förbereder inför nyårskvällen!

 
Sista dagen på år 2012 och jag sitter och lyssnar på musik i väntan på att duschen ska bli ledig!! 
Fina Julia är här och hälsar på sen i lördags och vi har haft ett par jättefina dagar med bland annat tacokväll hos Ivan och Oscar med mycket prat, skratt, vin och fyllespel. Det är omöjligt att ha tråkigt med dom grabbarna. 
 
Vi lånade syrrans lägga på natten och sov som gudar i hennes jättesäng! Dagen därpå spenderade vi tillsammans med Jonathan på donken och här hemma i Askersund med godis till filmen Law Abiding Citizen, svinbra film förövrigt - se den. 
 
Nu däremot är vi laddade inför en fin kväll med vänner. Trerättersmiddag, sällskapsspel, drinkar, öl, vin, bastu and so on. Känner på mig att det kommer bli en toppenkväll/natt. Hoppas ni andra får ett lika bra avslut och nystart på 2013. PUSS

toppenkväll, så bra!

 
Skulle ha varit uppe för längesen & befunnit mig i skidbacken nu, men Gustav fick samtal om jobb så nu ligger jag här i sängen istället och väntar på att Julius ska bli lite piggare han också. 
 
Fin utgång igår - förmodligen en av dom bästa på väldigt länge. Kan delvis bero på att jag inte har varit ute så mycket sen jag slutade jobba, men också för att jag hade svinkul med Oskar och Axel. Ivy, Satin & Strömpis hann vi med och vi drack oss till höga promillehalter, dansade och träffade på alla möjliga människor. Det var problemfritt och spontant och jag önskar att alla mina utgångar framöver blir exakt lika bra! 
 
Ingen baksmälla idag dessutom, men en jäkla träningsvärk efter bowlingen med familjen igår haha. Nu fick jag precis ett sms av julia också, som kommer och hälsar på ikväll för att stanna tills över nyår! SÅ himla bra, precis vad jag behöver - min bästa. Puss

krigat på mberg.

Har lagt mig som en fet ko i sängen med datan i knät efter att ha bråkat med alla tusen människor på mellandagsrean och det kändes mer som att jag var där för att träffa folk än att handla då jag stötte på både Linnea och Ina & Gustav. Fick dock med mig lite fynd som en klänning & tre tröjor, samt munsårsplåster som jag nu har klistrat på mina läppar haha. Var så längesen jag fick munsår nu men när man har varit förkyld en längre tid finns det inte så mycket att göra åt saken. Ser hur som helst jävligt kul ut & mina läppar har svullnat till max. 
 
Vi hade änglavakt vi också idag förresten, för när vi var på väg hem så var vi millimeter ifrån att bli påkörda av en snubbe som dels körde trots väjningsplikt och dels höll på att köra ut i fel körfält, alltså hamna på enkelriktad väg där vi kom farandes. Julius han precis stanna och alla tre satt med hjärtat i halsgropen! Fy, tänk om Julius hade varit bara det minsta distraherad och inte hunnit bromsa.. 
 
Än en gång, tack och lov alltså. Hade varit lite jobbigt för Joel att pricka in två krockar på tre dagar dessutom. Nu ska jag kika lite 90210 och halvsova. Puss

jul vare här!

 
Nerkrupen i sängen på västra vintergatan igen, efter en mysig jul med firanden hit & dit. Det blev verkligen en toppenjul och jag är så glad att jag fick fira den med julius familj också. Har fått många fina paket från min önskelista och bäst var nog locktång, parfym (eftersom min tog slut samma dag) och glossybox från julius men som jag dock får vänta på tills januari hihi ;)
 
Helt problemfritt har det dock inte varit då julius mamma & bröder frontalkrockade på väg hem från julfirandet. De båda bilarna var så kvaddade att om vi inte hade vetat hur bra det faktiskt gick med alla, så hade jag tagit för givet att det gått riktigt illa. Men dom hade verkligen änglavakt och när vi konstaterat att alla var okej så kunde vi slappna av hemma i Askersund och fortsätta njuta lite av julen. Tack och lov att ingen blev allt för skadad. 
 
