oh, sunny days

Jag saknar sånna här fina sommardagar! När jag kunde gå hemma vid sjön hela dagarna, eller mysa med Nelson i solen och bara ta det lugnt.
Ingen skolstress, inga måsten, inga problem. Sommar ♥

My tears run down like razorblades

Secondhand serenade och den fina låter it's not over spelas om och om igen och jag kan inte få stopp på mina tårar. Åh det var så längesen jag kände såhär nu! Jag kollade igenom bilder på min dator och hittade massor av gamla hästbilder på mig och Roxane och på två sekunder kom alla minnen tillbaka och det gör så himla ont! Det känns som att någon har slagit mig hårt i magen.
Allting är så suddigt! Jag kommer inte ihåg sista ridturen, sista gången jag kramade om henne och kände den där härliga tryggheten som bara hon kunde ge mig.. jag kommer inte ihåg något annat än den där extremt jobbiga bilresan hem och jag brottades med tankarna på att aldrig få se henne igen, aldrig!
Det är så sjukt. Det har gått ett år och fem månader och jag känner mig fortfarande så ledsen emellanåt, så arg och så tom. Och jag har verkligen varit trasig sen dess, jag är så jävla trasig!

"Hon är inte din längre". Inga ord har någonsin gjort så ont.

Nelson, då till nu!

Om bara några veckor har jag haft min lille gose i ett helt år! Här är Nelsons liv i några bilder, från stunden vi hämtade honom till idag ♥
Hela syskonskaran och mammsen samlade! Nelson är näst längst åt höger :)

22 december och Nelson har varit min i 1 dag ♥
23 december!
Julafton 2010! Nesse fick ha sin lilla tröja för han frös så dant i kylan!
9 januari 2011! Bus i snön :)

20 januari!
12 mars!
19 mars!
21 april!
29 maj!
30 maj!
31 maj!
10 augusti!
17 augusti!
22 september!
25 november!

när kvällar och nätter blir spontana

Halvsovandes försöker jag skriva klart min religionsanalys som ska skickas ikväll.. men det går inge bra, jag är alldeles för trött!


Min kväll igår blev så himla spontan! Det var egentligen menat att Linnea skulle komma hem till mig, kika nån film och äta lite gott. Bara ta det lugnt helt enkelt. Men så hörde en kompis från Örebro av sig, som av en händelse var med lite kompisar i en sommarstuga vid haga, och frågade om vi ville komma dit! Så klockan elva på kvällen, trötta och sega, kilade vi iväg genom hela Askersund (hela Askersund = tar en halvtimma att gå haha) och spenderade resten av natten där! Vi badade jacuzzi i nattmörkret och det var så fint att sitta i det varma vattnet och prata och skratta samtidigt som det blåste storm ute! Verkligen hur mysigt som helst! Vi satt i flera timmar och varvade badet med att springa in och sätta oss i bastun då och då. Inte förrän sent på natten/tidigt på morgonen så gick vi hem igen och somnade nästan på en gång!

Jag vaknade vid klockan 14:00 haha. Då hade Linnea redan åkt hem för längesen, smygit iväg utan att väcka mig för att följa med familjen till sin mormor. Det fick mig att ifrågasätta om kvällen/natten var på riktigt, om hon överhuvudtaget hade sovit hos mig eller om jag drömt alltihop.. jag bekräftade mina tvivel med ett sms hihi ;) En bra spontankväll/natt blev det i alla fall men usch, nu måste jag fortsätta pluggandet så att jag blir klar någon gång!

Dear Santa. I wish nothing but to live my life, just the way it is

Gud vilken bra kväll det blev igår!
Jag och Jonathan startade igång kvällen med pizza och något dåligt frågeprogram på tv haha! Efter det kom Armin och då drack vi lite vin tillsammans (+ något så extremt hemskt som jag och Jonte delade på.. hu). Vi utmanade varandra på Jontes gamla tv-spel supermario och pratade om lite allt möjligt innan vi sprang ner till tåget som redan hade med sig Danne, Anton, Johan och Rasmus!

