grateful

Det är lördag, jag vet. Trots det så har det känts som söndag hela dagen?
Kan iofs bero på att vi har varit lediga sen vi slutade skolan i onsdags. Och hur skönt har det inte varit förresten? Jag som tvingas gå upp vid 05.20 varje morgon (utom fredagar då jag har sovmorgon till 07.00) är helt sjukt tacksam över fyra dagar med sovmorgon.
Så vad har jag gjort av dom här dagarna då?
Ja.. i torsdags så vaknade jag som sagt med yrsel och blev lite svimmfärdig. Men igår var det bättre och den dagen tillbringades mycket med syrran.
Vi städade lite hemma (mest hon om jag ska vara ärlig) och sen satt vi vid datan och läste fjortisbloggar ;) Fixade i ordning oss och tog lite kort tillsammans, sen kom mamma och då åkte vi alla in till örebro en sväng.
Shoppade endast accessoarer! Supersöta ringar och örhängen <3
Amanda köpte en vinterjacka och mamma köpte skor. Sen åt vi baguetter på något ställe inne på marieberg, jättetrevligt.
Efter örebrotrippen släppte dom av mig i stallet och jag red dressyr en stund barbacka. Nu när jag inte längre har någon dressyrsadel så får det helt enkelt gå utan. Kan ju ta hoppsadeln om det är så men den ger helt fel stöd!
Så skavsår på rumpan får bli en vana framöver :) Dock så har supersnälla Madde köpt en ny dressyrsadel som jag ska få ha på Roxane vilket jag är väldigt tacksam över!
Bästis My följde med mig hem efter stallet. Egentligen var det hon som körde men skit samma ;) Vi kollade på Vittula (filmen) och käka godis och gotta oss, mums! Blir alltid mycket skratt när vi är med varandra och mycket prat också för den delen, jag mår helt enkelt bra av att vara med henne :) Idag tog vi sovmorgon, varför upp tidigt i onödan, till halv 12! Nicee. Käka frukost och sen bar det av till stallet för att hålla lektion för småtjejerna. Efter det red vi ut på långritt under röd himmel. Galopperade över åkrarna och njöt av hösten, så himla mysigt.
Nu sitter jag hemma hos min moster och bloggar! Har ätit lite mat och lyssnat på en evigt lång disskusion om facebook.
Ska nog snart sätta mig på moppen och åka hem i kylan för jag är rätt så trött. I morgon ska vi städa och måla bommar i stallet så ciaoo.


grekget

.. vill inte va blek, va brun som en grek!
Eftersom jag är så kul och vaknar 07.25 - trots att jag är ledig idag - så sitter jag och kollar på vakna med the voice.
Den lilla meningen i början av inlägget är en del av dagens "rapattack" till Kissie. Awesome!
Jag älskar att kolla på vakna med the voice, så himla sköna är dom, man får en bra start på dagen helt enkelt.
Idag ska jag hur som helst åka in till örebro en sväng. Varför? Jo för jag måste verkligen ha en ny jacka nu när det börjar bli skapligt kallt ute.
Efter det ska jag ut till min plutthäst också där jag inte har varit på två dagar då jag varit sjuk :/ Kvällen kommer nog bli helt okej den också för Mysan ska slagga i la casa de ellen *sju tummar upp* (y))).


motgångar föder medgångar

Dagen har passerat oändligt långsamt. Jag kan generat erkänna att jag praktiskt taget levt i denna soffa hela morgonen/dagen/kvällen. Ett mycket pinsamt faktum.
Men jag mår i alla fall bättre och det var ju själva vitsen med min kurerardag.
Nu ska jag och min lillebror ta hand om disken åt pappa och sen ska jag krypa ner i sängen och förhoppningsvis somna :)

Om jag kunde drömma.