Idag började min dag på värsta möjliga sätt men slutade fint hemma hos Jimmy & Moa med pizza och lite tvtittande. Jag vaknade med världens mensvärk och hade så ont att jag var tvungen att spy och hela morgonen växlade jag plats mellan badrumsgolvet, sängen och soffan. Jag hatar när man mår sådär hemskt att man helt glömmer bort hur det är att må bra. Efter tre ipren kom jag ihåg
 
Nu har jag rensat bland mina och julius julklappar & ska spendera kvällen framför någon mysig film. Puss

snodd jullista.

 
Snor Hannas & Julias jullista!! 
 
Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv- Julskinka
Lax - Sill
Revbenspjäll - Janssons Frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej 
Glögg - Julmust
Ge - Få 
Hemma - Borta 
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm -  Dieselråttor och Sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst
 
Hur och med vilka ska du fira jul iår?
Vi brukar alltid vara hos farmor och moster på julaftons dag, och på kvällen bara vara hemma med familjen. I år ska jag bryta traditionen för första gången och fira jul med Julius familj hos hans mormor och morfar på dagen för att sen hälsa på hos moster innan vi åker hem till mig på kvällen. Känns himla mysigt, men lite konstigt. Inte ens min storasyster har brytit denna tradition än, och hon bor ju inte ens hemma. 

Vad önskar du dig i julklapp?
För första gången på många år har jag skrivit en punktlig lista på vad jag faktiskt behöver. Locktång, kolpennor och lite nytt i sminkväskan är några av de saker som finns med. 

Vilken scen är bäst på Kalles Jul kl 15 på julafton?
Utan tvekan när piff & puff busar med pluto & gömmer sig i granen. 

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Ja absolut. Jag älskar att få vara kring mina nära och kära och ha alla samlade. Och nu är det dessutom mycket snö ute, så jag ska nog inte bli besviken i år heller ;)

Har du firat jul utomlands någongång?
Nej, alltid på hemmaplan :) 

Vilket jullåt är den bästa?
Do they know it's christmas? - Band aid. Låten har ett fantastiskt budskap. 
 
Vilken julfilm är den bästa?
Oh jag vet inte, så många fina. 

Har du varit Lucia någongång?
Haha nä eller jo när jag var liten kanske? Tycker det verkar så meningslöst med stearin i håret (eller ljus över huvudtaget om man kör på fuskversionen). Dessutom verkar det vara en sån viktig grej för alla tjejer, så jag har alltid backad undan & tagit på mig det där sablans glittret som bara kliar istället. 

ledig helg, wihu

Hej finisar. 
 
Pappa spelar högt på radion, Nelson springer omkring med sin motorikboll i hopp om att det ska ramla ut en godis eller två, Julius ligger fortfarande och sover och jag sitter på den varmaste platsen i huset - i köket precis bredvid elementet. Här brukar även Nisse lägga sig som en strandad val i fönstret över värmen. 
 
Har haft min första lediga helg på tolv veckor och det har både varit skönt & roligt, dock lite ovant och jag har hela tiden tänkt veckodag. Det blev hur som helst en liten utgång i fredags, med lite förferre hemma i lägenheten först med Julius, Ina och efterlängtade Julia som är här över julen. Vi pratade, drack, mumsade popcorn och lyssnade på musik innan vi gick vidare och fortsatte vårt förande på ivy. Jag som då har varit nykter i drygt tre månader, blev mer eller mindre packad på tre cider. Ganska pinsamt, men billig fylla. Så efter att vi druckit oss till en bra nivå så gick vi vidare mot Strömpis - jag, julle, julia, ina och gustav. Där inne träffade jag sen hur många fina vänner som helst, som jag inte har sett på svinlänge, vilket var sjukt kul. Vi tappade mer eller mindre bort varandra under kvällen och till slut var det bara jag och Julia som trängdes bland alla på dansgolvet. 
 
Toppenhelg med andra ord, och nu har jag en fin julafton framför mig tillsammans med både Julius familj och min familj. Ska bli himla mysigt. Puss
 
fina Ina & Julia på Ivy. 

back on track in pennybridge

 
Har haft mysdag med lite hemmaspa & en tripp ner till torget/hamnen med pappa och nelson för att leta julgran och kika när mamma sjöng i kören. Nu sitter jag istället hemma hos Julius igen, efter en hel helg i askersund. Han är dock och hjälper till med något jobb, så jag får hänga själv en stund. 
 