Sen måste jag erkänna att det fanns en liten tidpunkt där då jag mådde lite dåligt.. rätt mycket dåligt faktiskt. Jag brukar aldrig någonsin få snefylla, och framförallt inte i början av kvällen! Så jag skyller det på Jontes hemska dricka och lovar mig själv att aldrig dricka något liknande igen!

Vi gick till liquid bar men stannade bara några minuter, för allt folk, musiken och värmen där inne gjorde att jag blev så sjukt illamående och killarna fick följa med ut.
Så jag passar på att säga nu: Killar, tack för att ni tog hand om mig så himla bra igår! Och förlåt att jag förstörde början av eran kväll med min snefylla! Ni är bäst ♥

Efter ett tag mådde jag iallafall bättre och framåt senare timmarna så var jag precis som vanligt igen, festglad med några av mina allra bästa vänner på dansgolvet och dansade fram till klockan slog ett. Då gick vi vidare mot McDonalds för att få i oss lite käk! Sen tog vi bussen tillbaka till Hallsberg och jag vidare mot Askersund. Jag träffade söta Rebecka på bussen och eftersom vi bor så nära varandra så tog vi sällskap hem i nattkylan. Eftersom det var så kallt så låtsades vi att vi hade skidor på fötterna och tog oss fram på ett himla fult sätt och skrattade åt oss själva för att vara så himla knäppa! Men det var skönt och fint att gå hem och himlen var alldeles stjärnklar!

Jag kom i säng vid 4 på morgonen och vaknade upp av att Nelson skällde på mig, antar att han tyckte det var dags att gå upp! Så nu har jag precis varit ute en lång stund med min fina lilla vovve och kastat boll och busat en massa. Resten av dagen måste jag skriva lite på religionen och mitt projektarbete och ikväll får vi se vad som händer!
världens goaste ♥ hur skulle jag någonsin klara mig utan dig?

i just denna stund..

Är jag på språng ner mot bussen för att åka till hallsberg och träffa Armin, Jonte och Daniel! Vi ska äta först och förfesta lite och sen drar vi vidare in mot örebro :) Ser fram emot kvällen och tror den kommer bli riktigt bra!!
Men nu måste jag springa så jag inte missar! Ha en superbra fredagskväll allihopa! Puss

Grattis på födelsedagen världens bästa morfar <3


Grattis på födelsedagen världens bästa morfar, 85 år idag! Jag älskar dig otroligt mycket och jag hoppas att du fortfarande vet det, att du fortfarande kommer ihåg din spralliga, knasiga och envisa olycksfågel till barnbarn!

För mig är du fortfarande samma härliga och fina morfar som du var när du höll i mig på bilden för så många år sedan nu. Du kommer alltid att ha en av de största platserna i mitt hjärta

Cafémysig eftermiddag!

Julinspirerade cupcakes, yums!
Hemma från en mysig eftermiddag på God smak med mycket prat och skratt tillsammans med Josefina, Maida och Alvin! Vi har pratat om allt från sköldpaddor och dvärgar till studentresa och livet efter gymnasiet! Jätteskönt att komma bort från plugget i några timmar och bara ha kul med mina kompisar, ni är så bra!
Nu måste jag dock lägga näsan i religionen.. Har snott med mig en koran och en bibel från skolan haha! Not that I know how to use them.. Önska mig lycka till!

when life gives you lemons, make some lemonade

Jag har haft en så extremt ovärd dag! En lektion på morgonen, och en på eftermiddagen.. Får mig att undra varför jag ens går till skolan sånna här dagar? Ish. Försökte plugga lite under min gigantiska hål men Jonte störde för mycket så det blev ingenting av det!
Stressade igenom ett utvecklingssamtal med min mentor också, inget som tillhör mina favoritgrejer direkt så jag skyndade därifrån så fort det var klart! Vill inte höra allt tjat om "du måste börja fundera på vad du vill bli nu ellen" och så samma klassiska grej som har förföljt mig genom hela min skolgång från lågstadiet "du måste ta mer plats, prata och ta för dig mer.. du märks inte så mycket på lektionerna". USCH för utvecklingssamtal helt enkelt. Jag behöver inte alls veta vad jag vill bli nu... och jo jag pratar visst mycket (för mycket ibland), bara att jag inte gör det på lektionstid.