Jag ligger fortfarande här i soffan och försöker bli frisk. Har just konstantläst ytterligare två kapitel ur boken "Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyer, som de flesta säkert känner till.
Man blir så inne i boken att det är näst intill omöjligt att sluta läsa. Jag fick tvinga mig själv att ta en paus från bokstäverna en stund.
Illamåendet har i alla fall lagt sig nu.. hoppas jag! Jag har i alla fall inte spytt något mer så jag tror nästan att det var yrseln som gjorde det.
Fick nyss ett väldigt sug efter risifrutti förresten så jag ska försöka få i mig en. Vila och mat är väl trots allt den bästa medicinen?
Kommer säkert att blogga igen lite senare :)


just my luck.

"Studiedagar in my heart <3".. så lät det igår när jag skrev. Oturligt nog så vaknade jag av att jag mådde ganska dåligt imorse. Hade ont i huvudet, halsen och var hur förkyld som helst.
När jag sen skulle gå för att äta frukost så började det svartna för ögonen och jag tvingades lägga mig ner. Sen fortsatte det med feberfrossa och uschoblä spyor :(
Nu mår jag däremot lite bättre efter att ha tagit ett skönt bad och faktiskt fått i mig lite att äta.. hoppas det stannar i magen bara.
Och då förstår ni säkert att jag inte tänker åka till stallet idag? Skulle nog tro att det är bäst att vara hemma och vila upp mig i stället så jag blir helt frisk den här gången! Jag envisas ju alltid med att träna fast jag inte är helt på topp och ja.. det har sitt pris.
Nu ska jag kurera mig riktigt ordentligt, läsa en bok och bara ta det lugnt. Hoppas jag mår bättre i morgon :)



Världens finaste (nyfiknaste) häst :)<33


I'm no superman

Det är flugor överallt :o
Idag är jag glader för i morgon har jag sovmorgon..faktum är att jag är ledig hela dagen och detsamma gäller fredag wihuu, studiedagar in my <3
Den här dagen har också varit skön. Kom till skolan vid 07.20 as usual. Tränade spinning, rörlighetsövningar och situps till 09.15 med min profilklass!
Efter det har vi hål fram till 11.30 - segt. Kom dock på att vi inte hade någon spanska idag så fram till 12.30 hade jag inga lektioner.. trodde jag? Bildläraren var också borta så vi hade ingen bild heller.
Då gick vi hem till Julia och kollade familyguyklipp på youtube och sen satte vi på eurotrip.
Svenskaläraren var iaf där så det blev en lektion till slut. Och nu sitter jag här i min sköna fotölj med datan i knät och kollar på scrubs.. niiice.


typical sunday

Här sitter jag i min ensamhet med datan i knät och tvn framför mig som visar One Tree Hill.. älska.
Pappa står i köket och lagar mat, jag vet inte vad det blir för något en för jag har inte tjuvkikat och nää nu pussas dom på tv.. Så himla gulligt med kära människor :)
Det har börjat regna ute också..
Regn, tv, dator, soffa och (förhoppningsvis) god mat.. en typisk söndag enligt mig.
Nu är förresten min dator snart död så jag blir så illa tvungen att stänga av den nu.
Ha en bra söndagskväll :)

the greatest thing on earth

Gårdagen var den bästa dagen på väldigt länge. När vi gick banan kändes hindren jättehöga, ungefär till bröstet på mig :o Då kan jag erkänna att nerviositeten började komma fram!
På framhoppningen gick det hur bra som helst och jag kände att det inte skulle bli några problem alls, nervositeten gick snabbt över till en taggad känsla av att ge allt.
Väl inne på banan så känner jag hur Roxane också blir taggad och det är en galen känsla när man märker att hästen vet precis vad den ska göra.
Rundan går alldeles utmärkt, bara ett litet pet med ena bak på 3e hindret :) Jag var hur glad som helst och ville nästan börja gråta.
Resultatet på klass 2 110 cm: 4 fel på hinder tiden 54.90! Det gav oss en 10e placering (tre putt från prispallen) av 23 startande :D
I laget sen så var hon lite tröttare, vilket jag kan förstå eftersom vi redan hoppat en klass och det var jättevarmt ute. Där fick vi två nedslag men vad spelar det för roll? :) Jag hade Roxane med mig hela tiden och vi hade hur kul som helst tillsammans, det är det viktigaste av allt!
Resultatet på klass 1 110 cm: 8 fel på hinder tiden 57.84!