Känns så skönt att jag äntligen har lite julledigt nu (fram till februari haha) och jag ska verkligen ta vara på mina lediga helger och dagar & träffa vänner, vara med Julius, vara med familjen, träna and so on. I veckan blir det 20årskalas och snart är det jul också, härliga tider nu :) 

ge mig lite värme & sol

 
jag har en kass dag.  jag vill ha värme och sol 
 
 

lite julklapps inköp check!

Hallådär
 
Hänger hemma hos Julle, supertrött efter en hel dag med julklappsinköp. Dock hittade vi endast julklapp åt mamma & pappa, lilla Lycka och så köpte jag ett par skor till mig själv, eller stövlar rättare sagt. 
 
Städade mitt rum & garderob igår och återfann min borttappade photoshopskiva, så nu sitter jag och försöker installera så gott det går här hihi. Förhoppningsvis lyckas jag snart också och då kan jag börja fixa och trixa med alla mina bilder igen :) I övrigt så njuter jag mest över att vara ledig, och att helgen som kommer blir min sista med jobb innan jul & nyår! Ska bli så skönt med lite ledigt innan skolstart för mig i vår (om jag nu bestämmer mig för att hoppa på). 
 
 Haha, här ser ni vilken superskillnad det blev i min garderob när jag tog ett riktigt städryck.. jisses. 
 
Här blev mitt första julbord i år - i köket på jobbet med kockarna & Linnea. Lite annorlunda men gott som fan. 
 
Jag kommer ihåg hur ledsen jag var då jag berättade för Julia att vi alltid hänger upp norska flaggor i vår julgran, men att åren har slitit sönder dom och att vi därför bara har några få flaggor kvar. Så här om dagen när jag hittade dessa i köket blev jag hur glad som helst. Snälla Blenda har skickat dom från Oslo så att våran gran kan vara lika fin i år igen. Tusen takk 

tröttis efter jobbkväll.

Äntligen nerkrupen i min säng hemma i Askersund efter en tuff jobbkväll. Hela jag är slutkörd och jag längtar så mycket till söndag kväll då jag kan andas ut & få lite ledigt i två dagar. Sen är det ju faktiskt sista jobbhelgen att kämpa sig igenom innan julledigt. Ska bli superskönt
 
Jag älskar att ta vara på dom här stunderna då det är bara jag. När jag inte jobbar så är jag med vänner eller Julius och oftast delar han min säng om natten, så dom kvällar som jag är ensam kan bli jättejobbiga om jag använder dom till känna mig ensam istället för att rent av njuta lite. Därför ligger jag nu och tuggar på en kantarellmacka som pappa hade sparat undan till mig, och Nisse ligger vid mina fötter och spinner. Har dessutom laddat ner nyaste vampire diaries avsnittet som jag ska kika på innan mina ögon faller ihop. 
 
Avslutar detta inlägg med att önska STORT grattis till min fina vän Sanna som fick en liten bebis för bara några timmar sen. All lycka till dig och Alex, och eran lilla Thilde. ♥

dear whoever,

Dear whoever is reading this, 
hope you have a reason to smile today. 
 

Snöhund ♥

Laddar inför jobbkväll och har varit ute på snöprommis med syster och Nelson en stund nu på förmiddagen. Vill mycket hellre stanna hemma idag, nerkrupen i soffan med film, pepparkakor & glögg istället. 
 
 
lillkillen tokälskar snö. ♥

ledig & sjuk, hejja

Uschochfy. Har varit sängliggandes hela dagen med en dunderförkylning. Hela kroppen värker och huvudet väger minst tretton kilo. 
 
Såklart att detta ska komma just när man har några dagar ledigt, och jag & julius som hade tänkt julhandla idag. Istället får den stackarn springa till affären och köpa thé, soppa & glass åt mig, trots att han inte heller mår så bra. Utan tvekan världens bästa grabb som ser till att mitt välmående kommer i första hand, eller hur? 

RSS 2.0