Helgen blir i alla fall bra hoppas jag, endast lite plugg återstår och så ska jag ut med två av mina favoritkillar på fredag - Armin och Jonte!! Bra avslut på två tunga veckor :)

I don't shine if you don't shine



nothing compares to you

Hejhallå! Har varit på språng hela dagen och först nu kan jag sätta mig ner och ta det lite lugnt :)
Startade dagen med en liten promenad tillsammans med mamma och nelson i solskenet! Och efter det åkte jag, mamma, nelson och pappa iväg för att kolla efter en ny soffa till vardagsrummet. Vi ska börja renovera och greja och det känns som tusen saker ska fixas! Har i alla fall suttit i säkert sjuttio olika soffor idag och sprungit omkring i olika möbelaffärer hit och dit. Dock tror jag vi har hittat en favorit, så det var ju värt allt sittande ;)

Nu väntar jag på att pappas kompis ska komma så ska vi äta mat allihopa. Sen ska jag hålla tummarna för att Johan inte ringer inatt och vill hem från lanet i Hallsberg! För det är äckligt mycket dimma ute som inte var allt för rolig att köra bil i.. (och så är jag lite för lat för att hämta någon ikväll).

how much do I need to fill me up?

Linnea på Saigon!

Jag & jullan!
Nybäddad säng, tända ljus, julmust och lite godis.. För första gången på länge känner jag mig riktigt avslappnad och stresslös. Jag skickade in samhällsexaminationen sent igår (vilket förresten var en jäkla tur då jag fick veta att man får extra uppgifter om ett arbete inte är inlämnat innan deadline!!) och idag skrev jag en stressanalys som inte ska vara inne förrän om två veckor, men kändes skönt att få den gjord i alla fall.

Min kväll har spenderats med Linnea och Julia i Örebro! Vi gick på bio och såg breaking dawn, och åh så bra den var!! Har hört så mycket bra om den så mina förväntningar var höga, men dom levde den upp till! Dock kan jag tycka att den var lite fult och dåligt gjord emellanåt, men inget jag tänkte på allt för mycket. Sevärd, helt klart!

Efter bion gick vi vidare mot Saigon där vi satt ett bra tag och pratade en massa innan Linneas kille Viktor kom och hämtade oss! (Tack Viktor, hur schysst som helst att du ställer upp!) Jag har hur som helst haft en superbra kväll och det var riktigt kul att träffa både Julia & Linnea och hänga lite bara vi tre, inget illa menat Jontis ♥ Nu ska vi bara ta oss igenom sista helvetesveckan och nästa fredag firar vi att vi överlevt med lite fikamys eller liknande!

Förresten så ringde farbror doktor till mig idag och sa att mitt kliande inte liknar något annat än en allergisk reaktion, men att testerna inte har gett några utslag! Så det är fortfarande ett mysterium haha. Jäkla skit att det alltid är jag som råkar ut för konstigheter! Kanske är sköldis som spökar? Well well det kliar iaf inte så mycket längre.. men lite knepigt är det ju.

take every chance, drop every fear

bild från halloween - linnea, jag, martin & julia!
Fy vad det kändes bra att komma hem idag och kunna stryka ett prov från listan! Nu är en av helvetesveckorna - som vi kallar den här veckan och nästa för - äntligen över. Jag ska bara skriva klart samhällsexaminationen och skicka iväg den ikväll och imorgon är jag helt ledig från skolan!! IIH perfekt, det är vi värda :)

Det blir en fin fredag med middag och bio tillsammans med Linnea och Julia, något som vi har sett fram emot hela veckan nu! Och behöver jag ens säga att vi ska se breaking dawn del ett?
Nu ska jag slänga på mig lite varma kläder och gå en promenad med Nelson i mörkret och sen ska jag ta tag i samhällen så den blir färdig!!

standard.