Jag är hur nöjd som helst med dagen och speciellt nöjd är jag över Roxane. Hon är, som jag så ofta säger, det bästa jag har och jag kan inte tänka mig ett liv utan henne. Det är en total omöjlighet för jag älskar den hästen! <3
Ett stort tack till Cissi också som var med och hjälpte mig hela dagen! Du var till stor hjälp ska du veta :)
Här är några bilder som hon tog på oss :p






Idag tog jag sovmorgon och sen åkte jag ut en stund till Roxane och skrittade en sväng :) Ikväll blir det att äta god mat och soffmys. I morgon är det ju skola igen..


turn back time, any?

Min lillebror letade på gamla videofilmer på oss från när vi var små. Jag älskar att kolla på sånna filmer så jag är superglad att han fick fram dom.
Men visst saknar man de gamla tiderna också? När man var liten och uppskattade allting.. när det inte krävdes mycket för att man skulle skratta och bli glad.
Alldeles nyss var det ett klipp där min mormor var med.. Jag kan inte fatta att jag har varit utan henne i sex år nu :(( Saknar henne så fruktansvärt och nu rinner även tårarna, fasen också. Och morfar hade en tröja som det stod något om en fighter på haha! Sorligt men ändå härligt att se honom så frisk och pigg.
Jag tror att vi ibland överskattar livet. När vi ser framåt ser vi bara det vi vill se och vi glömmer att värdera tiden vi har tillsammans.
När något sen händer, när man förlorar något man en gång haft, ja då inser man hur värdefullt det var. Jag kommer aldrig att få tillbaka min mormor men jag vet att vi kommer träffas igen och även om min morfar finns kvar så är han inte längre den samma och det kommer han aldrig mer att bli.
Dom säger att döden inte är ett slut utan en början på något nytt? Antar att det ingår att vara nyfiken eller? En dag får vi ju trots allt veta...

Till det här inlägget tycker jag att det passar väldigt bra med gamla bilder också, eller vad tycker ni?


på översta bilden: Mormor och moster
d e: Morfar och jag
d e: Amanda, Johan och jag
d e: Munterjökarna! Jag, farfar och kusin Daniel
d e: Mamma <3
och så sist en väldigt gammal bild på pappa <3


som att flyga.

Finns det något finare en när nya liv kläcks?
Idag upptäckte vi tjejer i stallet att katten Chili plötsligt har blivit väldigt smal och "sladdrig" i magen.. under bara en natt?
Vi visste att hon väntade kattungar så det var bara att börja leta. Medans Linnea och Ebba gick till lösdriften så gjorde jag ett litet smart drag och följde efter Chili ;)
I en box brevid hönshuset låg dom små liven.. fyra stycken nyfödda missar <3
Nu har vi förflyttat dom till husvagnen där dom får vara ifred från björnarna och monsterella :)

Någon timma innan det här hände så satt jag på Roxanes mysiga rygg och galopperade över ängar! Det är precis så härligt som det låter och jag hade mungiporna uppe vid öronen hela ridturen.
Jag kan nästan lova att det inte finns någon bättre känsla en att sitta på ett djur som väger flera hundra kilo och ha en enorm kontroll. Jag skulle nog beskriva det som att flyga..

I morgon är det tävlingtävlingtävling och jag är jättetaggad :D Ska bli så himla kul. Startar klass 2, 110 cm först och sen startar jag nog 105 cm i laget. Vi håller tummarna för att det ska gå så bra som möjligt men viktigast är ändå att vi har kul.. vad är annars vitsen med att tävla? Om man bara känner en tyngd på sig hela tiden liksom? :)
Nu ska jag ner och käka med pappa och Johan framför TVn.. mm skönt.


bild från KM i Askersund 6/9 :)


like it

1 månad har vi gått på alléskolan i hallsberg nu. Allt rullar på bra och jag tror dom flesa i spetta (SP1A) trivs bra :) Fick två nya tjejer till klassen idag också, Nanna och Lisa. Båda verkar jättetrevliga så det blir nog hur bra som helst det också.
Tog ledigt från hästen idag för att pluggga och nu är jag äntligen klar med min filmanalys av Troy så nu ska jag gå ner och lägga mig i soffan med något gott att äta :)


bild från Nyköping i våras.


differences we don't see.

