång, fyfasiken vad roligt jag hade med det här grymma gänget!

RSS 2.0