Addera lite mysfaktor till mitt pluggande i hopp om att det ska gå aningen bättre då. Fyfarao vad skönt det vore om jag blev klar med den här dumma samhällsexaminationen idag! (då ska jag fira med lussebullar)

mitt uppe i ett globaliseringsarbete!

"Det låter som det går bra, Ellen. Jag hör hur du knappar på tangenterna hela tiden men jag hör inga svordomar.. så det ser jag som ett gott tecken!" - Pappa.

Pappa försöker nog peppa mig lite. Jag har nämligen suttit framför ett tomt worddokument i dryga timman utan att skriva ett enda ord. Det är först nu som min hjärna har satt igång och en examinationsuppgift om globalisering har börjat ta form! Men det är verkligen inte mitt starka ämne och helt ärligt så tycker jag faktiskt att det är skitsvårt att skriva om det här. Faktan finns där, men hur fasen ska jag formulera mitt arbete på bästa sätt? Klurigt. Dock så har jag lyckats få ihop ett av tre A4 nu i alla fall, så helt stilla står jag ju inte :) Bäst jag fortsätter innan jag glömmer allt igen...

jag vill bara sova nu.

Pjew. Satte mig och pluggade direkt när jag kom hem från skolan idag! Det känns liksom inte som det finns något annat val med alla prov och analyser som fyller dom närmsta veckorna. Min att-göra-lista blir bara längre och längre med samhällsexamination, rättskunskapsprov, naturkunskapsprov, filosofianalys, religionsanalys, stressanalys, idrottsutvärdering och teckenspråksläxa! Isch, glömde jag något nu?
Jullovet känns alldeles för långt bort, men fasen vad skönt det ska bli när det äntligen är här och man kan slappna av lite!

Min dag blev lite bättre när Nelson kom springandes och mötte upp mig när jag kom hem från skolan! jieej ♥

söndag - farsdag - kvällsmys


it used to feel like dreaming except we always woke up


Jag dricker blåbärsthé och mumsar pepparkakor, perfekt söndagsmys. Att hela jag fortfarande är prickig får mig att vilja avstå allt som har med socialt umgänge att göra imorgon.. en hemmadag vore så mycket bättre. Skolan lockar inte det minsta!
Nu ska jag krypa ner i min säng, slå på något bra på tv och fortsätta på mitt thé. Puss pappa på farsdag också, du är bäst ♥

veckan kryper fram, helgen springer förbi

Hej där ute på alla krossade hjärtans dag! Vad fint att alla vi som inte har någon att dela vår kärlek med också får en dag på året! Och perfekt att det är en kall höstdag, eller vad säger ni?
Jag sitter med en slarvigt uppsatt toffs i myskläder och lyssnar på Lalehs  egna härliga version av Tomas Ledins Just nu, och gud vad duktig hon är!

Sitter även och funderar på vad sjutton jag önskar mig i julklapp! Mamma har redan börjat tjata om en lista att bocka av, men jag har ju så fruktansvärt svårt när det gäller sånt där. Kommer aldrig på saker som jag faktiskt behöver.. Dock känner jag inget direkt behov efter något just nu heller (förutom kläder hihi, så tror att mina julklappar kommer vara väldigt mjuka). Presentkort, kläder och pengar funkar ju alltid, visst? 
Så måste jag börja tänka på vad min familj önskar sig också!! Även om julafton känns väldigt långt bort, för vart sjutton är snön? Jag och Nelson längtar. Puss

ish dålig dag.

Ish vilken dag. Ända höjdpunkten var när moster kom på besök och vi fikade lussebullar, hon jag och mamma! :) Resten av min dag har bestått av två besök på vårdcentralen. Nu har dom tömt mig på lite blod och skickat in massa tester för olika saker som jag kan tänkas vara allergisk mot. Varav en av grejerna är pälsdjur?! Men hu nej. Så kan det inte vara, jag som har haft djur hela mitt liv. Tror fortfarande på det där nedrans sköljmedlet! Fick dessutom några allergitabletter utskrivna under tiden så att det slutar klia på mig :)

Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, ska bli riktigt skönt! Jag och Nelson råkade gå på nyasfalterad väg förut så hans tassar blev alldeles svarta och mina skor också.. Så ska smörja in hans trampdynor med matolja hihi. Tycker dock att dom borde sätta upp skyltar som varnar lite. Så dumt det kan bli!

lägger plugget åt sidan & målar lite

Redovisning check! Och det där med att stå framför folk och prata är inte min grej för fem öre..  Men skönt att ha det undanstökat i alla fall, så idag tog jag en pluggfri dag och passade på att rita lite för en gångs skull :)
Imorgon är jag dessutom ledig (hallelujah). Ska ner till vårdcentralen och ta reda på varför hela jag kliar så fruktansvärt trots att jag har tvättat om alla mina kläder med nytt tvättmedel! Och sen har jag bara en lektion i skolan så det känns ovärt att åka in. Bra fredag!

Ovärt.

Så ovärt att jag kämpade mig upp ur sängen klockan sju den här morgonen för att åka in till första lektionen - teckenspråk - som sedan visade sig vara inställd. ÅÅÅH
Och så gick naturkunskapsprovet helt åt skogen också.. jag förstod verkligen ingenting! Och sen väntade vi i två timmar på sista lektionen - matte c - för att upptäcka att även denna lektion var inställd. ÅÅÅÅH
Jag hamnar bara längre och längre ner i min dumma pluggsvacka, jag orkar ingenting längre. Och jag som lovade mig själv att satsa som fan sista året. Jovisst!
Nu ska jag krypa ner i sängen och somna en stund till ett vampire diaries avsnitt. Sen ska jag äta och sen ska jag sova igen. Värt

uppäten av skolarbeten.

Uppdaterar mig själv om vad jag måste komma ihåg framöver (eftersom jag är så fruktansvärt dålig att skriva i min almanacka, och ännu dåligare på att läsa den om jag nu skriver upp något!).

Så jag behöver komma ihåg:
mitt naturkunskapsprov imorgon.
svenskauppsatsen som ska redovisas torsdag.
rättskunskapsprovet nästa vecka.
naturkunskapsprov om två veckor.
skriva och skicka in loggboken som alltid glöms bort.
fundera över vad jag egentligen har gjort på idrotten.. eftersom jag har slarvat med träningsdagbok.

Ish. Jag tror att det här var allt.. och det räcker väl gott och väl. WÄH
Idag hade vi knappt några lektioner i alla fall. Tränade lite på morgonen, så mycket som min fot tillät mig och det gick riktigt bra! Sen var det bara en kort naturkunskapslektion innan vi tog tåget in till Örebro för att gå på universitetsmässan. Dock var det inte så bra, så vi gick och fikade och tog en vända på stan istället!

Nu har jag pluggat som bara den inför mitt nk-prov imorgon som jag ligger efter med! Förmodligen ska jag komma ihåg det jag just lärt in också.

summerlovin'

Slänger upp lite sommarminnen för att liva upp höstmörkret lite!
Som den här på mig och två av mina finaste vänner när sommaren precis hade börjat! Nu känns det så himla långt bort.

Eller när jag och Julia gottade glass i hamnen och pratade om allt mellan himmel och jord.
Eller när vi låg på bryggan och pratade & skrattade i väntan på att killarna skulle grilla klart!
Och ett av alla fina kvällsdopp med min lillebror vid sjön här intill!
Eller när vi åkte ut och badade i vättern en hel dag!
Och min och Linneas härliga resa till Grekland i början av sommaren!
När vi låg på varsin solstol i nattmörkret precis vid havet och pratade tills klockan slog sent.

nystädat rum och upphittade foton!

Först och främst - Det är sällan mitt rum är såhär städat! Jag lyckas alltid stöka till det efter någon dag eller två (ibland när jag inte ens är hemma också, så dålig är jag på att hålla snyggt). Ska försöka slå rekord den här gången. En vecka kanske?

Men kolla vilka fina gamla bilder jag hittade på min moster, mormor och morfar! Det lönar sig att städa ibland alltså. Och så hittade jag mammas gamla årsbok från gymansiet hihi ;)

Här är Ann-Marie, min moster! Har alltid tyckt att hon var så otroligt fin ♥


Och så mormor och morfar ♥

Jag saknar alla tre, på tre olika sätt.