När jag var liten, och med liten menar jag under 10 år, så tyckte jag att dom som började på gymnasiet var jättestora, ja till och med vuxna.
Nu går plötsligt jag på gymnasiet och faktum är att jag inte känner mig ett dugg stor. Jag tänker inte på hur mycket jag förändras både utseendemässigt och till sättet.. fast å andra sidan, vem gör det?
Inte förren man ser ett kort på sig själv från när man började t.ex 7an så lägger man märke till att det faktiskt är mycket skillnad.
Dock är det så himla gulligt när små barn ser mig (som faktiskt bara är 16) som en vuxen :) Madde berättade en gång att när hennes son var liten så sprang han ifrån kassorna när dom var och handlade för att öppna dörren åt två farbröder.. Snäll liten pojke som tänker på de gamla med svaga armar tänker ni nu va? Saken är den att dom här "farbröderna" var runt 14 år haha! Jag skrattade ganska mycket när hon berättade det, så himla söt!
Antar att när man är liten så ser man alla över 13 som stora men har ni tänkt på att det egentligen är samma sak för oss nu? Vi tycker ju inte direkt att man är ung när man är 40+.. men när vi är runt 30 så kommer vi garanterat inte att säga samma sak ;)

Jag i 6an eller 7an och jag som jag ser ut nu för tiden.


No boundaries

Seconds, hours, how many days?
You know what you want, but how long can you wait?
Every moment lasts forever, when you feel you've lost your way..
And what if my chances were already gone, I started believing that I could be wrong. 
But you gave me one good reason to fight and never walk away..
Here I am, still holding on!
 

Kris Allen -No boundaries
ett bra låttips för er som sitter och har lika långtråkigt som mig. 


en liten bild på mig och min tokigt söta kisse Nisse :)<3

so soft.

Helgen har varit riktigt skön. Mysan och Linnea sov hos mig igår och vi hade hur trevligt som helst med film och godis.. en sån där slapparkväll med andra ord :) Filmerna vi såg var Män som hatar kvinnor och Chainsaw massacre. Bra men otäcka filmer.
Män som hatar kvinnor mår man ju nästan dåligt av att se och så blir man så arg också. Tänk att det verkligen finns män som inte respekterar kvinnor på något sett. Men jag diggar tjejen i filmen iaf ;)
Chainsaw massacre, ja den är ju inte direkt trevlig att se :s Mesta delen av filmen låg jag nog under täcket! Men nu ropar mamma att det är mat så det är nog bäst att jag springer ner.

as the weeks pass by

Ännu en vecka avklarad med SP1A.
Jag stortrivs verkligen i klassen, den är hur bra som helst med snälla människor osv osv. Lärarna är ju inte så tokiga heller haha. Dom är sånna där som tror att dom är roliga ni vet? En av dom är ju tillochmed lite busig ;D (internskämt).  
Hur som helst så rullar allt på ganska bra för övrigt också. Tävlingen gick kalas och vi debuterade på 1.05 faktiskt :) första gången jag hoppar det på tävling alltså. Nästa helg ska vi tävlingsdebutera 1.10 också! Jag får erkänna att jag är bra nervös.. Men jag tror det går bra.
Det allra bästa med att det går bra på tävlingarna är nog att jag stolt kan säga "det här har jag och Roxane uppnått tillsammans". Det känns himla bra att veta att Roxane inte var hoppad innan jag började med henne och att hon nu flyger över allt hon hoppar! Hon är verkligen mitt allt och hon gör alltid sitt bästa!
Jag har henne att tacka för allt <3
Nu fick jag förresten några bilder från helgens tävling av Niklas! Dock bara på 1 metersklassen men bilderna är jättefina så jag tackar så mycket :)
Nu ska jag nog ner och käka om en stund så jag avslutar detta inlägg med 2 av bilderna från tävlingen.



världens finaste häst, världens lyckligaste ryttare


where did the old times go?



If I had one wish, only one..
I would wish for a pair of wings so I could fly away for a while.
And when I come back, everything is fine.. just like old days.

Det känns som att jag inte räcker till. Alla jobbiga år med A och nu har J börjat ta efter henne. Jag vill så gärna vara en förebild men samtidigt behöver jag en själv.
Det ska ni veta, att livet är inte lätt när man är ung och dum.


vad är grejen? :)

Jag stör mig och nu måste jag skriva det här.
Vad är grejen med stort, tuperat, sönderblekt hår, trettio kilo smink, två bhar på samma gång och en galet fejkad solbränna?
Jag menar hallå? Det är ju inte ens snyggt! Visst att alla ska få gå som dom vill men ah.. ibland undrar jag.
Jag tror faktiskt att dom människorna är väldigt osäkra innerst inne så dom måste "gömma sig" bakom allt det ytliga. Sen ser dom ner på andra, ser ner på dom som VÅGAR gå utan smink och urringning. Dom som ser ner på andra som vågar vara sig själva är fegt!
Själv tycker jag bara att det är trevligt med tjejer som inte faller för trycket :) Nu vet jag ju inte hur andra ser mig men blekta löshår och push-up bhar är ingenting jag föredrar, sen om man sminkar sig ibland så är väl det en helt annan sak.. beror ju ändå på hur mycket man sminkar sig.

Dagen har hur som helst varit helt okej. Jag är ganska så sjuk så jag skippade idrotten och snörvlade mig igenom resten av dagens lektioner haha.
Efter skolan åkte jag till Roxane och red dressyr, fy så det blåste! Red bara i ca 30 min eftersom banan var en lerpöl, vädret ville inte lugna ner sig och jag är ju som sagt inte frisk.
I morgon skulle jag egentligen hjälpa till som funktionär på ponnytävlingen men jag tror faktiskt inte att jag orkar :/ Tar nog sovmorgon ist för jag har hört att det är bra att sova mycket när man är sjuk :) Vid två ska vi till farmor och farfar för att fira deras guldbröllop, samt Dennis födelsedag :) Daniel kommer nog också så det blir säkert trevligt.
Åker med all säkerhet ut till stallet efteråt och rider ut på Roxane en sväng, smörja alla grejor ska jag göra också för på söndag är det tävling :D:D
Nu ska vi äta tacos, vilket är bra för jag är döhungrig! Tackohej.


Bild tagen av Niklas Bergvall. Från dressyrkm 09 <3


hej sjukling.


Sitter just nu hemma i soffan med en hel hög av läxor bredvid mig. Jag är ju hemma idag eftersom jag ska tävla senare och då har jag tagit hem dagens lektioner haha.
Dock så vaknade jag med halsont och igentäppta luftrör den här morgonen.. INTE kul! Så jag försöker kurera mig så bra som möjligt med mössa, halsduk, tofflor osv osv. Får hoppas att jag orkar göra mitt bästa på tävlingen trots sjukan.
Engelskan och svenskan är redan avklarat men nu ska jag gå över till samhällskunskapen där jag ska skriva om media. Tror jag väljer att jämföra tv-utbudet i public service och kommersiell kanal, men vilket är egentligen bäst och vilka är de största skillnaderna? Det är inte så lätt som man kan tro men jag kommer nog på något.
Efter det ska jag läsa historia och försöka fixa spanskan också *jubel*.

Förresten så är alla tjejer fjortisar enligt min lillebror.. här är ett tappert försök att likna en tjej av min lillebror ;)



klackarna skaver ju :o jag ska ALDRIG bli tjej!! /Johan.


RSS 2.0