Och så mammsen 18 år, med det här citatet bredvid bilden :)

you learn like a shadow flows in the rain

Jag är i ett så sjukt behov av att klia mig på benen just nu att jag till & med satt vantar på händerna för att undvika det! Jag har reagerat snett som fan på sköljmedlet till mina kläder och det kliar något fruktansvärt :( Förr var jag allergisk mot både starka parfymer, hårsprayer, tvättmedel osv. men det försvann för längesen så jag förstår inte varför min kropp ville reagera så dumt nu.
Hur som helst. Jag är hemma i Sverige igen och det känns väl skönt till en viss del, samtidigt som en stor del av mig längtar tillbaka hela tiden. Jag vill kunna titta ut genom mitt fönster och se flera tusen ljus lysa upp en stor stad i mörkret utanför. I stället kollar jag ut genom fönstret och ser rakt in på grannens övervåning. FEL!

Mamma hämtade upp mig vid tåget igår och så åkte vi ut till mormors grav och tände ljus. Så fint med så många gravar som lyser upp hela kyrkogården. Vi stod där en stund, tänkte på hur mycket hon saknas här hos oss och hur mycket vi skulle göra för att få henne tillbaka eller åtminstonde se henne vid liv en gång till. Jag brukar aldrig avundas andra, brukar aldrig ödsla den energin. Men om det är något som jag verkligen är avundsjuk på här i världen så är det på alla mina vänner som fortfarande har sina mor- och farföräldrar vid liv, och pigga dessutom! Ni anar inte vilken tur ni har.

När vi kom hem hann jag bara äta innan telefonen ringde. Strax därefter hoppade jag in i bilen och hämtade Linnea som sen stannade natten hos mig. Vi pratade lite om min norgeresa och så fick hon berätta precis allt om hur hon känner nu efter att hennes bästa vän fick somna in i veckan. En så hemsk berättelse och jag fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka! Jag beundrar Linnea för att vara så stark och positiv, trots att hon har så mycket att vara ledsen för just nu.

Vi vaknade upp till nybakat bröd imorse och satt länge och segade vid köksbordet innan hennes mamma kom och hämtade henne! Efter det har jag hunnit skriva nästan hela min svenskauppsats, städat datarummet, mitt badrum och mitt rum. Så nu är det jättefint här hemma :) Jag har dessutom bakat årets första lussebullar!! Dom ska jag mumma på mycket ikväll hihi. Men nu ropar mamma att det är mat! puss

sista kvällen i Oslo!

Idag har det hänt massa roligt här i Oslo!
Dagen började med att Blendas dotter ringer precis innan lektionen och berättar att hon har glömt sin ryggsäck med ombyte hemma! Så Blenda kilar iväg och kvar står jag femton stycken el-elever. Så vem tror ni fick hålla i lektionen om inte lilla jag? Haha. Gud så pinsamt, jag som varken är så jätteduktig på norska (så jag undviker helst att prata det för att skydda mig själv från total utskrattning) eller hållt i en lektion (inte ens i Sverige) förut. Dock var dom snälla och förstod nästan allt jag sa på svenska, så jag behövde bara offra några ord från mitt norska ordförråd ;)
Dessutom var det rätt roligt och så blev jag en erfarenhet rikare hihi. För hur många gånger kommer det här hända i mitt liv igen?

Efter skolan åkte jag och Blenda in till stan och gick omkring. Hon visade det spärrade området från bomben i juli och så gick vi förbi domkyrkan där det ligger massor av fina blommor utanför till minne av de som omkom på Utöya. Usch, hela jag rös när jag stod och tittade på tavlan med foton..

Efter det bestämde vi oss för att se lite uppmuntrande saker istället så vi gick till Aker brygge, en jättefin hamn med affärer, caféer, restauranger osvosv. Kan tänka mig att det är ännu finare sommartid men det var himla fint nu också :) Vi gick in på Café Sorgenfri och drack latte & cappuccino och pratade en lång stund om allt möjligt innan vi tog bussen tillbaka hem!

Nu har vi ätit tacos och Lina har spöat mig på yatzy två gånger till.. jag har gett upp det där med att vinna nu och tänker istället kika lite vampire diaries avsnitt innan jag hoppar i sängen :) Imorgon är det hemfärd och jag måste säga att det känns väldigt tråkigt. Jag har börjat känna mig som hemma här nu och vill inte alls tillbaka till tråkiga Sverige!

Här är två misslyckade bilder från min lilla kvällspromenad haha. Dock väldigt fin utsikt över hela Oslo (så lite synd att jag inte fick några bra bilder).
Men visst kan man förstå lite att jag inte vill åka härifrån?

fular oss i cam!


mej sakna nelson

Förresten..

Mamma ringde förut och sa att Nelson saknade mig. Hon satte luren vid honom och när jag sa "hej nelson" med en såndär barnslig bebisröst ni vet, så hade han blivit alldeles förvirrad och sprungit runt och letat efter mig :( Stackarn.. gud vad jag saknar min lilla lurv här ♥

you are the smell before rain

Jag avskyr att åka bort och sen få veta att jag behövs där hemma, nu mer än någonsin. Det är nu jag ska ta på mig min roll som bästa vän och sitta bredvid dig och berätta att allt kommer bli bra, att det gör ont nu men att tiden läker såren.. Men jag är alldeles för många mil bort, inte ens i samma land längre, och det gör så himla ont att veta att min allra bästa vän genomgår något så jobbigt att det inte ens går att beskriva där hemma i Sverige.. och jag kan inte göra någonting mer än att bara vara ett samtal bort ♥
Älskade vän, så fort jag kommer hem igen har du all min tid. Då tänker jag inte lämna din sida en sekund.

Jag sitter här, nyduschad och luktar gott och känner en längtan av att krypa ner i sängen och sätta på några vampire diaries avsnitt som jag sen kan somna till! Klockan är bara 20.00 men det har varit en lång dag och jag är så himla trött. Sitter och väntar på att Lina ska ringa och säga att hon är på väg hem, så ska jag gå ner och möta henne! Det är bara jag och Henning hemma. Han sitter klistrad framför tvspelet och jag sitter klistrad framför datorn, det känns precis som att jag är hemma i Askersund med Johan i rummet intill. Fint ändå, att känna sig hemma trots att man är så långt bort.

Imorgon har jag sovmorgon. Först vid lunch ska vi åka till skolan igen, så då kan jag sova hur länge jag vill och det är ju skönt med tanke på att jag har höstlov hihi. Nu ringde visst Lina och sa "du trenger ikke å møte meg..." hon var snart hemma tydligen. Puss

Dag ett!

Jag fick en egen liten arbetsplats!
Lite utsikt från arbetsrummet över en grå och regnig dag.
Nu har jag klarat av min första dag på den norska skolan!!
Jag har nog aldrig känt så många blickar på mig på samma gång. Eftersom det är en liten skola långt ifrån alléskolans antal elever så märker dom flesta om det dyker upp ett nytt ansikte i korridorerna.. och att hon dessutom snackar svenska gör henne inte mindre synlig om jag säger så.
Men det var kul! Jag var med på två engelskalektioner och en mattelektion och sen satt jag med och vaktade på ett prov.
Dessutom har jag sprungit omkring och irrat för mig själv i hopp om att hitta någon att intervjua haha. Lyckades få ihop sex stycken elevintervjuer så nu behöver jag bara några till så får det räcka sen.

Vad är annorlunda här då? En lektionstimma motsvarar 45 minuter och så kort är varje lektion (dom bara flyger förbi, hur skönt som helst). Och vid 14.00 idag verkade nästan alla ha slutat för dagen.. ? Vi äter ingen lunch här heller, utan det är matsäck bestående av macka som gäller när magen börjar kurra! Så äter man ordentlig mat framåt kvällen istället :) Rena rama bantningskuren för mig som annars äter som en häst...
Och visst ja, man går bara på gymnasiet i två år här. Soft ;)

RSS 2.0